Mért van az hogy nem veszik észre ha elfolyik a magzatvíz? Nem egy ilyen történetet hallottam már, és ez engem megrémiszt, hogy van ilyen a terhesség (alatt) végén.
Nekem se folyt el teljesen, csak megrepedt egy picit idő előtt a magzatburok, a 38. héten és éreztem, mintha valami folyna. Olyan nyoma nem volt, hogy annyira egyértelmű legyen. Amúgy kórházban feküdtem már toxémia miatt, ezért úgy voltam már, hogy bármikor, ha gond van, közbeavatkoznak, éppen a vérnyomásom szökött az egekbe, amikor már elve készültem a szülőszobára és odafele történt ez, hogy így éreztem. Meg is vizsgálták és kiderült, hogy a magzatvizet éreztem. De egyébként el nem folyt, mert még magzatburkot is kellett repeszteni.
Azt nem tudom, hogy mi lett volna, ha nem a kórházban történik ez, hanem otthon.
Azért nem veheti észre, mert nem elfolyik, hanem csak szivárog...37. hetem első napján más bajok miatt megkerestem az orvosom és ő kérdezte, hogy mióta észlelem, hogy szivárog a magzatvíz!?! nem is értettem, semmit nem vettem észre belőle! Teszem hozzá, előző nap ügyeletre mentem a panaszommal, ott is megvizsgáltak és akkor még nem szivárgott!
Szóval simán lehet, hogy nem veszi észre az ember!
Ijedezni emiatt nincs értelme, mert ezer más dologtól is lehetne félni ennyi erővel :) Bízzunk a legjobbakban, és ha még is gond adódik, akkor pedig a kezelőorvosunk szakértelmében! -nálam a HELLP szindróma lett megállapítva a magzatvíz szivárgáskor, ezerszer jobban kellett amiatt aggódnom, mint a szivárgástól! :(
1-es vagyok.
Lett komplikáció, de nem a toxémia miatt, hanem mert sajna nagyobb volt a fiam és nem tudtam volna megszülni természetesen, viszont ezt ők előre nem látták, így az utolsó pillanatig várták, hogy majd szülünk, aztán már a tolófájásokat kellett visszatartani, de nem úgy tágultam ahogy kellett volna, de a végén már sajnos nagyon kikészültem és végül a szülésznő felhívta az orvos figyelmét, hogy akkor most kéne csinálni valamit és akkor végül császár lett. De az is lehet, hogy vérnyomásom sem volt a végén már rendbe, de ott nekem nagyon sok minden kiesett.
Én nem vettem észre hogy elfolyt,és nem szivárgott hanem elfolyt ezt tuti.
Betöltött 40 héten volt amnioscopia zárt voltam,de meg tudta nézni.Következő nap NST+UH minden rendben volt.Ezek után hajnal 1-kor keltem 5 perces fájásokra,3-kor mentünk be a kórházba és az NST mutatta a fájásokat,az ügyeletes megvizsgált és azt mondta hogy ma még nem szülünk ezek jóslók!Én mondtam hogy de én már szeretnék szülni!Megnézte a papírjaimat és mondta hogy na csináljunk egy amnioscopiát...és ekkor megkérdezte:Mikor folyt el a magzatvíz?Azt mondta nem folyt el! Mondom én nem vettem észre hogy elfolyt volna. -Pedig elfolyt!!!És már a nyomai sem láthatóak! Irány a szülőszoba!
Utána beszélgettük,hogy valószínű az esti zuhanyzás alkalmával folyhatott el észrevétlenül...
Ebből komplikáció nem volt,gyors szülés lett volna ha a fiam befér a szülőcsatornába.Kitágultam teljesen,tolófájások is voltak,nyomtam is,de semmi.Így 4 órányi tolófájások után megcsászároztak.Hiába vagyok átlagos testalkatú és átlagos magasságú nem tudtam megszülni a 4 kg-os babám a 36 cm átmérőjű fejecskéjével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!