Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Leírnátok nekem a szülésetek...

Leírnátok nekem a szülésetek történetét?

Figyelt kérdés
35 hetes kismama vagyok,első baba...leírnátok,hogy éltétek meg a szülést?Minden érdekel. A jó és a rossz is :)
2014. jan. 20. 18:35
 1/5 anonim ***** válasza:
indított szülés : valamit észlelsz, vagy fáj a hasad vagy bámri, aggódva fehívod a dokid hogy mi van, eküld a szülészetre, megvizsgálnak és a 37. terhesséégi hét után inditják a szülést :) megnézik a magzatvizet, burkot repesztenek, rákötöttek ( engem ) oxitocin infúzióra, közbe a hasadon van a CTG , na és jönnek a fájások, nekem 15 percel kezdődtek de én hamar a 2 perceseknél találtam magam, ami folyamatosan fáj közbe otthagynak, majd oda mennek és tőllem ezt kérdezték : kell már kakilni ? elnézést de igy volt, és kellet, jön az orvos , nállam akkor az összehúzódások abbamaradtak és vártuk a tolófájásokat, addig amig a méhszáj nem tőnik el nem nyomhatunk, majd egyszer csak szól a doki : eltünt!! most nyomajon!! levegerőcsere !! megint nyomunk! na ez egy tolófájás :) koncentálsz szemed csukva, közbe megejtik a gátmetszést, nem fáj eggyátalán, nehezen tudtam elhinni de tényleg semmi, szóval nekem a 7. tolófájásra bújt ki a baby és a legcsodásabb érzés :)aztán jön lepéény :) az már gyerek játék :) a varrás na az nem jó.. komolyan, de kibirod :) fáj igen, hogy meddig azt nem tudni, én amikor észleltem a vért este 6 volt... 8:45 kor repesztettek burkot 00:01 perckor kibújt :) van akinek pár óra van akinek 10enpár :) de hajrá drukkolok :)
2014. jan. 20. 19:41
 2/5 anonim ***** válasza:
2014. jan. 20. 19:53
 3/5 anonim ***** válasza:

Nekem elég érdekes a sztori:

Szombat reggel férjem ment dolgozni és engem elvitt anyumhoz,hogy ne legyek egyedül,mert pénteken annyira begörcsöltem,hogy be kellett mennünk a készültségre. Szombat reggel 8kor 5 perces fájásaim kezdődtek,elmentem lefeküdni, de elmúltak a fájások. Délután 2kor átjött a barátnőm megnézni engem,hogy hogy vagyok,vagyunk. + után nem leltem a helyem, járkáltam,leültem,feküdtem,de nem akartak elmúlni a fájdalmak. Abarátnőm megkérdezte,hogy mi van velem és én csak annyit válaszoltam,hogy kicsit fáj a méhem,de el fog múlni. 5 után hívtam a férjemet,hogy jöjjön értem,mert 8 perces fájásaim vannak.Be is vitt a kórházba, egészen 1:15ig vajúdtam,akkor jött ki kicsi fiam aki ár 10 hetes.

A szülés nagyon fájdalmas volt.Nem tudtam rendesen nyomni,hiába jöttek az erős,de kíméletlen fájások. A párnát haraptam kínomban annyira fájt.De túléltem.Minden pénzt megért a fájdalom, most itt fekszik mellettem és gyönyörködöm benne :)

Nekem is első babám.

2014. jan. 20. 21:35
 4/5 anonim ***** válasza:

Tisztán emlékszem mindenre, pedig már 14 hónapja volt... :) 37+4 naposan reggel a férjemmel UH-ra mentünk. Ott mondta a doki, hogy a babám feje annyira lent van, hogy bármikor jöhet a baba. Napok, de akár órák kérdése... Tulajdonképpen nem is vettem ezt komolyan, hisz majdnem 3 hetem maradt még a kiírt időpontig. Másnapra volt az első NST vizsgálatra időpontom, de délután felhívott a szülésznőm, hogy tegyük már át egy picit korábbra az időpontot, mert felszabadult egy időpont. Aznap este főztem egy finom vacsit a férjemnek, és édes kettesben nyugodtan megvacsiztunk. Majd úgy döntöttünk, hogy az utolsó napokat kihasználva a desszertet az ágyban költjük el egy filmet nézve. Szóval pont az édességen nyammogtam, amikor egyszercsak azt éreztem, hogy most azonnal ki kell rohannom a WC-re, különben bepisilek. Ez még önmagában semmi extra, hisz a végén már 2 percenként pisilhetnéked van, igaz? ;) Szóval felálltam az ágyról és akkor elöntött a víz... És persze a magzatvíz volt... :) Szóltam a férjemnek, hogy elment a magzatvíz. Bár rengeteget beszélgettünk előtte arról, hogy milyen is lesz, amikor megindul a szülés, de élesben más. Ő felpattant az ágyról. Az egyik lábával az egyik irányba ment volna egy törölközőért, a másik lábával meg hozzám szaladt volna, hogy segítsen... Élete legszebb spárgája... Úúúúúgy sajnálom, hogy nincsenek bekamerázva a szobáink... :D :D A lényeg, hogy felhívtam a szülésznőmet, aki régi ismerős lévén köszönés nélkül beleszólt a telefonba: "no mi van, mégse jó a holnapi új időpont NST-re?" A válaszom: "háááát, inkább most ugranánk be, mert elment a magzatvíz..." Óriási nevetés, mondta, hogy akkor induljunk be a kórházba. 22 órára értünk be, semmi extrát nem éreztem, csak azt, hogy nagyon sok magzatvízem van, ami ömlik belőlem. Emlékszem, még meg is lepődtem, hogy ennyi van. A törölközőt szorítottam a nadrágomhoz, pedig óriás TENA betétet is betettem. A lényeg, hogy az ügyeletes szülész megvizsgált és kiderült, hogy már 1 ujjnyira ki vagyok tágulva. Juhééééé... (gondoltam magamba, ennyivel is kevesebb...) A Szent Imrében szültem, ahol először egy úgynevezett vajúdó szobába helyezik el a vajúdó anyukákat. A hasamra tették a gépet és figyelték a fájásokat. Minden ok volt, a fájások jöttek, de tényleg semmi extra. Ami félelmetes volt az az, hoyg közben a szülőszobán ordítottak a nők. Még meg is jegyeztem magamban, hogy biztos hosszú lesz a szülésem, mert ahhoz hogy egy nő így kiforduljon magából, ahhoz valami iszonyat nagy fájdalom kell. Szóval ez lebegett a szemem előtt, hogy jön még nagyobb fájás is, amikor ordítani fogok. Mindenesetre próbáltam ellazulni a fájások alatt is és a terhesség alatt megtanult légzéstechnikát alkalmaztam. Hát hihetetlen mennyit segít, ezt nem is gondoltam volna. A fájdalmat eltompítja, komolyan!!! No a lényeg, hogy éjfélkor bejött a szülésznő, hogy tök csendben vagyok és megnéz, hogy apukát hazaküldje-e, ne tartsuk bent feleslegesen. Mondtam is neki, hogy ok-ok, de előtte ki kell szaladnom kakilni. Úgy éreztem, hogy ott azonnal bekakilok. Ő már röhögött, mert nyilván tudta, hogy miért is érzem ezt. :) Megvizsgált, és már szaladt is apáért, hogy szülünk. Én meg nem hittem el. Komolyan!!!!!!! A doki átkísért a szülőszobára és felfektetett az ágyra. Mondta, hogy nyomjak. Emlékszem, hogy még én lepődtem meg a legjobban (és ennek hangot is adtam), hogy akkor tényleg ennyi és nyomjak???? Utólag tök vicces... :) Amikor jöttek a tolófájások, éreztem, hoyg nekem fekve eszméletlen kényelmetlen, a fájások nem oda mennek, amik a szülést segítik, így kértem, hogy hadd álljak fel. Állva történt a kitolás, amiért örökké hálás leszek, nekem így annyira kényelmes volt!!!!!!!!! Nem kellett vágni, csak egy picit repedtem. Nem emlékszem arra, hogy hanyadik nyomásra lett meg a baba, de emlékszem, hogy hamarabb hallottuk a hangját, mint ahogy megláttuk 02:44-kor És amikor a hasamra tették... ááááá, leírhatatlan.... Pár öltés kellett a repedés miatt, simán kibírható, bár valóban nem kellemes. Nekem fantasztikus szülésem volt, igaz, csak 6 óra. Azt hiszem nem érdemes előre félni. Jöjjön, aminek jönnie kell. :)

Sok sikert!

2014. jan. 20. 22:00
 5/5 anonim ***** válasza:
Holnap lesz két hete, még friss az élmény :) Hajnalban kezdődött, hogy néha görcsölt a hasam, zuhanyzás után szabályos 10 percenként jöttek a fájások (reggel 7 óra), ami abszolút nem volt fájdalmasnak mondható. 9-re kellett mennem amnioszkópiára, mert 40 + 2 napnál tartottam, férjemnek mondtam is, hogy nem hiszem, hogy hazaengednek. Így is lett :) Mikor megvizsgált az orvosom, bő 2 ujjnyira nyitva volt a méhszáj. Mondta, hogy innen szülőszoba. Ott megtörtént a felvétel, elfoglaltam az egyik szobát (vajúdó + szülőszoba egybe van, nem kellett sehová sem mennem, ketten voltunk a férjemmel nyugalomban, békességben). Délig 10 percesek voltak, onnantól kezdődtek az 5-6 percesek, amik már erősebbek voltak, nem tudtam menni, beszélni közben. 2-kor megkaptam az Edát, bekötötték utána az oxit is, mert a méhszáj csak 3 ujjnyira nyílt tovább. Így beálltak a fájások 2 percesekre, amikből csak az összehúzódást éreztem, fájdalmat nem. Egyre gyakrabban éreztem kakilási ingert, amire mondta szülésznő, hogy szuper :) Fél 5-kor érkeztünk a kitoláshoz, addigra eltűnt a méhszáj. Amilyen simán, gördülékenyen ment minden, itt sajnos megváltozott. A sok sport miatt a medenceizmom vastagabb, így a kisfiam úgy tudott csak a szülőcsatornába fordulni, hogy előre nézett a fejecskéjével, nem hátra, és pluszba a köldökzsinór ráhurkolódott a lábára, így folyamatosan visszacsúszott. Végül vákum segítségével született meg. Az Edának köszönhetően fájdalmat nem éreztem, olyan érzés volt a tolófájás mint egy elképzelhetetlenül fájdalmas székrekedés érzése. Nem volt egyszerű menet, de 17 óra 6 perckor 10/10-es apgarral, csúcsfejjel megszületett a picurka. (Szerencsére másnapra visszarendeződött a buksija, nyoma sem volt a vákumnak.) Könnyű szülést kívánok neked!
2014. jan. 22. 10:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!