Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Csak akiknek van kedvük!...

Csak akiknek van kedvük! Megosztanátok velem a szülésetek történetét?

Figyelt kérdés
Köszönöm,ha igen :)
2012. szept. 26. 17:33
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
10%
Nem emlékszem rá, ahogyan szerintem más sem.
2012. szept. 26. 17:42
 2/13 anonim ***** válasza:
Bocs, félreolvastam a szöveget, születésemet olvastam.
2012. szept. 26. 17:43
 3/13 anonim ***** válasza:
47%
Ugye Te nem az újságíró vagy? :-)
2012. szept. 26. 17:48
 4/13 A kérdező kommentje:
Nem vagyok újságíró,csak egy szimpla,mezei kismama :-)
2012. szept. 27. 08:45
 5/13 anonim ***** válasza:

Persze, miért is ne? De csak röviden, nem tudom, mennyi nyugis időm van.

1. baba: 2006 tele: 40+4 hetesen szimpla vizsgálatnál megállapította a doki, hogy nyitva a méhszáj, irány a szülőszoba. Burkot repesztettek, és ment minden a maga útján. Sok mindenre nem emlékszem, régen is volt, fiatal is voltam, pánikoltam is kicsit. A férjem (akkor még nem volt az) végig mellettem volt.

6 óra vajúdás után született meg a fiam.

Komplikációk voltak velem, nem akart összehúzódni a méhem, a méhszáj pedig bezáródott mielőtt megszületett volna a lepény. A végén már alig voltam magamnál, infúziót kaptam, de minden megoldódott és lehetett volna komolyabb is. :)

2. baba: 2012 nyara: Műr a kórházban feküdtem túlhordás miatt, mikor 40+4 hetesen elkezdődtek a fájások. 2-3 7-10 perces, majd 3/4 órán át 5 percesek. Akkor már biztos voltam benne, hogy szülni fogok, szóltam, lementünk a vajúdóba. A baba végig nagyon magasan volt, hosszú szülésre számítottunk. Odalent már végig 2 percesek voltak a fájások, ez eltartott 10 órán keresztül. Aztán megrepesztették a burkot, és fél óra múlva már sírt.

Mindketten fiúk, fájdalomcsillapító nélkül születtek apás szüléssel, gátmetszéssel.

Hiába az elsőnél volt baj, a második hosszabb és nehezebb is volt. :)

2012. szept. 27. 12:29
 6/13 anonim ***** válasza:

Szia, én is szívesen meg osztom :)

Augusztus 27-re voltam kiírva, az nap voltam Nst, ultrahangon...stb. jele annak hogy a baba jönni szeretne, semmi.

Másnap reggel hasfájásra ébredtem, elkezdtem mérni, volt 2 10 perces, és 1 7 perces, aztán villám gyorsan sorakoztak a 4 percesek, Ez volt kb fél hétkor, 7-re bent voltunk a kórházba, azt mondták ebből csak késő délután lesz baba, mert csak bő 1 ujjnyira voltam nyitva. Megkaptam a beöntést, hát nem kívánom senkinek. :)

Fél 10-kor estem össze a folyosón toló fájásokkal, be vittek a szülőszobára, a doki felháborodva jött be hogy"én még ilyet nem láttam" :D A férjemet úgy hajkurászták a kórházba, háromnegyed 10-kor bent volt már mellettem, és kereken 10 órára meg született a kislányom 2650 grammal és 50 centivel :) Szerencsés vagyok hogy ilyen gyors szülésem volt, kívánom mindenkinek hogy hamar túl legyen rajta :)

Ja és ez volt az első szülésem :)

2012. szept. 27. 13:10
 7/13 A kérdező kommentje:

Kedves válaszoló,Nálad úgy tűnik a 40+4 volt a csodaszám :)) gratulálok a kisfiúkhoz!

Másik válaszoló, tényleg elég gyors szülésed volt! Szinte kipottyant. Milyen picike babád született :) gratula hozzá Neked is!

Én péntekre,azaz holnapra vagyok kiírva,hát nem tudom. Éjszaka két elég erős görcsöm volt,ilyet még nem tapasztaltam,de aztán semmi. Ma is elkezdett fájni,plusz a derekam is,de megint elmúlt.

Ki tudja,hogy mi lesz,nem várok semmit,szerintem bőven túl fogom hordani :( nagyon türelmetlen vagyok,ezért is tettem fel a kérdést,szeretek ilyeneket olvasgatni,mosolyt csal az arcomra.

2012. szept. 27. 13:44
 8/13 anonim ***** válasza:

Szia

Én már lassan fél éve szültem. Április 19-re voltam kiírva. Április 15-én este fél 12 kor egy valami iszonyatos fájdalomra ébredtem a derekamban. Egyből megnéztem az órát, hajszál pontosan 10 percre jött a következő, és így méregettem fél 2 ig. Fél 2 kor elmentem tusolni. Mire visszaértem az ágyikóba enyhültek (egy darabig) talán a következő fájás már gyengébb volt de aztán ugyanúgy folytatódott. Hétfőn reggel mennem kellett volna vizsgálatra. (kedden mindenféleképp befektetett volna a dokim) na szóval mikor hétfőn reggel fél 6 kor felkeltem tettem-vettem egyszercsak éreztem, hogy valami elöntött, azt hittem magzatvíz. Elmentem a wc-re és csupa vér volt minden, a nyákdugóm távozott. Hívtuk a mentőket. Az első nap a kórházban gyenge fájásaim voltak. Talán 20-as 30-as. De éjszaka már nem aludtam megint. Akkor már nagyon fájt. Az doki nyakára jártam éjféltől kezdve, hogy valamit csináljon mert nagyon fáj. Szinte a folyosón vajúdtam, nehogy zavarjam a szobatársaim ők tudjanak pihenni. :) Kedd reggel 5 körül megvizsgált. Magzatvíz minta vétel stb. Megrepedt a magzatburok :) elfolyt a magzatvíz. Kúp, wc, tusolás irány a szülőszoba. 7 körül a szülőszobán voltam már. Kaptam oxit. Rendszertelenek voltak a fájások de akkor már kb 60-70es volt. Kéjgázt is kaptam más fájdalomcsillapítót nem kértem. Még egy adag oxit kaptam akkor már rendszeresek voltak 1-2 percesek. Úgy a 8-12 ig ez az időszak kiesik. De azt tudom, hogy több rezidenssel beszélgettem és kérdezgették hogy fáj e. Nevetgéltünk pedig majd bele pusztultam ekkor már a gép nem mérte a fájást olyan 130 körül lehetett. Majd jöttek a tolók fel a kengyel, nyomják ki belőlem a szülésznő ott lent matat, nem jön a baba, visszacsúszik a feje :( akkor császár fél 1- től fél 3 ig csak nyomtam és nem jött. Erre a szülésznő: van lehetőség vákumra vagy fogóra is. Erre én : kizárt felejtse el. Császárra vittek és Április 17-én kedd délután 15:15 kor meg lett a lányom 3820 grammal és 49 cm-el. Hozzáteszem, hang nélkül szültem és az első babám. Szerintem elég részletesen leírtam, bocsi de még nagyon friss az élmény.

Végülis nem mondhatom, hogy könnyű szülésem volt, de megérte van egy gyönyörű kislányom.

Könnyű szülést neked :D

2012. szept. 27. 13:56
 9/13 anonim ***** válasza:

:)

1. Már 22 hónapos. 10 nap túlhordással, rögtön 10 perces fájásokkal és magzatvízszivárgással indult, kórház, előkészítettek, kiderült,hogy fájásgyenge vagyok. Oxi... 17 óra kőkeméyn vajúdás után kézben tarthattam végre a lányom,aki 3970 gr, és 55 cm volt:-) Nagyon "rossz" élményként maradt meg bennem.

2. baba, lassan egy hónapos, a terhesség 38 hetétől folyamatosan votlak jóslóim, a nagy napon, 6 nap túlhordással is fájdogált a hasam, össze vissza de érezhető elég keméyn fájások voltak, rendszeres 5percesekkel mentünk kórházba délután 2kor, tudatosan jó, könnyű, gyors szülésre készültem, a fájásoknál nem pánikoltam be,csak arra gondoltam,hogy egyre lejjebb van, és nemsoká megfoghatom a kicsikémet. Burokrepesztés után 5:40 kor megszületett 3850 gr és 56 cm-rel a második kislányunk. Könnyű, gyors meseszerű szülés volt gátvédelemmel.

2012. szept. 27. 14:50
 10/13 anonim ***** válasza:

A kisfiam 2011 január 16-án született, 27-re voltam kiírva. 14- én reggel kezdett előtt szivárogni a magzatvíz, de reggel még csak azt hittem folyásom van, egy héttel előtte volt egy vaklárma, azt hittem a vizem folyik aztán hazaküldtek hogy ez csak híg folyás. Délután már jobban folyt, akkor mentünk be. Nst kimutatta a 10 perces fájásokat, de semmit nem éreztem, hazaküldtek, mondták hogy ha éjjel nem történik semmi akkor reggel vissza kell mennem és indítanak. Reggel 8kor mentünk be, de nem kaptam indítót mert nem volt szabad szülőszoba, mondták hogy sétáljak. Este 6kor kerültem be a szülőszobára, akkor már nem adtak semmit mert 3cm voltam. Éjjel 1kor kezdődtek a tolófájások, és 2.5 óra nyomás után megszületett a kisfiam gátvédelemmel.

Kislányom 2012 szeptember 8-án született, pont a kiírt dátumra. Előző nap délben folyt el a magzatvíz, most is este bementünk, de nem volt fájás úgyhogy reggel 8ra volt időpont hogy megkapjam az oxitocint. Negyed 10kor kaptam meg, fél 1kor már 2 perces fájásaim voltak, 15.51kor megszületett a kislányom szintén gátvédelemmel.

A második sokkal gyorsabb volt, vele 10 perc volt a nyomás nem 2.5 óra.. viszont, jobban fájt, igaz kicsit nagyobb baba volt.

Mind a két gyerek Angliában született, csak azért mondom mert gondolom fura nektek hogy hazaküldtek amikor a vizem már elfolyt. :) itt kicsit más a rendszer.

2012. szept. 27. 15:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!