Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mi zajlik pontosan egy szülés/...

Mi zajlik pontosan egy szülés/császármetszés alatt?

Figyelt kérdés

Több kisgyerekes anyukát kérdeztem, (nem idegenek) és addig egészen részletesen meséltek, amíg beértek a kórházba, aztán szünet, és amikor már a gyerekkel együtt a szobában voltak, onnan megint részletesen meséltek.

De a kettő között mi van? Mintha egy ilyen fátyol lebegne az eseményen magán, mintha külön kis klub lenne az összes anyuka, hogy majd megtudod, ha odaérsz.

Néhány blogger egész jól leírja, de nagyon sok a ködösítés, körülírás, szépítés még mindig. Nem lehet tudni, mire számítson az ember.

Például egyetlen barátnőm volt, aki mondta, hogy a méhszáj tágulásának vizsgálatát a fájás ideje alatt végzik el. Na, ezt honnan kellene tudnia valakinek, aki még nem élt át ilyet/nem tanulta? Márpedig rákészülésnél egyáltalán nem mindegy. Olvasson biológiakönyveket, akit ennyire érdekel?

De hát ez egy természetes folyamat, miért nem lehet beszélni róla? Értem én, hogy intim, és mindenki megélte azt a pillanatot így, vagy úgy, és nem akarja kiteregetni a nagyközönség elé, de akkor itt a lehetőség, anonim oldal, én meg kíváncsi vagyok, mint a kisgyerek az oviban. :)

2015. jan. 10. 14:31
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
A mèhszáj összevarrásnál adnak vmilyen èrzèstelenìtőt?
2015. jan. 16. 20:15
 12/13 anonim ***** válasza:
10es válaszoló vagyok, úgy emlékszem adtak. kivül is kellett kb 2 öltést varrni, arra emlékszem, hogy szurkáltak, de konkrétan a méhszájra nem. azt tudom, hogy kellemetlen volt, de nem fájt.
2015. jan. 16. 20:28
 13/13 anonim ***** válasza:
Köszi!
2015. jan. 17. 06:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!