Tapasztalatokra lennék kíváncsi, van esetleg Köztetek valaki akinek 3 császármetszése, vagy esetleg több volt 30 éves kora felett?
Szia!
Talán elmondhatom, hogy "állatorvosi ló" vagyok 3 császármetszéssel a hátam mögött. Az első császárom a 30. szülinapom után egy héttel volt, a 2. közel 32 évesen, a 3. most a 34. szülinapom után 1,5 héttel.
Pozitívan kell hozzáállni a dolgokhoz, nekem ez sokat segített, a 3 "terhes" várandósságból az első Sos császárral végződött a 34. héten hirtelen fellépő toxémia miatt, a harmadiknál szintén hirtelen jött toxémia volt (a tervezett császár előtti napon a kórházi felvételnél produkáltam elképesztő vérnyomást, és vizeletet). A harmadiknál meg sikerült a műtét után egy egyéb szövődményt is összeszedni (1000 emberből 1-nek van), amit gyógyszeresen kezeltek ki.
Nem tudom milyen szövődményekre gondolsz, de a császár tényleg rutinműtét, érzéstelenítéssel együtt fél óra alatt lezavarnak. Van bent a műtőben 2 doki + aneszteziológus + asszisztens, műtős, ha gond van tudják mit tegyenek.
Sima szülésnél is lehetnek komplikációk, és a terhesség alatt is, ezek is okozhatnak a későbbiekre nézve végleges szövődményt.
Én is beállok a sorba.
Első gyermekem 31 éves koromban született.
Aztán volt egy vetélésem, amikor az orvosom a missed ab során átlyukasztotta a méhemet. Egyből átvittek a nagyműtőbe és felnyitották császárheg vonalában a hasamat és összevarrták a méhemet a császárhegre keresztben. A zárómon itt is császármetszés szerepel.
Kicsivel több, mint 1 évre rá megszületett a 2. gyermekem. Veszélyeztetett terhes voltam végig, az átlagnál többször kellett mennem vizsgálatokra és uh-ra, de nem volt vészes a terhességem. 2x fektetett be a kórházba az orvosom mg infúzióra, hogy ne keményedjek. A 38. héten volt a programozott császárom.
2,5 év múlva, 36 éves koromban megszületett a 3. babánk. Na, ez az a terhesség volt, amit senkinek sem kívánok. Már az elején véreztem, és pár hetente újra. A méhlepényem a méhszájon tapadt, és szinte az egész terhességemet végig kellett (volna) feküdnöm, ami 2 kicsi mellett képtelenség. Több gyógyszert szedtem, a magnerotot 4*2 dózisba, hogy minél kevesebb keményedésem legyen. Kérdeztem ,hogy ez az előző műtétek miatt van-e. A dokim szerint akár attól is lehet, de lehet azoktól totál függetlenül is. A 37. hétre volt megbeszélve a császár, hogy mindenképpen elkerüljük a szülés beindulását. Az elköttetésem is le volt beszélve. Aztán a 33. héten ömlött belőlem a vér, levált a méhlepény. Azonnal kivették a kislányomat.
5 év alatt 4 császár. Az utolsóból nagyon nehezen épültem fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!