Kinek volt programozott császármetszése? Mennyire fáj vagy hogy zajlik ha spinális érzéstelenítéssel csinálják? Mikor adják oda a babát?
Megbeszéltük az időpontot a dokival, beírt a naptárba.
Reggel fél 9-re lett lefixálva.
Előtte 2 nappal friss labort csináltak, valamint előtte 1 nappal kellett befeküdnöm.
Vacsorára már semmit nem ehettem, és csak vizet ihattam, de reggel ébredés után már azt sem.
Reggel kb. 6 fele volt ébresztés (vizit, stb miatt).
Én még lefürödtem előtte, összepakoltam és átvitték a holmimat a császáros szobába.
3/4 8-kor jött értem a beteghordó, bevitt az előkészítőbe.
Kaptam beöntést, biztos, ami biztos és infúziót is.
Érzéstelenítettek, nekem spec.nem fájt.
A gyerkőcöt aznap este hozták ki.
Nekem is a retinám rossz állapota miatt volt császárom.
Előtte nap kellett befeküdnöm,de akkor még nem történt semmi.Este még lehetett vacsorázni,de aztán már se enni,se inni nem volt szabad.Hajnal 5-kor ébresztettek,megkaptam a beöntést,lezuhanyoztam,feltették a katétert,bekötötték az infúziót,rámtették az NST-t és elkezdték nyomatni az infibe az oxitocint amitől rövidesen fájásaim lettek.
Az volt a rossz,hogy nem kelhettem fel az ágyból,pedig a fájások közben szívesebben mászkáltam volna... 9 óra után elvittek a műtőbe,pillanatok alatt beszúrták a spinális érzéstelenítőt,ami kb. 2 perc múlva már hatott is.Nekem egyáltalán nem fájt a spinál,nagyon ügyes altatóorvosom volt.Ezek után 5 percen belül már ki is emelték a kisfiamat,odatették az arcomhoz,megpuszilgathattam,majd pár perc múlva elvitték de egy 10 perc múlva miután lemérték,váladékot leszívták stb. bebugyolálva visszahozták nekem.Megmondták az adatait,egy picit még ott volt mellettem,aztán 1 órára inkubátorba tették.Addig engem összevarrtak,ez egy örökkévalóságnak tűnt,majdnem 45 percig varrtak...Ezután visszavittek a műtétes kórterembe,ahova Apát is beengedték,majd nemsokára kihozták a kisfiamat és odatették mellém az ágyba.Mivel mozogni nem tudtam és az infúzió is folyt még,így mellre nem tudtam helyezni,de legalább ott volt mellettem/mellettünk,mivel Apa is ott ült az ágyam mellett.1,5-2 órán keresztül még ott hagyták,aztán kivitték a Babát,meg mondták hogy egy picit pihenjek ha tudok,Apának is el kellett minket hagynia.Amikor elkezdett múlni az érzéstelenítő hatása,azok szörnyű pillanatok voltak,ekkor gyorsan nyomtak az infúziómba fájdalomcsillapítót,amit aztán szinte 3-4 óránként folyamatosan adagoltak,még éjjel is,különben nem tudtam volna a fájdalomtól semmit sem pihenni.Másnap reggel felkelhettem,eltávolították az infúziót és a katétert.Az első felkelés az borzasztó volt,de aztán óráról-órára jobb lett,én nem hagytam el magamat,egész nap ott volt mellettem a Baba,csak éjjel vitték be az újszülöttesek.A tejem az elég sokára indult meg,3. nap kezdett mérhető mennyisgű lenni,de aztán annyira beindult,hogy 20 hónapig szoptattam a kisfimat :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!