Ha már volt egy császárom, kényszeríthet rá a doki, hogy a következő normál legyen?
Nem,nem kényszerithetnek, dönthetsz. Nekem az első sürgősségi császár lett, és a másodiknál megkérdezték a terhesség alatt hogy simán vagy császárral szeretném és én a császárt választottam, úgy is lett, kérésemre született úgy.
Akinél nem áll fönn az előző császárt indokló probléma, megpróbálhatja simán , ha mindenáron ez a mániája, de ha az előzmények függvényében te nem akarod, akkor figyelembe kell hogy vegyék a véleményedet, és ez már más eset, mint aki az első szülését akarja ok nélkül császárral.
Le fognak pontozni a turbóanyák, de hidd el igy van.
Mielőtt végleges döntést hozol, tájékozódj!
Lehet, hogy te nem akarsz megint császáros lenni, más meg inkább igen. Nem a te tiszted le vagy rábeszélni, hogy hogyan szüljön a kérdező. Nem a te gyerekedet készül megszülni, semmi közöd hozzá. Ha érdemi választ nem tudsz adni, nem kell burkoltan sértegetni a kérdezőt, mert ő császárt akar.
Én is azt akartam másodszorra. Nem volt időpont, megvártuk, hogy spontán beinduljon, vajúdtam is. Tehát a dokinak így is, úgy is hajnalban kellett bejönnie.
Nem mindenki a szépsége és a hüvelye állapota miatt akar császárral szülni, lehet, hogy az első szülésénél a sürgősségi császár volt akkora trauma, hogy nem akarja még egyszer kockáztatni a babája épségét.
Ha császáros voltál, akkor tudod, milyen a pánik, amikor közlik, hogy most megyünk a műtőbe, főleg, ha megspékelik, baj van a babával...
Nem értem, miért kell támadni másokat, nem a te tested, nem a te gyereked, nem előleg foglalja le a műtőt!
Gondolkodtál már azon, mi lesz, ha téged kell megint a műtőasztalra tenni? Te ezt nem szeretnéd, hogy éreznéd magad, ha a dokid az asztalra csapva kijelentené, dehogy szülhetsz te hüvelyi úton, mész a műtőbe és kész?! Ugye, hogy neked sem tetszene...
Kérdező, a dokit konkrétan mereven elutasította a következő császárt vagy csak annyit mondott, majd meglátjuk?
Én úgy voltam vele, próbálkozzunk. Nem jött össze, nem bírta a heg, nem folyt el a magzatvíz, nem ékelődött be a baba, megint mentünk a műtőbe.
Beszéld át az orvosoddal, ha nem akarja, keress másik dokit!
Nem kényszerítés, hanem szakmai döntés. ÉS mivel az orvos képviseli a szakmát, nem te, ne akard eldönteni.
Én a helyedben örülnék, hogy olyan orvosom van, aki nem a neki kényelmesebbet választja, hanem figyelembe veszi az állapotodat, és cak valós indokkal végez hasi műtétet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!