Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Vajon igaza lehet? Szerinte...

Vajon igaza lehet? Szerinte egy pár év múlva a császárt "egyszerűbb" lesz kivitelezni, mint a sima szülés.

Figyelt kérdés

Lányomról van szó, aki eldöntötte, hogy császárral fog majd szülni. Ezzel semmi bajom, ezt természetesen ő fogja eldönteni. De ő még fiatal, van min. 10-15 éve amíg majd babát akar.

Na most szerinte egy idő után a császár egyszerűbb megoldás lesz, mint a sima szülés, mert a technológia, sebészet olyan tempóban fejlődik (lézer, nanotechnológia, robotok), hogy mire ő oda jut, nem is orvosi kéz fog vágni, hanem sokkal precízebb vmi robotkar, amit a doki irányít, aminél aztán nincs mellévágás, kis seb, többi szerv nem sérül. Szerinte ide fogunk kilukadni.

Nektek mi a véleményetek?

2015. jan. 9. 16:43
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
88%

Kedves 20as. Örömmel jelentem, hogy 3 spontán szülés után is kiváló a szexuális életem.

Tág vagyok-e? Nem, nem vagyok tág, de mindenféleképpen tágabb mint szülés előtt. Nagyon nagyon élvezem a szexet, ha hiszed ha nem.

2015. jan. 9. 21:20
 22/42 anonim ***** válasza:
78%

Te szültél már? Ha igen milyen módon? Császárral vagy hüvelyi szüléssel?

Itt nagyon sok válaszolónak császárral született a babája (köztük nekem is, hidd el mi tudjuk mit jelent ez a műtét, mennyire fájdalmas, milyen nehéz felépülni belőle, és milyen sok komplikáció léphet fel).

2015. jan. 9. 21:28
 23/42 anonim ***** válasza:
83%
Dehogy szült, csak nagy a szája...végülis a császárral kapsz egy jó kis katétert is..tényleg az mennyivel jobb...
2015. jan. 9. 21:34
 24/42 anonim ***** válasza:
60%
Attól, hogy valamit fejlesztenek, kísérleteznek valamivel, nem jelenti, hogy pik-pak elérhető lesz földi halandó számára. És ne haragudj, de a lányod az lesz, hiába tanul orvosnak. 15-20 év alatt ekkora változás nem hiszem, hogy lezajlik az egészségügyben. Egyébként meg igazuk van azoknak, akik azt írják, hogy a gyereknek akkor is ki kell férnie, tehát seb, heg lesz, akarmivel csinálják. Hacsak nem, megoldják, hogy a gyerek teleportáljon. Fotonokkal már megoldották, de nem hiszem, hogy ilyen magas szintre tudnák fejleszteni 15-20 év alatt.
2015. jan. 9. 21:42
 25/42 anonim ***** válasza:
67%
Csaszarom volt, a katetert meg sem ereztem, a mutet utani fajdalom egy erosebb izomlazhoz volt hasonlo. Most huvelyi szulesre keszulok, remelem sikerul. Egy biztos, sokkal fajdalmasabb lesz mint a mutet es az azutani 1 het. Szerintem a csaszar a konnyebb ut, de lehet csak szert gondolom mert nekem nem volt rossz. Persze most hogy ezt leirtam, ki tudja mit szan nekem a Sors par het mulva.
2015. jan. 9. 22:06
 26/42 anonim ***** válasza:
59%

Én 10 hónapja szültem hüvelyi úton, és köszönöm, de többet nem kérek belőle. Azóta vizelettartási problémáim vannak😕.

Pròbálom intim tornával enyhíteni, sikertelenül.

Ha lesz még egy gyerekem(amit kétlek ezek után), azt kizárólag császárral fogom megszülni.

A szülés is horror volt.

2015. jan. 9. 22:55
 27/42 anonim ***** válasza:
55%

Biztos le leszek pontozva, de nem ertek egyet sok valaszoloval.

En 1 termeszetes szules es 1 csaszar utan azon a velemenyen vagyok,hogy a csaszart akar 100-szor is nevetve vallalnam,termeszetes uton viszont ezek utan nem szulnek meg egyszer.

Nem kertem a csaszart,oka volt hogy az lett (sot termeszetes szulest szerettem volna masodszorra is), viszont teny hogy joval egyszerubb mint a huvelyi szules es szamomra a felepules is legalabb otszor gyorsabb volt csaszar utan.Tehat sajat tapasztalatom alapjan sokkal gyorsabban gyogyult a hasi muteti heg, mint a par centis gatmetszes.A csaszar utan altalam atelt fajdalom es kellemetlenseg a tizedet sem eri el a termeszetes szules alatt es utan atelt fajdalomnak.

Biztos vagyok benne,hogy ebben hatalmas szerepe volt az orvosomnak is.Kulfoldon volt csaszarom egy maganklinikan, a kornyek legnepszerubb nogyogyasza mutott,a plasztikai sebeszetben alkalmazott technikaval varrt.

Tehat reszben egyetertek a lanyoddal, ha lelkiismeretes, valoban ratermett es jo orvos mut a csaszar tenyleg "egyszerubb" megoldas lehet.Aztan hogy 15 ev mulva milyen technikaval fognak muteni majd meglatjuk :-)

2015. jan. 10. 01:38
 28/42 anonim ***** válasza:
54%

:-) ilyen kérdések olvasása közben mindig azon gondolkodom, hogy vajon mikor jön el az az idő, mikor már a terhességet is másként akarják megoldani, mert nehogy már terhesek legyenek...nehogy kicsivel nagyobb legyen a hasuk...vagy épp kényelmetlen legyen.

És innen már csak egy ugrás, hogy a gyerekkel járó nehézségeket is oldja meg más helyettük, hisz nehogy már a saját gyerekével neki kelljen foglalkozni!

2015. jan. 10. 06:46
 29/42 anonim ***** válasza:
36%
A baba immunrendszere akkor alakul ki, amikor áthalad a szülőcsatornán. Nem könnyű kijátszani az evolúciót, ezek a dolgok nagyon ki vannak "találva". Ahogy például sosem fognak olyan jó tápszert előállítani, mint amilyen jó a babának az anyatej. Vagyis aki saját döntéséből császárral szül, beláthatatlan károkat okoz a gyerekének.
2015. jan. 10. 07:38
 30/42 anonim ***** válasza:
55%

Jézusom... utolsó, ekkora baromságokat! Tökéletes példája vagy, hogyan kell bűntudatot gerjeszteni az olyanokban, akik nem választják ezeket a dolgokat, mégis megtörténik velük!

Helyrehozhatatlan károk a gyerekben a császár miatt?! Születéskor alakul az immunrendszer?! Komolyan, rég olvastam ekkora marhaságot!

Na, de hogy ne legyek teljesen off és túl is megyek a császár vs. hüvelyi szülés témakörén. Nem hiszem, hogy a kérdező erre lett volna kíváncsi...

Én egyetértek a lányával, az orvostudomány el fog jutni odáig, hogy lényegesen több lesz a császármetszés. Hogy miért? A gyógyítás rendszere is költségvetésen alapul ma már. Súlyos pénzek forognak ezen a területen. A császár tervezhető, időben, pénzben, orvosi jelenlétben... Az eszközök fejlődéséről már ne is beszéljünk. 20 éve ki gondolta volna, hogy lézerrel műthető a szem és örökre eldobható a szemüveg? Vagy létezik egy napos sebészet? Aztán ott a plasztikai sebészet, ahol el tudnak tüntetni hegeket. Vagy gondoljunk arra, hogy bőrfelületeket tudnak ma már kitenyészteni, amit súlyos égési sérüléseket szenvedett betegeken hasznosítanak.

Most jelent meg az 5D uh. Már a 4D is csoda, ha arra gondolok, hogy a 23 éves öcsémet még egy szemcsés kis tv-n nézték meg. Ott a laparoszkópia... két-három centis vágás és komplett műtétet végeznek, amit 20 éve még teljes felnyitással csináltak.

Kissé futurisztikus, és bele sem merünk sokszor gondolni, hogy mi, hová fejlődik. Ott az önjáró autó, napelem, és számos olyan találmány, ami 20 éve legfeljebb egy kissé beteg forgatókönyvíró agyában létezett...

Lehet véleményünk a császármetszésről, hüvelyi szülésről, de nem kellene ennyire beszűkülten gondolkodni, mert a technika fejlődik és ez jelen van az orvostudományban is.

2015. jan. 10. 08:25
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!