Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Programozott császár esetén...

Programozott császár esetén hogyan érzéstelenítenek?

Figyelt kérdés
Azt tudom, hogy ha hirtelen merül fel, hogy császározni kell, akkor altatnak, mert nincs másra idő, de Pl. ha első szülésnél faros a picúr, akkor nálunk tuti a császár.
2010. febr. 3. 14:43
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:

Nekem is császárom lesz, a 3-ik.Nem mondom,hogy nem félek, de az altatásból nem kérek.

Azt hittem csak én jártam így,hogy kevés volt az anyag, hát az első centik metszését én sem felejtem, még most is feláll a szőr a hátamon.Alsó vágáshoz érzéstelenítettek, és közben hosszantim volt, ahol nem voltam zsibbadt.Sikerült is frászt hoznom a körülöttem lévőknek amikor felkiáltottam:))

2010. febr. 3. 21:42
 22/28 anonim ***** válasza:
Én is az altatástól félnék jobban, annak szerintem több a kockázata. Az epidurálist gerinc mellé adják, és tényleg nagyon profik az anesztesek! Első terhességem programozott császárral zárult volna farfekvés miatt, de a pici három héttel előtte úgy döntött, akkor jön és kész. Sürgősségi császárom lett, nem altattak, epit kaptam, és tényleg egy pici szúrás volt, nem fájt, semmi gondom nem volt vele, viszont én is úgy éreztem, keveset kaptam, vagy nem vártak elég ideig, hogy hasson, mert szóltam, hogy nekem bizony fáj, amit csinálnak, így én is kaptam kéjgázt. Ettől picit be is aludtam, de nem maradtam le a babám születéséről, és ezért nagyon hálás vagyok dokinak, anesztesnek egyaránt!
2010. febr. 3. 21:44
 23/28 A kérdező kommentje:
Úgy tudom, hogy epidurálist normál szülésnél adnak... legalábbis nálunk úgy mondták, hogy ha császár van, akkor már spirális vagy spinális... és azt nem a gerinc bellé, hanem bizony bele!
2010. febr. 4. 19:11
 24/28 A kérdező kommentje:

bocs, tehát nem mellé, hanem bele! :-)

Nagyon szeretnék simán szülni, remélem időben megfordul a kicsike!

2010. febr. 4. 19:13
 25/28 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Epidurális(EDA)-gerincvelői érz.-a gerinccsatorna és az agyhártya közötti üregbe fecskendezik az érzéstelenítőt.

Spinális-a gerincet körülvevő agyvízig hatolnak,így a gyogyszer közvetlenül az agyvízbe kerül.Hatása biztos,de ez mozgásképtelenséget is eredményez.

Altatásnál a babád kap a szervezetedbe juttatott összes gyogyszerből,ráadásul lemaradsz az első pillanatokrol.

Nekem 2 császárom volt a János korházban,ott nem lehet válogatni,altatást csak s.o.s esetben végeznek,egyébként spinális.

Szép szülést,jo egészséget!

2010. febr. 5. 15:58
 26/28 anonim ***** válasza:
100%
lehet, én nem kérnék...és nem is kértem. Nekem is császárom volt, programozott. Nálam jobban tutira nem félsz. A műtét előtti éjszakát végig rettegtem, nem is aludtam... Spináliis volt. Edánál állítólag jobban fáj szúrás. Ezért döntöttem a spinális mellett. Ez nem kamu, hanem az aneszteziológus mondta. A spinálisnál két szurit kapsz. Az első egy érzéstelenítő, ogy ne érezd amikor a gerincedbe szúrnak. Ez olyan, mint egy darázscsípés. Csak kellemetlen, semmi több. A második szuri megy a gerincedbe, de nem is érzed az első szuri miatt. Altatásnál nem vagy ébren, mikor kiveszik a babát. Ne kérd, örökre bánni fogod! Ne parázz, én is túléltem, pedig szabályosan rettegek még az influenza elleni védőoltástól is.... Minden jót neked!
2010. febr. 6. 00:03
 27/28 anonim ***** válasza:
100%

Szia. Már válaszoltam egyszer. :)

Nálunk a progis császárnál spinális és altatás volt. Eda nem. Biztos kórháza válogatja! Elvileg én is 2 szurit kaptam, egyik az érzéstelenítés, hát annyira nem éreztem, nem tudtam hogy 2-t kaptam, egyre emlékszem, de az sem fájt. Mint írtam a vérvételek sokkal rosszabbak voltak! Tényleg nem vészes! Nagyon gyorsan hat, beadták és pár másodperc múlva már éreztem hogy melegség önti el a lábam, ami nagyon jól esett mert nagyon hideg volt a műtőben! Pár másodperc és már nem érzel semmit. Illetve ahogy matatnak, azt igen, de fájdalmat nem! És még valami, katétert is kapsz (én ettől is féltem), de nekem azt is az érzéstelenítés után adták, míg nem kellett felkelnem, azt sem tudtam hogy van.

A 4 hónapos kislány anyukája voltam!

2010. febr. 6. 08:26
 28/28 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszaitokat.

Remélem, hogy sikerül természetes úton szülnöm, de ha mégsem, akkor meg minél előbb kiderül és lesz idő talán rákészülnöm lelkileg!

Köszi mindenkinek a jókívánságokat! Én is sok boldogságot kívánok a kicsikhez! :-)

2010. febr. 6. 18:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!