Van köztetek olyan, aki nem borzasztó fájdalomnak élte meg a szülést?
Én!
Oxival szültem, mikor bekötötték megijedtem, mert előtte azt olvastam több helyen, hogy iszonyatos fájdalmat generál.
Vártam azt az érzést én is, mikor már a falat kaparnám kínomban, de nem jött, mert a szülésznő már szólt is, hogy na akkor nyomjon.
Azt mondhatnám, hogy a 10-es skálán max. 8-as volt a fájdalom.
Sokat elmond arról, mennyire könnyű szülésem volt, hogy közvetlen mikor kibújt a lányom, még ott pihegett a mellkasomon, már azt mondtam a páromnak nevetve, hogy akár máris jöhet a következő baba.
Gyorsan és könnyen szültem gátvédelemmel, így is terveztem.
Fejben dől el minden.
én
5x szültem, és mindig olyan jó érzés, amikor kibújik a baba
nehéz, de jó
meg a szülési fájdalom más, mint a többi, ott tudjuk, hogy baba lesz, fáj, fáj, de ott az édes várakozás is a fájdalom közben
Igen, valahol fejben dől el. Volt nekem is nagyon könnyű 2 órás, és nehéz elhúzódó 16 órás vajúdásom, mégis 4 gyereket vállaltam, mert valahogy minden fájdalom eltörpült, eltűnt amint kibújt a baba. A szülés részét én amúgyis szerettem, ott már nem tehetetlen az ember, nyomni kell és érezzük ahogy jön a pici, hát az csodálatos!
A vajúdás az már nem annyira. De tudatosan kibírható, mert értelme van a fájdalomnak.
Nekem most kihúzták a fogam sajnos, be volt gyulladva, nem hatott az érzéstelenítő, így mindent éreztem, azt hittem az agyamat tépik ki, 3 darabban jött ki a fogam, na ez volt számomra a borzasztó fájdalom, azt mondtam inkább szülnék még egyszer mint még egy ilyen foghúzás!!!
Bár vákuum lett a vége (ami ugye szélesebb, mint a baba feje), elviselhető volt.
Utána viszont érzéstelenítés nélkül, kézzel tépkedték ki a méhlepényt. Na, AZ fájt. Szerintem ilyen érzés lehet, ha fájdalomcsillapítás nélkül amputálnak. Ahhoz képest a szülés kedves csiklandozás volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!