Tényleg több a borzasztó nehéz szülés?
Nehéz és fájdalmas igen,de mind megcsináltuk így vagy úgy és még mind itt vagyunk.Soha nem voltam az a típus aki túl misztifikálja meg egy csodálatos dolognak írja le,mert nem az.A szülés,a fájdalom minden csak nem csodálatos.A gyermeked ami az!
Ennek ellenére mindenki végig csinálja,te is végig fogod.Aki hónapok múltán is panaszkodik az csak figyelemfelkeltés miatt teszi.
Hát, hogy őszinte legyek, a napokban beszélgettünk erről anyukámmal. Ha otthon kellett volna a vásárhelyi kórházban szülnöm, tuti nem maradt volna meg jó emlékként. Kint szültem németországban. A szülésznő megtanult pár hasznos szót magyarul vajúdás alatt, kedvesek voltak. A kórház modern, gyönyörű és tiszta. Jó érzések fűznek a szüléshez, pedig nem volt egyszerű, 1,5 napot vajúdtam. Borzasztóan fájt, de nem maradt meg rossz élményként, 5 hete szültem.
Szerintem sokat számít az is,hogy az ember mellett milyen kisugárzású orvos, illetve szülésznő van. Nekem annyira a szívemhez nőtt a szülésznő, hogy következő babámat is nála szeretném majd megszülni.
Szerintem nem több, csak általában ilyenekről olvasni. Meg valóban nagyon fáj, ha engem kérdez vki, akkor én is azt tudom mondani, h iszonyúan fájt és inkább meghaltam volna. :) De én ezzel nem elijeszteni akarok senkit, csak én így éltem meg.
De sok olyan történetet olvastam, ahol pikk-pakk szinte fájdalom nélkül pár óra alatt meglett a baba.
Nehéz, meg fáj, de kinek mennyire. :) Meg minél frissebb az élmény, annál rosszabb. Idővel nálam legalábbis már nem olyan vészes a dolog, mint ott és rögtön utána volt.
Köszönöm a válaszokat. Én is szültem már,9 hónapja. Amikor várandós voltam,olvasgattam itt és más fórumon a szülésről,és olyan sztorik voltak,hogy sürgősen abbahagytam az olvasást. És pont úgy volt,ahogy az utolsó válaszoló írja,hogy az ismerőseim és a családban unokatestvéreim akik korábban szültek,ők meg jó élményekről számoltak be. Azért tettem fel a kérdést,mert arra voltam kíváncsi,nekünk volt véletlenül szerencsénk mindannyiunknak,vagy a fórumos válaszok torzítanak,és valamiért azok kevesebbet fórumoznak,akiknek nem volt ez trauma.
Őszintén szólva én magam semmi rettenetest nem találtam a szülésben. Fájt,persze. A vajúdás vége felé jó erős,jó hosszú és jó sűrű fájásaim voltak,a kitolásnál pedig úgy feszítette a hüvelyem a baba,mintha égetné valami,és jó volt,amikor kicsusszant a babám.De ennyi volt,semmi drámai,nem éreztem hogy bárcsak meghalnék,nem voltam ájulás közelben,nem kívántam bárcsak lenne császár,mindenről tudtam,ami történik körülöttem. Szülés után 5 perccel már eszembe sem volt az egész,nem kísértett napokig. Szerintem könnyű szülés volt,8 óra alatt meglett a baba,és amit az első válaszoló is írt,ezalatt nem akartak semmi "rásegítőt" adni meg siettetni,biztos,hogy ez is számít.Tudom,hogy mindenki máshogy élheti meg ugyanazt az élményt,fájdalmat is,és tudom,hogy vannak tényleg komplikált,nagyon nehéz szülések is,de talán mégsem ezek vannak többségben. Csak talán ezért rettegnek annyian a hüvelyi szüléstől,mert több az ilyen történet.
Utolsónak: anyukám ugyanezt mondta nekem: inkább szülés,mint fogfájás :-)))
Aláírom, nincs ennél nagyobb fájdalom mikor az embernek több csontja tágul, belül nyomják is, közben a pocakot is még tartani, de nem a végtelenségig tart!
Mindenki máshogy bírja a fájdalmat, és van akinek lassú szülése volt, van akinek villámgyors. Mindenki másképp éli meg. Nekem pl. 2 mesés szülésem volt! Mindkettőről szép élményeim és emlékeim vannak. Sőt, ha tehetném, szülnék harmadikat is!
(ja, meg azt se felejtsük el hogy akad olyan anyuka aki szeret picit túlozni :) )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!