Szülés után meddig tart ez a borzasztó izzadás?
Ne haragudj, hogy offolok, de én is ebben szenvedek már mióta terhes lettem. Előtte soha nem voltam egy izzadós. Na már több mint 9 hónapja szültem, és sajnos ez az állapot azóta is fenn áll.
Viszont hallottam egy szerről solutio antisudorica a neve, patikában lehet kapni, és állítólag nagyon hatásos izzadás ellen. Nem is drága, de még nem jutottam el odáig, hogy ki is próbáljam.
A mértéktelen izzadás hátterében esetleg megbúvó betegségeket ki kell zárni. Ezzel még nem múlik az izzadás, nem csökken a verejtékmirigyek fokozott aktivitása, de a beteg szempontjából fontosak. Lehet hormonális ok valóban /pl., pajzsmirigyek fokozott működése, klimax/, lehet központi idegrendszeri ok. Azt gondolják, hogy körülírt izzadást, ami bár nagyfokú, de csak bizonyos testtájakra korlátozódik /tenyér, talp, hónalj, mell alatti tájék, lágyék/ pszichés zavar okoz. A legtöbb esetben kimutatható ok, klinikai betegség nincs a háttérben. Meg szokták próbálni anticholinerg szerek adását, de ezek is csak átmenetileg segítenek, viszont sok a mellékhatásuk. A mértéktelen izzadással
/hyperhidrosis/ bőrgyógyászhoz kell fordulni, aki, ha azt szükségesnek tartja, akkor elvégezteti a beteg belgyógyászati kivizsgálását is. A bőrgyógyászati szakrendelések felkereséséhez nem kell beutaló.
Én meg azt várom, hogy megszüljek, és akkor elmúlik...
Hát nem??? :(
3 hónappal szülés után ez még normális lehet.
Első baba?
Nekem első baba után volt a legdurvább, és aztán egyre kevésbé, nem tudom miért, de türelem. Naponta akár 3x is zuhanyoztam, főleg melegben. Én sokszor éjjel arra ébredtem, hogy mindenem vizes. Aztán ez lecsökkent szép fokozatosan. Az idő oldja meg.
Egyébként az Exodor nevű (magyar) termék nekem segített. Régen Azúrban lehetett kapni, most én egy bioboltban kaptam legutóbb, csak párszáz forint és nagyon sokáig kitart még napi használat mellett is. Illata nincs.
Én soha nem voltam izzadós,de ahogy megszültem iszonyatos volt,semmilyen szer,dezodor nem használt,fürdés után 2 perccel csak úgy leizzadtam.
Szülés után 4 hónappal még izzadtam,de szagmentesen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!