Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért olyan nehéz elfogadni,...

Miért olyan nehéz elfogadni, hogy nem akarom, hogy bent legyen a férjem szülésnél?

Figyelt kérdés
A férjem fenntartás nélkül elfogadta, a családunk sem emelt egyetlen kifogást sem, viszont az ismerősök, akik rákérdeznek, azoknak a 90%-a meg akar győzni arról, hogy pedig az milyen jó lenne, ha bent lenne szülésnél. (A fennmaradó 10% azért nem, mert nekik nem volt pozitív élmény, hogy ott volt a párjuk.) Elég idegesítő, hogy az emberek azt hiszik, jobban tudják, mire van szükségem, mint én. Vajon miért viselkednek így?

2014. dec. 9. 00:17
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Vagy esetleg adj valamilyen "kikerülő" választ, ami mellesleg teljesen hihető, hogy még nem tudod, nem döntötték el stb.. Nálam ezek mindig bejönnek kellemetlen kérdéseknél, mert a kérdező belenyugszik egy ilyen válaszba. :D
2014. dec. 9. 14:40
 12/15 anonim ***** válasza:

Miért kell megmagyarázni? MErt nem, és kész.

Nálunk bejött a férjem, majdnem le is késte. Látta felülről, ahogy bújik ki a baba, ez az ő döntése volt. Azután megnéztük a méhlepényt, megmutatta a doki, hogy mi micsoda rajta... Hihetetlenül nagy élmény volt.

Ha ti így döntöttetek, senkinek nincs köze hozzá.

Amúgy valaki bemegy veled, vagy azt sem szeretnéd?

2014. dec. 9. 21:30
 13/15 anonim ***** válasza:

Azért figyeled, kedves Kérdező, hogy itt is van pár ember, aki finoman ugyan, de próbál rávezetni, hogy milyen jó lenne, milyen nagy élmény, ha bent van a férj? :)

Látod, ilyen az ember, nem rossz indulatból mondják a barátaitok, ismerőseitek sem. Kérdezted, miért viselkednek így? Azért, mert az emberek alapvetően kíváncsiak, és nem gondolják, hogy ez teljesen intim dolog. A szülésedet sem fogod részletesen elmesélni mindenkinek, csak a legközelebbi hozzátartozóknak, barátoknak.

Off a végére: szerintem jól döntöttetek, hogy nem megy be a férjed. :)

2014. dec. 10. 07:55
 14/15 A kérdező kommentje:

:) Köszönöm!

Még nem döntöttem el végleg, hogy anyukám bent legyen-e vagy sem, de őt is elsősorban azért szeretném, hogy ott legyen, mert szakmabeli, és talán megnyugtató lenne a jelenléte. De az is lehet, hogy épp az ellenkező hatást váltaná ki belőlem. Nem tudom, ez majd ott fog eldőlni.

2014. dec. 10. 18:51
 15/15 anonim ***** válasza:
Én nem is engedtem volna hogy bejöjjön.
2014. dec. 11. 00:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!