Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülésnél milyen erős fájást...

Szülésnél milyen erős fájást lehet még elviselni, meddig türhető?

Figyelt kérdés
Pl.80-100-as még kibirható,és milyen CTG értéktől már nem ?,pl.160-180-200 vagy volt valakinek ennél is erősseb(220,250,300-as is).
2014. okt. 26. 23:59
 1/8 anonim ***** válasza:
Ez teljesen relatív. A számok semmit sem mondanak. Van, akinek már a 60 is nagyon erős van, aki a 120 nál kezd szólni, hogy nah, van valami. Ezért ezekből nem lehet kiindulni.
2014. okt. 27. 05:36
 2/8 anonim ***** válasza:
2 hete született a kisfiam :-) ,hidd el többet kibírsz, mint azt gondolnád. Tapasztalat. :-)
2014. okt. 27. 06:47
 3/8 anonim ***** válasza:
A 2 perces fájásaim 60 körüliek voltak és nagyon fájtak, nem olyanok, mint a CTG-n amikor 60 van a papíron, szerintem más a skálázás, meg más jellegű a fájdalom. Nem tudtam megszólalni amíg tartottak. Aztán járkáltam, nem tudom milyen erősségűek voltak. Aztán felfektettek az ágyra, ott 80 körülire ment fel, a 60 már nem is volt vészes. Ahogy telt az idő, már nem 80-nál kezdett elviselhetetlen lenni, hanem csak 100-nál, 80-nál már kisimultam, jól voltam. 127-ig mért a mérő, nekem ott még bőven erősödött, de minden fájással egyre többet tudtam elviselni. Amúgy amikor kimondták a varázsszót, hogy nyomhatok, akkor olyan boldog voltam, hogy nem számított, hogy mennyire erős a fájás, csak azon voltam, hogy minden erőmet összeszedjem és nyomjak ahogy csak tudok, szegény fiam ne legyen túl sokáig összepréselve a szülőcsatornában.
2014. okt. 27. 07:32
 4/8 anonim ***** válasza:
Tűrsz, amíg kell - ennyi. Tudom, a pocakos oldalról még nehéz elképzelni, gondolom első baba. Én borzasztó rosszul tűröm a fájdalmat, de a szülés, hiába borzasztó nagy fájdalom (valószínűleg a legnagyobb az életben), de mégis van értelme...Én minden fájás után közelebb éreztem magam a kisbabámhoz, meg más tudatállapotba is kerültem, teljesen más, mintha mondjuk ráütsz kalapáccsal az ujjadra:) Nem tudom, nekem milyen erős fájdalmaim voltak, mert mikorra a fájásokra került a sor már nem volt rajtam műszer, de kedvem lett volna a csempét lemarni a falról, vagy a bőrt a párom képéről:) De ez szubjektív, és ki kell bírni, majd meglátod, akkor és ott nem az fog érdekelni:) Sok sikert, drukkolok!
2014. okt. 27. 07:36
 5/8 anonim ***** válasza:
Kénytelen vagy kibírni a legerősebb fájást is. Nem tudsz mit csinálni.
2014. okt. 27. 11:28
 6/8 anonim ***** válasza:

Hát kedves kérdező most olyat kérdeztél,amire én nem is tudok neked válaszolni.Én konkrétan rá sem néztem a CTG papírra,pedig ott volt fejem mellett,de arra nem volt erős,hogy kinyissam a szememet és ránézzek,hogy meddig ment fel a mérő.Már amikor 21 órája vajúdtam,és utána jött még csak a java.Gázt szívtam,de nem kiabáltam meg semmi,minden fájásnál próbáltam magamba fordulni,és átvészelni,ha a férjem nem lett volna bent nem tudom pl hogyan tudtam volna inni pár kortyot,arra alig volt erőm,hogy megtartsam a kezemben a fél literes vizes palackot és a számhoz emeljem,már nagyon ki volt száradva a szám is,még is minden fájást fegyelmezetten viseltem,egy pillanatig sem fordult meg a fejemben,hogy kész nem bírom tovább.Valahogy a szülőszobán annak a gondolata hogy nemsokára megláthatod a picidet olyan erőt és kitartást tud adni,hogy azt el sem lehet mondani,át kell élni! És első babám volt,akkor tapasztaltam meg életemben először milyen szülni.A mellettem lévő sz.szobán 3. babáját szülő nő úgy kiabált mint akit öltek,rá is szóltak,hogy vegyen már vissza.

Szóval ezt nem lehet számok alapján megmondani,hogy mikor elviselhető és már mikor nem,mert mindenkinek a fájdalomküszöbe határozza meg!

20+3 hkm

2014. okt. 27. 13:38
 7/8 anonim ***** válasza:
4 ora alatt megszultem mind a 2 lanyomat. Az elsonel az utolso 2 ora kegyetlen volt, a masodiknal EDA-t kertem.
2014. okt. 27. 13:45
 8/8 enkaba válasza:
1 éves a kislányom mikor kezdődtek a fájások azt mondtam soha többet!Mikor már a sz.szobán voltam akkor már nagyon fájt kértem gyógyszert de akkor már nem kaptam.A végén az utolsó 10percben kaptam valami injekciót de a mai napig nem tudom mi volt de ha fájdalomcsillapító volt akkor kár volt.A gátmetszést nem éreztem csak mikor a szülésznő tágított meg a varrást!Lényeg nekem az fájt a legjobban mikor összevartak.(azt azért hozzáteszem hogy mindez semmi a fogfájáshoz képest szerintem az se kutya)
2014. okt. 28. 12:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!