Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülésnél hány percesek a...

Szülésnél hány percesek a legerősebb fájások?

Figyelt kérdés
A 3-2-1 perces fájások már egyformán erősek,nem erősödnek tovább,csak a szünetekben van különbség?
2014. dec. 7. 16:37
 1/9 anonim ***** válasza:

Én úgy tudom,hogy a vége legborzalmasabb, a tólófájások.

De van akinek ugyan olyan erős a 15perces,mint a 2perces.

A végén egyre többször jön,és egyre tovább tart. úgy tudom keződik 10-15percesekkel és kb 40-50mpig tart. A végén már az 5perceseknél kb 2percig tart a fájás,ergó ott már csak 3perc ami nem fáj. Abból lesz a tolófájás.

Nekem valahogy így magyarázta a pasi nődokim. Nemsokára úgyis megtapsztalom..

38hkm

2014. dec. 7. 16:42
 2/9 anonim ***** válasza:

Nem tudok tapasztalatot írni, mert nem tudtam odafigyelni az idő múlására, fogalmam sincs, hogy hány percenként jöttek a fájások, a vége felé már csak pár levegővételre jutott időm két fájás között.

Viszont mikor székelési ingert éreztem, na azok már a tolók voltak, akkor fektetett fel a szülésznőm az ágyra (addig gimnasztikai labdán vagy szülőszéken csücsültem).

Addigra felért a dokim, és egy vizsgálat után már tolhattam is, ami megmondom őszintén, kész megváltás volt. Meg kellett várnom egy erős fájást, és utána bivaly erősen kellett nyomnom jó hosszan. Közben nem éreztem fájást, a végénél már ordítottam, de nem a fájdalomtól, hanem a megerőltetéstől. Ez a rész volt a legjobb. :) Szóval mikor jönnek a tolók, már ne félj.

Amint kibújik a babád, a fájdalom megszűnik létezni.

2014. dec. 7. 16:55
 3/9 anonim ***** válasza:
Nekem nem nagyon erősödtek, az 5 percesek ugyanolyan erősek voltak, mint az 1 percesek, csak a szünet volt kevesebb, a végén a tolófájások már nem voltak olyan fájdalmasak.
2014. dec. 7. 17:10
 4/9 anonim ***** válasza:

ez hülyeség ....

nem a fájások gyakoriságától függ az h mennyire fáj ....

és az sem igaz h a tolófájás jobban fáj ...

tökre egyéni h kinek melyik "fáj" jobban már ha fáj....

lévén van olyan aki alig érzi

a másik meg már az elsőtől is majd elájul annyira fáj neki

szal ha már előtte állsz akkor ezen ne agyalj mert nem tudhatod

sőt még ha lesz 2. szülésed az is lehet h teljesen más lesz mint az első

2014. dec. 7. 17:11
 5/9 anonim ***** válasza:
Elsőnek 20 perces fájások jöttek, amik tartottak 10-15 másodpercig, majd 10 percesek lettek a fájások, 20-25 másodpercig tartottak. A 3 perces fájások már olyan 30-35 másodpercesek voltak és nagyon erősek, aztán a végén már 1 perces fájást követett 20 másodperc szünet, aztán egyszer csak éreztem, hogy nyomni kell. A tolófájás nekem sokkal elviselhetőbb volt.
2014. dec. 7. 18:20
 6/9 anonim ***** válasza:
Nekem a legerősebb fájások között már szinte nem is volt szünet, legalábbis nem emlékszem. Már annyira fájt hogy magamnál sem voltam szinte. Oxitocint kaptam a végén, de így sem tágultam ki, fél nap alatt csak 1 cm-re, és a végén megcsászároztak. Megváltás volt. Nekem iszonyatosan fájt. Ilyen fájások a tolófájások előtt vannak, de nekem az elmaradt, mivel nem tágultam, de fájásaim voltak, csak nem"jók". Azt mondták.
2014. dec. 7. 18:47
 7/9 anonim ***** válasza:
A második szülésnél a 3 percesekig teljesen kibírhatóak voltak a fájások, az kezdett már kellemetlen lenni. Az elsőből arra emlékszem, h amikor már nagyon kész voltam, akkor 75 mp-ig tartott egy fájás, utána kb 40-45 mp volt amíg "pihenhettem". Később már nem volt erőm figyelni, még volt hátra 2,5 óra.
2014. dec. 7. 18:53
 8/9 anonim ***** válasza:
A tolófájás nem borzalmas szerintem. Nekem az előtte lévő 10p kb, ami hihetetlen volt: amikor szinte percenként jöttek a fájások és már előtte sem akartam elhinni, hogy lehet még jobban hányinger, meg fárasztóbb bármi is. De nem panaszkodom, 1ó40p volt az egész szülésem, de a tolónál én kb. felélegeztem, annyira más volt, mint a vajúdás.
2014. dec. 8. 00:06
 9/9 anonim ***** válasza:
Nekem a vége volt a legfájdalmasabb, mikor vége lett az egyik fájásnak, és abban a pillanatban kezdődött a másik, szinte egybefüggő volt, folyamatos fájás. Megváltás volt utána a toló, bár 1,5 óra után már az is kín volt.
2014. dec. 8. 14:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!