Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Anyukák! Ti is féltetek a...

Anyukák! Ti is féltetek a szüléstől?

Figyelt kérdés
Nagyon félek attól, hogy milyen lesz a szülés.
2014. dec. 8. 20:00
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Én rettegtem! Mindig mondogattam, hogy nem lehetne, hogy "kiteleportáljpon"?

Brutálisan fájt, de túléltem. Semmi komplikáció, másnap már minden ok volt.

Gondolj rá úgy, hogy ez egy szükséges rossz, amit át kell élned, hogy a picidet a kezedben tartsd!

2014. dec. 8. 21:25
 12/19 anonim ***** válasza:

en nem feltem. nagyon vartam mar a pillanatot, hogy beinduljon a szulés.

ehhez hasonlo fajdalmat meg sose eltem at, de egyben nagyon felemelo erzes is.

2014. dec. 8. 22:28
 13/19 anonim ***** válasza:

én a szüléstől nem féltem, mivel nem tudtam mi vár rám

a fájdalomtól viszont rettegtem, mert mindenki azt mondta, hogy elviselhetetlen

valamint a gátmetszéstől féltem, mert azt hittem hogy végbélig vágnak a hugycsőtől kezdve..., mert azt hittem az a "gát" két lyuk közötti rész..de szóval utánanéztem mi az, és addig lyutottam, hogy inkább ez, minthogy metszés nélkül, mert az végképp brutál

meg azon aggódtam, hogy se orvos, senki, nem fognak velem foglalkozni.

2014. dec. 8. 23:17
 14/19 anonim ***** válasza:
Én nem féltem. A lányommal 4 év után lettem terhes, nagyon vártam őt. A szülés fájdalmas, de ilyen csodálatos dolog nincs még egy mint a szülés. Nekem egy fantasztikusan jó élmény volt:)
2014. dec. 9. 00:12
 15/19 anonim ***** válasza:

"Gondolj rá úgy, hogy ez egy szükséges rossz, amit át kell élned, hogy a picidet a kezedben tartsd!"

:((( Ebben nem hiszek. Akinek ilyen szülésélménye volt, annak a támogató környezete és a lelki egyensúlya nem valósult meg. Nekem sem, ezért is tudom ennyire biztosan, hogy legközelebb máshogy lesz, másokkal, másképp.

A szülés lehet szép élmény, csak nem mindegy, hogy kivel és hogyan történik meg.

Egy-két érdekes gondolat a témában:

https://www.youtube.com/watch?v=kSord_5ldl8

És egy fantasztikus riport:

[link]

2014. dec. 9. 10:47
 16/19 anonim ***** válasza:
Nem féltem, inkább kíváncsi voltam. Sikerült háborítatlanul, beavatkozásoktól mentesen megszülnöm. Istenem, de csodálatos érzés!
2014. dec. 9. 15:03
 17/19 anonim ***** válasza:

Én egyáltalán nem féltem. 40. hét után már türelmetlen voltam, de akkor sem féltem. Mikor elfolyt a magzatvizem (40+6 hetesen) a férjem össze vissza szaladgált, kapkodott, hogy mi lesz, jajj, teljesen pánikba esett. Annyit mondtam, mi lenne, szülök... Még ekkor sem féltem.

A gátmetszéstől és az azt követő varrástól viszont nagyon paráztam, fájt is nagyon, nem hiába féltem tőle.

2014. dec. 9. 15:28
 18/19 anonim válasza:

mint első szülött válaszolok most, mert sokat beszéltem anyával a születésemről :) : igen, mindenki fél, egy kicsit a fájdalomtól, de legjobban attól, hogy nem lesz egészséges a baba, ne aggódj, ez teljesen normális, elmúlni nem fog, csak ha már megtörtént, vagy max közben, de ez így van rendjén. Hogy egy gondolattal búcsúzzak, - Csak az ismeretlentől fél az ember. De aki szembeszáll vele, annak már nem ismeretlen.

Antoine de Saint-Exupéry

UI: sok siker, szerencsét, és sok boldogságot a kisbabához, ne aggódj minden rendben lesz ;)

2014. dec. 26. 20:25
 19/19 anonim válasza:
öhmm bocsi, kicsit félregépeltem, nem mindenki fél, de mindenképp izgul
2014. dec. 26. 20:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!