Hogy indult meg a szülésetek?
Egyik hétfő este a férjem szépen elment dolgozni, a 39. hétben jártam, én meg zuhi után lefeküdtem és megnéztem a Dr. Csontot. :) Ahogy vége volt, vagyis olyan 10 körül felhívtam a férjem hogy elköszönjek, neki jó szolgálatot, nekem meg szép álmokat. Éjfélkor arra keltem hogy elfolyik a magzatvizem. Egyből hívtam a férjemet, majd a mentőket. A férjem rögtön tudta, hogy csakis azért keresem, mert szülünk. :) Fájás nélkül vittek be, olyan 2 körül kezdődtek a fájások. Aludni semmit nem tudtam. Végig hallgattam két szülést és meggyőződésem volt, hogy én ezt nem fogom tudni végig csinálni, mindamellett kicsit irigyeltem is őket. A férjemet rögtön érkezés után hazaküldték, hogy itt még nem lesz egyhamar gyerek, menjen haza, pihenje ki magát, reggelizzen és úgy jöjjön majd vissza. 9-kor hívott, hogy ugye nem hagytam őt ki belőle. Sietett be hozzám, de a kisfiunk csak délután 4 után lett meg. Kemény menet volt. 39. hétre jött elvileg, de mikor megszületett, azt mondták, hogy túlhordott baba. Rettentő kimerült voltam, mivel csak otthon aludtam kb 2 órát. Határtalanul boldog voltam, de végtelenül kimerült. Olyan 7 óra fele vittek le az osztályra, a csecsemős hozta volna egyből a gyermekünket, viszont pont bent volt a nővér is és mondta neki, hogy rég látott ennyire kimerült kismamát, nekem ma estére ne hozzák a babát. Annyi még hozzátartozik, hogy a kisfiam kifele jövet szétrepesztette a hüvelyfalamat, így majdcsak másfél órát varrtak és megkatétereztek. Ettől függetlenül (így visszatekintve) nem volt olyan durva.
A kislányunkkal 39 hetesen befektettek magas vérnyomás miatt. Pénteken feküdtem be, hétfőtől fokozatosan elment a nyákdugó. Csütörtökre voltam kiírva. Szerdán a férjem a kisfiunkkal elment vidékre az édesanyjához, a dokim ügyeletes volt, így biztos voltam benne, hogy aznap éjszaka vagy hajnalban meglesz a baba. És így is volt. Fél 4kor arra keltem hogy fájok, néztem az időt 10 percesek voltak a fájások. Felhívtam a férjem, hogy induljon, mert tuti szülünk. Szépen összepakoltam a holmimat, majd szóltam az éjszakás nővérnek. Felvittek a szülőszobára, ahol megállapította a doki, hogy bizony szülünk. Lementem vissza az osztályra a motyómért, majd szülőágyra kerültem, ahol burkot repesztettek. A férjem nagyon hamar beért, mondtam neki, hogy még műszakátadás (6 óra) előtt babázni fogunk. És igazam lett, 5:55kor megszületett a kislányunk. Mondhatom mesés szülésem volt, mindenkinek legalább ilyet kívánok! Bízom benne nagyon, hogy februárban a harmadik is olyan lesz! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!