Ismersz olyan nőt aki felnőtt és nincs gyereke, soha nem is akart?
#3 - ez vmi olyasmi lehetett, amit anyám mondott nekem :)
"Ezért jó nagyszülőnek lenni, lehet jönni játszani, cuki a gyerek, de ha már nagyon fárasztó, akkor visszaadhatom és hazamehetek pihenni." :) És valóban. :)
Egyet Igen. .
Több mint 10eve nincs senkije, sztem nem is akar senkit. . Próbálkozott az exevel akivel nem jött össze de jobb is mert szépen helybenhagyta őt. .
már nem is lesz neki. Sztem kapcsolata se.. 40eves
Igen...
Van aki megbánta, van aki nem...
A baj annyi, hogy hiányzik belőled az anyai ösztön, ha ezt bajnak lehet nevezni..
Van akinek van oka( tudatalattivagy régebbi trauma, gyerekkori hatasok...stb
Van akinek nincs oka...
Én nagyjából az elmúlt tíz évben nem akartam gyereket, és ettől csak azért éreztem magam ufónak, mert a környezetem azt sugallta, hogy az mennyire nem normális, ha egy 30-as nő nem akar gyereket.
Egyébként szeretem a gyerekeket, mi több, ez tölti ki az életem, hiszen pedagógus vagyok. Ennek ellenére nem akartam sajátot, mert úgy éreztem, hogy e nélkül is teljes, kerek az életem.
Aztán tavaly egyszer csak rámtört, hogy most már szeretném a saját gyerekemet nevelni, nem a másét, úgyhogy nemsokára szülök. :)
Szerintem nincs veled semmi baj, nem vagyunk egyformák. Én sokkal nagyobb bajnak tartom, amikor emberek úgy akarnak gyereket, hogy fogalmuk sincs, ez mivel jár, aztán amikor megvan, akkor meg nyavalyognak, hogy ez mennyi lemondással, munkával és felelősséggel jár.
Ésszel kell gyereket vállalni, és ha te még nem vágysz rá, az nem jelenti azt, hogy soha nem is fogsz.
Nekem a kozmetikusom a példa erre, amit írsz.
Őt idegesítik a gyerekek, nincs tartós kapcsolata sem, 44 éves, és nagyon jól érzi magát.
Sosem néztem rá ferde szemmel, mert ő legalább felérte ésszel, hogy nem való neki gyerek és férj. Nem az van, hogy bevállalja mindkettőt, aztán tönkreteszik egymást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!