Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ha 20-21 évesen szülök,...

Ha 20-21 évesen szülök, könnyebben regenerálodom, mintha 30 évesen szülnék? és több energiám is lesz a szüléshez ill. a babához?

Figyelt kérdés
2008. aug. 14. 15:04
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem hiszem, ez nagyon egyénfüggő. Én pl. 29 leszek és egy hónap múlva születik meg a babánk. Ne gondolom, h. bármivel könnyebb lett volna a terhességem 8-9 évvel ezelőtt, sőt! Lehet, h. az én szerencsés alkatom -mind testi és lelki-, h. semmi különbséget nem érzek, energiám pont annyi mint bármikor. Sőt a türelmem sokkal több, mint 20 évesen, nekem speciel egyáltalán nem jutott volna eszembe akkor szülni.

Tehát szerintem ez nem számít.

2008. aug. 14. 15:20
 2/9 anonim ***** válasza:
Hát nem hiszem, hogy életkor függő. Az első lányom 26 évesen szültem és szülés után bizony 2-3 hét kellett, hogy rendbe jöjjek fizikailag. A második lányom most júniusban született 36 évesen szültem és sokkal hamarabb rendbe jöttem. A gátsebem is hamarabb gyógyult a szülés is gyorsabb volt igaz jobban fájt.7 hete szültem és ha nem tologatnám a kicsit észre se lehetne venni, hogy nem régen szültem.
2008. aug. 14. 15:32
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Én 20 évesen szültem, nekem egy hét kellett, hogy rendesen fent tudjak lenni, addig nagyjából ágyban voltam, csak akkor keltem fel, ha muszáj volt. Ezt az ember az első gyereknél megteheti, ha van segítsége, a másodiknál persze már nem. Mivel most 21 vagyok, nem nagyon tudok nyilatkozni, hogy 30 évesen könnyebb-e, de a következőt olyan 6 év múlva szeretném, majd akkor megírom, hogy az könnyebb, vagy nehezebb volt-e :D
2008. aug. 14. 15:53
 4/9 anonim ***** válasza:
90%
Nem attól függ, hány éves vagy, hanem milyen a szervezeted. Én 33 évesen szültem a lányom, 5,5 óra alatt és hamar regenerálódtam, a legkellemetlenebb "élmény" a kb. 2 hétig tartó gátfájdalom volt. A 6 hét letelte után a szex sem volt problémás, ezt pedig nagyon sok friss anyukától hallom, hogy nehezen jönnek bele ismét. Ráadásul szerintem a kor előrehaladtával több a türelmed is (ezt 30 éves korra értem, mert idősen már nem igaz, de itt nem is idősekről beszélünk...)
2008. aug. 14. 16:30
 5/9 anonim ***** válasza:
60%

Nem tudom, hogy ez kora miatt volt vagy sem, de egy ismerősömet kérdeztem aki szintén a Szt. Istvánban szült fél éve 21évesen, és kérdeztem tőle milyen volt a szülés, és, hogy milyen volt a gátmetszés?

Erre ő: mi az a gátmetszés? annyiszor hallottam már.

Szóval ő lehet szerencsés volt...

2008. aug. 14. 17:02
 6/9 anonim ***** válasza:

Az ember azt gondolná, de nem bitzos. Ez nálam nagyon jól megmutatkozott: barátnőm pici, vékony, 41 kgal esett teherbe 17 évesen. A hasa csíkos lett nagyon, és most szülés után 2 évvel is lóg, csúnya maradt. Én 29 évesen szültem, semmi heg, semmi csík, semmi tünet, nincs lógó has, úgy nézek ki, mint terhesség előtt.

nem beszélve arról, hogy az embernek mennyivel nagyobb tapasztalata van a 30 hoz közel, mint a 20-hoz...

De szerintem mindenki akkor szüljön, mikor alkalmasnak véli magát erre.

2008. aug. 14. 17:50
 7/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Én Májusban töltöttem a 21-et. És ha minden igaz bármelyik nap megszülethet az első babám. Tervezett gyerek volt és 3 éve férjnél vagyok. Igaz a szülésről még nem tudok nyilatkozni, de a többiről igen. Sok nálam jóval fiatalabb unokahugomés öcsém van. Sokat vigyáztam rájuk. Én pl. egy nagyon törelmes ember vagyok a gyerekekhez. Bár meddig eltudok lenni egy párhetes picivel is, meg egy 4-5 évessel is. De van rokonom aki 33 évesen szült és a saját gyerekéhez nem volt türelme, nincs a mai napig. Ha úgy érzed felkészültél az anya szerepre akkor szerintem hajrá. Ha még nem vagy benne biztos, akkor várj egy kicsit.

2008. aug. 14. 18:37
 8/9 anonim ***** válasza:
a betegségek/down kór..stb/kockázata a korral nő! eztény, de a csikos hasnak semmi köze ahoz hogy hány évesen szül valaki.
2008. aug. 14. 18:59
 9/9 anonim ***** válasza:
Már korábban írtam egy választ, de kiegészíteném. A fiatal anyukák (mint pl. én 21 évesen) talán spontánabbak, úgy, mint a gyerekek is. Pl. egy fiatal anyuka épp úgy indítványozza, hogy nosza menjünk strandra, mint ahogy egy kisgyerek is, és épp úgy gyakran kapható is ilyen előre be nem tervezett dolgokra. Meg talán jobban is emlékszik a saját gyerekkorára - bár néha meglepődve tapasztalom, hogy nem mindenki -, mondjuk nem tudom, hogy hány éves korra "szokás" elfelejteni, de én még a 3-4 éves dolgaimra is tisztán emlékszem, arra is, hogy milyen volt az oviban a beszoktatás, meg nagyon sokmindenre. Aki 30 körüli anyuka, az viszont szerintem türelmesebb, megfontoltabb, következetesebb. Szóval mindkét kornak megvannak a maga előnyei, mondjuk a harmincas anyukáknak még az az előnyük is megvan egy átlag huszonévessel szemben, hogy ők már túl vannak valószínűleg mind az iskolákon, mint a jó munkahely megszerzésén, rendszerint már van lakás, kocsi, félretett pénz. Na, én ezt nem mondhatom el magamról, mivel még az egyetemet kezdem csak gyűrni, lakásom sincs, sőt, nemhogy kocsim nincs, de még jogsim se, és egyáltalán, nem is konyítok a vezetéshez, pedig jó lenne már.
2008. aug. 14. 21:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!