Ha 20-21 évesen szülök, könnyebben regenerálodom, mintha 30 évesen szülnék? és több energiám is lesz a szüléshez ill. a babához?
Nem hiszem, ez nagyon egyénfüggő. Én pl. 29 leszek és egy hónap múlva születik meg a babánk. Ne gondolom, h. bármivel könnyebb lett volna a terhességem 8-9 évvel ezelőtt, sőt! Lehet, h. az én szerencsés alkatom -mind testi és lelki-, h. semmi különbséget nem érzek, energiám pont annyi mint bármikor. Sőt a türelmem sokkal több, mint 20 évesen, nekem speciel egyáltalán nem jutott volna eszembe akkor szülni.
Tehát szerintem ez nem számít.
Nem tudom, hogy ez kora miatt volt vagy sem, de egy ismerősömet kérdeztem aki szintén a Szt. Istvánban szült fél éve 21évesen, és kérdeztem tőle milyen volt a szülés, és, hogy milyen volt a gátmetszés?
Erre ő: mi az a gátmetszés? annyiszor hallottam már.
Szóval ő lehet szerencsés volt...
Az ember azt gondolná, de nem bitzos. Ez nálam nagyon jól megmutatkozott: barátnőm pici, vékony, 41 kgal esett teherbe 17 évesen. A hasa csíkos lett nagyon, és most szülés után 2 évvel is lóg, csúnya maradt. Én 29 évesen szültem, semmi heg, semmi csík, semmi tünet, nincs lógó has, úgy nézek ki, mint terhesség előtt.
nem beszélve arról, hogy az embernek mennyivel nagyobb tapasztalata van a 30 hoz közel, mint a 20-hoz...
De szerintem mindenki akkor szüljön, mikor alkalmasnak véli magát erre.
Szia!
Én Májusban töltöttem a 21-et. És ha minden igaz bármelyik nap megszülethet az első babám. Tervezett gyerek volt és 3 éve férjnél vagyok. Igaz a szülésről még nem tudok nyilatkozni, de a többiről igen. Sok nálam jóval fiatalabb unokahugomés öcsém van. Sokat vigyáztam rájuk. Én pl. egy nagyon törelmes ember vagyok a gyerekekhez. Bár meddig eltudok lenni egy párhetes picivel is, meg egy 4-5 évessel is. De van rokonom aki 33 évesen szült és a saját gyerekéhez nem volt türelme, nincs a mai napig. Ha úgy érzed felkészültél az anya szerepre akkor szerintem hajrá. Ha még nem vagy benne biztos, akkor várj egy kicsit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!