Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mikor kell elindulni a kórházb...

Mikor kell elindulni a kórházba? 39 hetes vagyok.

Figyelt kérdés
ma déltől elég gyakran keményedik és fáj is a hasam, fáj a derekam. de csak pár másodpercig tart egy-egy hasfeszülés/keményedés. közben még tudtam enni is, tehát nem elviselhetetlen a fájdalom, de elég sűrűn jön. ugye ez még nem szülési fájdalom? mit csináljak?
2008. aug. 14. 14:13
 1/9 anonim ***** válasza:

Ez még nem az szerintem, de közel van. Pakolj össze, zuhanyozz, ha nagyon fáj, menj wc-re ha tudsz mert lehet hogy este vagy 1-2 nap múlva lesz valami. Kb 5-10 perces fájásoknál ráérsz menni. Én is akkor indultam, du 4 kor és hanjnali 1 kor született a kislányom!

Szép szülést és minden jót!

2008. aug. 14. 14:58
 2/9 anonim ***** válasza:

szia

ha rendszeresen 5-10 percenként jönek a fájások.(megfogod ismerni, hogy ez már az)

vagy ha elfolyik a magzatvíz.

sok sikert

2hetes kisfiú anyukája

2008. aug. 14. 15:11
 3/9 anonim ***** válasza:

Akkor indulj a kórházba ha 10 v 5 percenként jönnek a fájások amik mozgásra , pihenésre és meleg zuhanyra sem múlnak. vagy, ha elfolyik a magzatvíz.

A szülési fájások nem pár másodpercig tartanak, hanem eleinte 20, majd 10, majd 5 percenként jönnek és egyre rövidebbek lesznek a fájások közötti idők egyre hosszabb maga a fájás. Na ekkor indulj. / De, ha nem tudod megkülönböztetni inkább menjél be potyára a kórházba, mint későn érjél be.

2008. aug. 14. 15:39
 4/9 anonim ***** válasza:
a 3. válaszoló vagyok Azt még lefelejtettem írni, hogy eleinte mensi jellegű a fájás , amint telik az idő és egyre gyakrabban jönnek a fájások és egyre tovább tartanak úgy lesz egyre erősebb is. Nekem délután 4 után kezdődött mensi jellegű fájással és este 8-kor 5 percesek voltak és még mindig erősebb mensi jellegű fájások voltak. Igazából este 10-kor kezdett fájni amikor már 2 percesek voltak és majd 1 percig tartottak / beöntés után/. 0.25-kor meg is volt a lányom. Tehát nem biztos, hogy azonnal baromira fog fájni, csak arra figyelj amit az előbbi válaszban írtam.
2008. aug. 14. 15:45
 5/9 A kérdező kommentje:
köszi, lányok, sokat segítettetek!
2008. aug. 14. 16:43
 6/9 anonim ***** válasza:
Na, mi a helyzet azóta, kérdező? Még otthon vagy?
2008. aug. 14. 17:11
 7/9 A kérdező kommentje:
még itthon vagyok. közben főztem egy jó lecsót. azóta is fájdogál a hasam, derekam. még várok, úgy érzem, ennél rosszabb állapotban kell elindulnom a kórházba. vagy lehet, hogy csak nagyon parázok és húzom az időt, hogy még nem kell indulni, még nem kell indulni...
2008. aug. 14. 17:30
 8/9 anonim ***** válasza:
Ha rendszeres 4-5 perces fájásaid vannak, amik legalább 40 mpig tartanak, akkor menj, vagy ha elment a vized. (ezek előtt a legtöbb helyen bent sem tartanak, hanam hazaküldnek...)
2008. aug. 14. 17:53
 9/9 A kérdező kommentje:

igen, amikor beszéltem egy szülésznővel, ő is azt mondta, hogy simán hazaküldenek, ha nem éles a szitú. ezért nem akarok feleslegesen bemenni. közel van a kórház, a külső méhszájam csak 1 ujjnyira van nyitva. ebből gondolom, hogy talán még nem kell menni.

kíváncsi voltam a ti véleményetekre is, mégis csak több tapasztalattal rendelkeztek, mint én.

2008. aug. 14. 18:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!