Ti mikor készítettétek össze a kórházi csomagot? Hány hetesek voltatok mikor bepakoltatok? És hány hetesek voltatok mikor kimostátok a babaruhákat és átvasaltátok?
34 hetesen raktam össze a kórházi csomagot, és az azt követő 2-3 hétben mostam-vasaltam.
Az ágyneműt csak az utolsó héten húztam fel, hogy ne porosodjon.
1-ső gyerek: 37 hetesen készítettem össze a kórházit. Ekkortájt kezdtem rendbe tenni a babacuccokat is, ekkor szerelte össze a férjem a kiságyat.
2-dik gyerek: 41+3 naposan, mielőtt bementünk szülésindításra akkor készítettem össze a cuccokat :) -kicsit ráérősre vettem, mint a gyerek :D A babacuccokat meg előtte 1 héttel készítettem össze.
a 30. hétre pakoltam össze a kórházi cuccom nagy részét, a babaruhákhoz elég korán hozzájutottam, mert örököltem őket, úgyhogy azokat is már a 20. héttől apránként elkezdtem kimosni (nekem ez 3 évnyi ruha..) így elég sokáig tartott, a 34. hétre már minden a szekrényben volt.
vasalni nem vasaltam, gondoltam majd mielőtt ráadom mindig, de erre soha se volt időm, most meg már úgyis minden összefogdos nyálzik szájába vesz, teljesen feleslegesnek tartom a vasalást, már ami a fertőtlenítést illeti.
Szia!
Mi kb. a 20. héttől vásároltunk ruhákat a babának különböző helyeken,újakat is, használtakat is bababörzén, örököltünk is, ezeket mindig egybe gyűjtöttem és mikor összejött egy mosásra való,kimostam,és behajtottam a tiszta szekrénybe őket.Tehát mosni a 20.héttől folyamatosan mosom ,ahogy gyűlik.
A kórházi csomagot a szülésznőm nekem is a 34. hétre ajánlotta,hogy készítsem el.
Vasalni nem vasaltam őket,csak a textil pelenkákat,mert azok összeugranak mosás után,így muszáj.
A többi ruhán még gondolkodom és tapasztalatokat gyűjtök én is,hogy érdemes-e vasalni...
Most vagyok 28 hetes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!