Gátmetszés vagy gátvédelem?
Mit gondoltok, melyik a jobb? A gátmetszéstől azért félek, mert talán átvágnak ideget, vagy aztán csúnyán varrnak össze... A gátvédelemtől meg azért, mert hallottam olyat, hogy valaki annyira laza lett, hogy utána úgy is maradt... Légyszi írjatok tapasztalatokat! Megalapozottak a félelmeim, vagy csak paranoiás vagyok?
Köszi!
Köszi az eddigieket mindenkinek!
Hát, ezek alapján azt hiszem, hogy venni fogok ilyen olajat, aztán ha lehet, akkor próbáljuk gátvédelemmel, de ha kell, akkor vágjanak... majd megbeszélem még a dokival is, bár szerintem szülni ügyeleten fogok.
Azért írjatok még, akinek bármilyen tapasztalata van!
Szia!
Én három 4 és fél kilós babát szültem, mindhármójukat gátmetszés nélkül. Nem masszíroztam, nem olajoztam a gátamat előtte, nem is lett laza! Állva vajúdtam jórészt, a gravitáció sokat segített a tágulásban, aztán betartottam a szülésznő utasításait, hogy mikor nyomjak, kb. ennyi a titka.
Én szerettem volna gátvédelmet, de a dokim azt mondta hogy első gyerknél szinte elkerülhetetlen a vágás. Jobban féltem tőle mint a szüléstől.
Hát túl nagy volt a riadalom! Az biztos hogy, tényleg elkerülhetetlen volt (4 kg-os bébi), de szinte nem is éreztem. Igaz én kaptam epidurálist. Szóval ott érzéketlenebb voltam. Egy rossz volt az egészben. Az hogy nálunk valami damil féleséggel varnak össze és ahol megcsomózta a doki ott szúrt. De amint kiszedték a varratokat semmi bajom nem volt. Amúgy sokáig meg sem mertem nézni, de kellemesen csalódtam. Szinte semmi nem látszik!Ja és a szex nálunk is jobb lett! Nem tudom hogy, összefügg-e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!