Gátvédelem vagy gátmetszés?
Véleményem szerint mindenképpen meg kell próbálni a védelmet, még első szülőknek is sikerülhet, ha van olyan orvos vagy szülésznő, aki ebben segít. Ezért mindenképpen kérdezd meg ott, ahol szülsz, és akinél szülsz )már ha van választottad), hogy mik a lehetőségek.
Ha valami miatt nem működik a dolog, az orvos úgyis metszeni fog a kellő pillanatban.
Ha ügyeletesekkel szülsz, akkor ez nehezebb lehet, mert sajnos még babarát kórházakban is dolgoznak olyan orvosok, akik metszenek, ha kell, ha nem, mert így természetesen gyorsabb a kitolás. (Erről jócskán meg van a véleményem, de Magyar gyakorlat...)
A felépülés egyértelműen könnyebb, ha sikerül a gátvédelem, bár ez egyénileg eltérő, illetve a metszés repedés/szakadás mértékétől függ.
2 babát szültem (eddig :o), az elsőt is védelemmel terveztem, de sürgősségi gátmetszésre volt szükség, mert a baba szíve lelassult, a másodikkal sikerült a védelem, egy pici repedés keletkezett a régi gátsebem mentén.
Nem lehet összehasonlítani, mennyivel jobb volt másodjára!
egyértelműen gátvédelem
mind a két szülésemnél gátvédelmet alkalmaztunk, előre felkészültünk rá, és nagyon örülök neki, hogy így történt. Nem repedtem, 2 órával a szülés után törökülésben vacsoráztam.
Az első fiam születésénél gátmetszést csináltak, amit még hetek múlva is éreztem, sőt időjárásra is érzékeny volt.Ezért mikor másodjára szültem orvost váltottam, olyat kerestem aki vállalta, hogy ha nem muszáj akkor nem vág.
Sikerült is a gátvédelem, a szülésem másnapján már nem bírtam ágyban lenni, de még pizsamában sem, felöltöztem és kint sétálgattam egész nap:)Mindenképp meg kell próbálni a gátvédelmet!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!