Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szerinted miért ilyen magas a...

Szerinted miért ilyen magas a császárarány manapság? Ha neked az lett, miért lett az? Mivel indokolták?

Figyelt kérdés
2014. okt. 31. 11:37
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
75%
Nekem nem kellett bemagyarázni a dokinak a császár okát hisz én is láttam hallottam a pici szívhagjának a leesését gyógyszeresen kellett vissza állitani. Utána rosszul is lettem. Szóval igen is sokszor szükség van a császára. Aki ezt sajnos csak úgy a maga kényelmére fordítha az elég sajnálatos. Nekem olyan görcseim voltak császár után hogy egy rövid szónak ia 5× álltam neki mire kitudtam mondani arról nem is beszélve hogy a fekvés felkelés maga volt a pokol. Így én az első 2 napot szinte félig ülve töltöttem az ágy sakán.szerencsére mire kijöttem a kórházból már sokkal jobb lett. És 5-6 nap után már semmi bajom nem volt. Én szeretném ha a második baba természetesen jönne.Hisz a többi kismama már 2órával szülés után kényelmesen elvolt.
2014. nov. 4. 10:18
 22/36 anonim ***** válasza:
80%

Van fogalmam, mert császáros voltam 8 hónappal ezelőtt.

Másodszorra is ezt fogom kérni.

2014. nov. 4. 13:12
 23/36 A kérdező kommentje:
Értem. Te döntésed.
2014. nov. 4. 13:34
 24/36 anonim ***** válasza:

Amúgy nem az én döntésem volt, még egyszer leírom, meszes volt a méhlepény (a szülésznő a végén azt mondta, hogy ilyen "ronda" lepényt ritkán látott, csoda, hogy eddig húztam vele), és a doki nem akarta megkockáztatni, hogy emiatt gond legyen. 35.héttől naponta nst-re és uh-ra jártam, 38-hétig ki tudtuk végül húzni.

És lombik volt, annál alapból jobban szeretik a császárt. Azt mondta, ez a gyerek túl "drága" volt ahhoz, hogy esetleg valami gond legyen vele, éveket vártunk rá így is.

És mivel maximálisan megbízom az orvosomban, elfogadtam a döntését.

Császár közben meg ki kellett venni a jobb petevezetékemet, olyan összenövéseim voltak, az 5 évvel ezelőtti méhen kívülim utóhatásaként.

Szóval nagyon jó, hogy így döntött, örökké hálás leszek neki, és ha testvért szeretnénk, már alapból császárt szeretnék megint.

2014. nov. 5. 09:42
 25/36 A kérdező kommentje:

"ha testvért szeretnénk, már alapból császárt szeretnék megint."

Erre válaszoltam, hogy a te döntésed. A lombik babák pontosan ugyanolyan babák, mint akármelyik másik, pont ugyanolyan értékesek is, és pont annyira semmi köze a fogantatás körülményének a szülés módjához. A meszes lepény más kérdés, természetesen. A legfontosabb, hogy te elégedett vagy a szüléseddel és mindenki jól van.

2014. nov. 5. 09:46
 26/36 anonim ***** válasza:

Igen ez igy van

Csak akkor nem leszel halas ha ez miatt a kovetkezo terhessegnel szetreped a heged es belehalsz

2014. nov. 5. 14:21
 27/36 A kérdező kommentje:

A hegszétválás esélye extrém alacsony, a császárok okozta szövődményeké meg gyakoriak, mindez számokban:

[link]

2014. nov. 5. 14:27
 28/36 A kérdező kommentje:
Kisebb az esély egy császár utáni hüvelyi szülésnél a komplikációra, mint a 2. vagy 3. császár utáni szövődményekre.
2014. nov. 5. 14:28
 29/36 anonim ***** válasza:

Sajnos mar lattam 2. terhessegnel a 34 heten hegrepedest a baba belehalt az anya is majdnem.

oTt voltam mikor a 3 gyerekek 3. csaszaros anyuka mutet utan az orzoben fejfajasra panaszkodott majd egy sec belul megallt a szive hiaba volt a legjobb heleyen meghalt ruiteremboliaban 3 arva utana.

Lattam mar csaszar kozben olyan verzest hopgy embolisatio ellenere a mehet kellett kivenni.

Volt olyan kismamahoz szerencsem aki csaszar utan a kovetkezo terhessegnel a lepenye atnott a hegen es belenott a holyagba a belekbe sajnos mehet kivettek es dupla stomat kapott.

sokasozt talalkoztam sec meddoseggel csaszar utan.

2014. nov. 5. 14:48
 30/36 anonim ***** válasza:
100%

Persze, ha meg kisétálunk az utcára, a fejünkre eshet egy virágcserép.

Én meg láttam olyan gyereket, aki elakadt a szülőcsatornában és jelenleg 11 évesen egy 2 éves szintjén van sajnos, örökre a szülei gondozására szorul.

Van olyan ismerősöm, akinek annyira fájt sima szülés után a hüvelye, hogy nem élt szexuális életet a férjével, vagy csak ímmel-ámmal, el is váltak.

A barátnőmnek akkora gátmetszést vágtak a fenekéig, hogy a mai napig fáj neki, érzi, pedig tizenéves a lánya.

Rémsztorikat mindenki tud pro és kontra.

Mindegyik rizikós, mindegyiknél adódhatnak gondot, semelyik sem fekete vagy fehér.

De nem értem, mire jó ennyire kardoskodni a császár ellen. Oké, örülsz, hogy Neked nem az volt, én meg örülök, hogy igen és ennyi.

2014. nov. 5. 20:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!