Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szerinted miért ilyen magas a...

Szerinted miért ilyen magas a császárarány manapság? Ha neked az lett, miért lett az? Mivel indokolták?

Figyelt kérdés
2014. okt. 31. 11:37
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
85%
Az első lábtartásos farfekvés miatt, másodikra én választottam a császárt.
2014. okt. 31. 11:49
 2/36 anonim ***** válasza:

Azt, hogy miért ilyen magas, nem tudom, annyira nem ástam még bele a témába magam.

Nekem toxémiám volt. 35. héten kórházba kerültem, a babám alig mozgott.

Bármelyik pillanatban ott volt, hogy beindítják, de nagy nehezen kivárták a 37. hetet, éjfélkor beindították.

Lassan tágultam, értelmetlen lett volna várni, mivel a baba tényleg alig mozgott, plusz a korához képest kisebb is volt. A vérnyomásom meg az egekbe.

A doki úgy jött be 13 óra után, hogy ha várnánk még 1-2 órát a baba és én is kárát látnánk így megcsászároztak.

2200grammal és 47 centivel született a kislányom.

2014. okt. 31. 11:52
 3/36 anonim ***** válasza:

Azert, mert az orvos biztosra akar menni, nem akar pereskedni, plusz sok no betegesen fel a szulestol es emiatt leblokkol a teste es surgossegi csaszar kell, vagy eleve megfizeti a magaorvost erte.

Nekem tulhordas, fajasgyengeseg, mekoniumos magzatviz miatt lett az a vege. Az orvos egyebkent kikerte a velemenyemet, hogy akarok e meg varni x orat vagy sem.

2014. okt. 31. 11:53
 4/36 anonim ***** válasza:
Elfolyt a magzatvizem de nem tágultam semmit. Fájásaim voltak kaptam oxitocint amitől még erősebb lett de semmi. 46 órával a magzatvíz elfolyása után megcsászároztak. Én már abszolút nem bántam örültem hogy végre túl voltam rajta, nagyon hosszú volt ez az idő nem is értem miért vártak ilyen sokáig. Az volt rajta a papíromon hogy téraránytalanság miatt.
2014. okt. 31. 11:54
 5/36 anonim ***** válasza:
Túlhordásom volt többszöri inditással de semmi az utolsó 2 inditásnál leesett a fiam szíverrése ezért lett császár.A.
2014. okt. 31. 12:17
 6/36 anonim ***** válasza:

indított szülésem volt, téraránytalanság miatt lett császár, hiába tágultam ki, a medencén nem fért volna át a feje. én elfogadtam, és feldolgoztam az orvosom döntését, megbízom benne, nyilván nem ok nélkül császározott, 6 óra vajjúdás után neki is egyszerűbb lett volna ha csak kipottyan.

szerintem azért választják a császárt mert félnek a szüléstől, pár ismerősöm legalább is császárral szeretne emiatt szülni, hiába mondom hogy a felépülés horror a császár után.

2014. okt. 31. 12:27
 7/36 anonim ***** válasza:
13 órát vajúdtam a 4. babámmal, végül sürgősségi császár lett nem tágultam semmit, a baba szívhangja leesett, én pedig nem voltam teljesen magamnál. ( indított szülés volt)
2014. okt. 31. 12:49
 8/36 anonim ***** válasza:

Én a kisfiamnál 2 hét túlhordás és 12 magzatvízvizsgálat után is csak 1 ujjnyira voltam kitágulva. Kisfiam nagy babának ígérkezett és faros is volt, így császároztak.

2. terhességemnél harántfekvéses volt a baba, hiába merült fel a természetes szülés gondolata, programozott császárral született.

3. gyermekemnél már nem volt kérdéses a műtét, sok minden indokolta: előzetes császárok, hpv-t találtak nálam a terhesség alatt, méhszájat fedő placenta és szintén faros fekvés.

2014. okt. 31. 12:50
 9/36 anonim ***** válasza:
Mert az orvos számára ez tervezhető, kiszámítható. Már ha programozott császárról van szó. ha nem , akkor pedig félnek a műhibapertől, inkább biztos ami biztos, tolnak a műtőbe. Szerintem. Elyő lányomnál terh.cukor, magas vérnyomás és terhességi Cholestasis, ezért 80%-ot adott a doki hogy császár lesz, de megadta az esélyt és indított 39. héten, de nem tágultam, végül jobbnak látta kivenni még időben a babát.
2014. okt. 31. 13:18
 10/36 anonim ***** válasza:
Egyre óvatosabbak az orvosok, hamarabb döntenek a császár mellett, manapság nekik ez már rutinműtét (és nem kell a szülő nő mellett dekkolni ki tudja meddig, a kitolást megvárni, plusz ha kell akkor varrni stb). Az 1.szülésem sima szülés volt, a 2.császár, harántfekvéses baba, leszakadt a méhlepény, sürgősségi császár.
2014. okt. 31. 13:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!