Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Aki már átesett faros baba...

Aki már átesett faros baba külső megfordításon. Hogyan kell elképzelnem? Sikerült? Nem volt probléma?

Figyelt kérdés
A dokim említette, hogy az István kórházban szokták. Vannak érvek, ellenérvek. Azt már eldöntöttük, hogy legalább megnézettjük, hogy egyáltalán lehetséges-e, és ennek függvényében döntünk. Nem ragaszkodunk hozzá mindenáron.

2014. okt. 24. 20:17
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Nagyon-nagyon ritka, csak iszonyúan nagy szakértelemmel bíró, gyakorlott orvos képes rá, és úgy tudom, rizikós is, én nem kísérleteznék ezzel.
2014. okt. 24. 20:34
 2/17 anonim ***** válasza:

"A baba megfordítása

Ha kiderült, hogy gyermeked farfekvéses, megpróbálják majd megfordítani a kicsit. A szülészorvos a 37-40. hét között kísérli meg fejjel lefelé fordítani a babát. A műveletet ECV-nek (external cephalicus versio) nevezik, melynek során orvosod nyomást gyakorol a hasadra. Az esetek kétharmadában ez a módszer működőképes, ám első gyermeküket váró nőknél kevésbé sikeres. "

2014. okt. 24. 20:35
 3/17 anonim ***** válasza:

"A külső fordítás veszélyekkel járhat, ezért vannak feltételei annak, hogy mikor végezhető el. A magzatburoknak teljesen épnek kell lennie, a méhszáj nem lehet tágabb 4 cm-nél, valamint bármilyen egyéb veszélyeztetettségi tényező akadálya lehet a külső fordítás megkísérlésének.

A farfekvés gyakori oka a feszes köldökzsinór. A külső megfordítás alkalmával előfordul, hogy a magzat valóban megfordul, és ebben az esetben a köldökzsinór megfeszül, ez egy kockázati tényező, melynek veszélyét a szakorvos hivatott felmérni az előzetes vizsgálati eredmények alapján.

2014. okt. 24. 20:38
 4/17 anonim ***** válasza:

Szia, hát igen már nyolchónapos a kicsi lánykám.

Utólag én is azon gondolkodtam, hogy kárr volt a természet rendjébe beavatkozni.Valami ok miatt, amit csak ő tudod , nem akkart megfordulni.

Nagyon szörnyű volt a megfordítás, igen a főorvos és a saját dokom csinálta.Ök tuti biztossak voltak , hogy megfordul,elvileg kétszer próbálkoznak,nálam ötször próbálták,de nem sikerült, olyan érzés volt, mintha Timikét valami gumiszallag mindig vissza huzza.

Nagyon fájt, még a férjem is megkönyezte.De hallodtam már olyat akinek nem is féjt és megfordították a babát!!!!!

Nálam nem sikerült, azért mentem bele, mert nagyon szerettem volna simán szülni, már kettő szülesen tulvoltam,nem akkartam császárt.

Ezután felajánlották a sima szülést, igy hogy fenekén csücsült.Mondtam a dokimnak, hogy ezt egyáltalán nem merem beválalni, ezt ő teljessen elfogadta,

Maradt a császár, ami nem igán volt kellemes.De a legfontossabb, hogy Timi egészségessen megszületett!!!! Ez kárpotolt mindent.

Tudom, nehéz döntés elött állsz! Bárhogy is döntesz, jól döntöttél!!!

Utolag sajnos mindenki okos.

Ja , a fordítás alatt folyamatossan figyelik a picit, a ha valami baj történik, azonnal kiveszik,ne félj.

Sok sikert és boldogságot a gyerekeknek, van még kérdésed nyugodtan írj.Remélem tudtam segíteni.

Szia Andi

[link]

2014. okt. 24. 20:38
 5/17 anonim ***** válasza:
2014. okt. 24. 20:40
 6/17 anonim ***** válasza:
70%
Jesszusom, még belegondolni is szörnyű! Én egészen biztosan nem engedném! Szerintem iszonyatos sokk a babának, rettenetesen kellemetlen lehet az anyának. Én egy nagyon feleslegea beavatkozásnak gondolom. Akkor inkább már császár. Egyébként nagyon belegabalyodhat a baba egy ilyen megfordítás közben a köldökzsinórba.
2014. okt. 24. 20:40
 7/17 anonim ***** válasza:
"ECV:) nekem sikeresen megforditottak, de tenyleg nagyon faj."
2014. okt. 24. 20:42
 8/17 anonim ***** válasza:
2014. okt. 24. 20:43
 9/17 anonim ***** válasza:
Ezeket olvasva, szerintem ne csináltasd......
2014. okt. 24. 20:43
 10/17 anonim ***** válasza:
2014. okt. 24. 20:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!