Mit tegyek ha félek a szüléstől?
Én mostanában egyre ttöbbet gondolok rá :) nagyon várom már szeretném atelni és hazahozni a kislányom, de elkezdtem felni is :)
31hkm
Én nem féltem tőle,inkább kíváncsi voltam. Egy újabb "kihívás" az életben, egy próbatétel. Természetesen a terhesség végén már alig vártam és nem a szülés foglalkoztatott, hanem hogy milyen lesz a babám.
Szülésfelkészítő tanfolyamok vannak, neten is sok mindent találsz, amiből felkészülhetsz. Ajánlom még pl az agykontrollt, amivel a félelmeidet leküzdheted.
Nyugi mindenki fél tőle!!!! Inkább az motiváljon hogy babát szeretnél, az hogy a szülés fáj stb. az meg sajnos azzal jár. De amúgy ne a szüléstől félj! Az pár óra alatt megvan. Fáj az tény, de tényleg elég rá pár óra. Ami utána jön az sokkal rosszabb ott a gátseb, az első időszak nagyon nehéz a babával nekem legalábbis elég nehéz volt, szoptatás tápszer, eleget evett-e. A terhesség alatt aggóndni, hogy az eredmények jók legyenek stb. szóval hidd el nem a szülés csak egy kis része az egésznek. Ha tényleg a fájdalomtól félsz, kérhetsz fájdalomcsillapítást, de az is csak egy ideig adható. De nézz körbe az utcán, sokaknak van akár két három gyerekük is, innen is láthatod, hogy ki lehet bírni :) Kemény dolog az biztos!!!!!!
Az hogy mennyire fáj stb. azt akkor tudod meg mikor már ott vagy, minden szülés más. Én készültem a fájdalomcsillapításra, mondták, hogy milyen lehetőségek vannak epidurál, kádban vajúdni, de erre nem volt már lehetőségem mire beértünk már majdnem hogy ott tartottam, hogy szülök! szóval nekem nagyon gyors szülésem volt. Lehet neked is az lesz, amúgy én is nagyon féltem a szüléstől!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!