Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mit tegyek ha félek a szüléstől?

Mit tegyek ha félek a szüléstől?

Figyelt kérdés
Nagyon szeretnék már egy kisgyereket, de nagyon félek, hogy milyen a szülés, mennyire fáj...stb. Mit kéne ilyenkor tenni?
2014. okt. 22. 23:15
 1/9 anonim ***** válasza:
Szerintem mindenki fel a szüléstől:) én is féltem,de mindenki kibirja,es olyan kis nyegle gyenge nők is összeszedik magukat abba a helyzetbe,h el se hinnéd!!a terhesseg elejen azt ereztem mar nem is felek a szüléstől,annyit hánytam es sírtam,h inkabb valasztottam volna a tobb órás fájdalmat,mint a hónapokig tarto epehanyast,vérhányást pedig nekem ebből is kijutott!most,h nemsokára szülök persze mar van bennem félsz de tudom,h nincs más megoldás és az sem biztos,h nehez szülésem lesz,de ha,mégis akkor is csak egyszer kell kibirnom:))miota terhes vagyok nem felek annyira mint mikor meg nem voltam..szerintem ez nslad is igy lesz előre nem kell ilyeneken izgulni:))33hkm
2014. okt. 22. 23:34
 2/9 anonim ***** válasza:
Mindenki fél tőle :). Én azzal nyugtattam magam, hogy elég sokan megcsinálták már előttem, valahogy majdcsak én is megcsinálom. És tényleg :). Amúgy én rosszabbra számítottam mint amilyen volt, és közhelynek tünik, de igaz, hogy abban a percben elfelejtesz minden fájdalmat ahogy ott szuszog a hasadon a kisbabád. (Már csak a hihetetlen megkönnyebbülés miatt is hogy túl vagy rajta. És élsz :D). Amúgy sokat segít ha bent van a párod, és nem egyedül csinálod végig.
2014. okt. 22. 23:43
 3/9 anonim ***** válasza:

Én mostanában egyre ttöbbet gondolok rá :) nagyon várom már szeretném atelni és hazahozni a kislányom, de elkezdtem felni is :)

31hkm

2014. okt. 22. 23:51
 4/9 anonim ***** válasza:
18%
Ha szeretnél kisbabát akkor muszáj kibírnod!!!! Igen nagyon fáj de még nem halt bele senki :) járj szülés felkészítő tanfolyamokra beszélj védőnővel neten is vannak külömböző technikák hogy a szüléskor mit kell csinálni :) én is féltem de nagyon!!!!!!!!!!! és 1 és fél órát kellett csak szenvednem :) nehéz volt de hamar elrepült...
2014. okt. 23. 00:02
 5/9 anonim ***** válasza:

Én nem féltem tőle,inkább kíváncsi voltam. Egy újabb "kihívás" az életben, egy próbatétel. Természetesen a terhesség végén már alig vártam és nem a szülés foglalkoztatott, hanem hogy milyen lesz a babám.

Szülésfelkészítő tanfolyamok vannak, neten is sok mindent találsz, amiből felkészülhetsz. Ajánlom még pl az agykontrollt, amivel a félelmeidet leküzdheted.

2014. okt. 23. 00:02
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek :)
2014. okt. 23. 06:02
 7/9 anonim ***** válasza:
Én is nagyon féltem tőle végig, sőt szinte rettegtem. A terhesség alatt állandóan a netet bujtam és szülésrol szóló videókat nézegettem. Lelkileg felkészültem a legrosszabb a. Majd mikor eljőtt a nap, fel óra alatt szültem meg, pedig első baba volt :) sok sikert!
2014. okt. 23. 09:07
 8/9 anonim ***** válasza:
Császár esetleg?
2014. okt. 23. 09:21
 9/9 anonim ***** válasza:

Nyugi mindenki fél tőle!!!! Inkább az motiváljon hogy babát szeretnél, az hogy a szülés fáj stb. az meg sajnos azzal jár. De amúgy ne a szüléstől félj! Az pár óra alatt megvan. Fáj az tény, de tényleg elég rá pár óra. Ami utána jön az sokkal rosszabb ott a gátseb, az első időszak nagyon nehéz a babával nekem legalábbis elég nehéz volt, szoptatás tápszer, eleget evett-e. A terhesség alatt aggóndni, hogy az eredmények jók legyenek stb. szóval hidd el nem a szülés csak egy kis része az egésznek. Ha tényleg a fájdalomtól félsz, kérhetsz fájdalomcsillapítást, de az is csak egy ideig adható. De nézz körbe az utcán, sokaknak van akár két három gyerekük is, innen is láthatod, hogy ki lehet bírni :) Kemény dolog az biztos!!!!!!

Az hogy mennyire fáj stb. azt akkor tudod meg mikor már ott vagy, minden szülés más. Én készültem a fájdalomcsillapításra, mondták, hogy milyen lehetőségek vannak epidurál, kádban vajúdni, de erre nem volt már lehetőségem mire beértünk már majdnem hogy ott tartottam, hogy szülök! szóval nekem nagyon gyors szülésem volt. Lehet neked is az lesz, amúgy én is nagyon féltem a szüléstől!!!!

2014. okt. 23. 10:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!