Második babámat várom, és nagyon félek a szüléstől. Hogyan szabadúljak a félelemtől?
Nem szabad, hogy ilyen lelkiállapotban vidd végig a terhességet! Akkor inkább tényleg kérj császárt, keress olyan orvost, akivel ezt meg lehet beszélni.
De azért megnyugtatnálak:
Első fiamat vákummal szültem: hosszú vajúdás, a baba túl fent volt, nem voltak tolófájások úgy nyomtam, de elakadt, végül vákum. Picim nyakán a köldökzsinór, légzési elégtelenség lépett fel, inkubátorba került, de nem lett semmi baja! A másodiknál én bizony optimista voltam, meg akartam mutatni, hogy igenis tudok szülni, magam sem hittem el, két órát töltöttem a szülőszobán, simán gyorsan megszületett.
Mindenképpen mondd el orvosodnak a félelmeidet, én végig idegesítettem az enyémet, ső megígérte, ha 1-2 óra alatt nem lesz jelentős tágulás, akkor császár, nem hagy tovább szenvedni. Mikor eltelt kb. két óra azt mondta szépen haladunk, egy órán belül baba lesz. Alighogy kimondta, elkezdtem kiabálni, hogy jön a baba siessen! Így született a második, hát neked is hasonló jókat kívánok!!!
Nekem az első baba 24 óra alatt lett meg, a második 2,5 óra alatt. :)
De ezt tényleg meg kellene beszélned az orvossal, mert ha már most ezen stresszelsz, akkor nagy rossz lesz így végigvinni a terhességet.
Azzal sem segítesz magadnak, hogy hetente felteszed/kiemeled a kérdést és ezen pörögsz!
Engedd el az első szülést! Jobbat nem tudok mondani!
Vagy ha már ennyire minden bajod van, kérj császárt! Utána meg azért fogsz síránkozni, hogy az is sz..ar volt.
egyik sem kellemes!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!