Hogyan szabaduljak ettől az érzéstől? Császár után.
Sajnos azok, akik simán szültek nem tudhatják, milyen érzés ez.
Én maximálisan megértelek, pont a fiam 1 éves kora körül jöttek nekem is ezek a gondolatok.
Ráadásul ő inszeminációval fogant, tehát se 'normál' úton tehere esni, se 'normál' úton szülni nem tudtam. És akármilyen hihetetlen is ez másoknak, az ember valahogy 'selejtesebbnek' érzi magát ettől.
A fiam már 2,5 éves, most tervezzük a kistesót, kevesebbet foglakozom ezzel, inkább annak drukkolok, hogy beavatkozás nélkül sikerüljön teherbe esni.
Szia! Elsőt nehezen, majdnem császárral, de végülis természetes úton szültem meg. A másodikat hirtelen kellett kivenni, így császárral. Most a 3. szintén nagy valószínűséggel császára lesz, igaz programozott január közepe vége felé. Én nem agyalok ilyeneken, hisz nekem az számít, hogy szerencsére egészségesek a gyerekeim.
Terveztek mostanában kistestvért a kislányodnak? Nem lehet, hogy tudat alatt a következő szüléstől félsz inkább?
Sok boldogságot a Kislányodhoz :)
2 kisfiú anyukája, 11 hetes várandós
2 császárom volt, mindkettőért hálát adok az égnek, hogy van 2 egészséges gyerekem és én is élek. Ez nem kudarc, hanem egy mód, amellyel megelőzték a bajt. Ennyi. Ne hagyd magad az agymosás áldozatává válni. De akkor, halljuk, miért nem sikerült neked spontán? Egész biztos meg volt az oka.
Az elsővel nálam korábban beindult gyógyszert kaptam, hogy visszatartsák. Majd a 39. héten 16 óra vajúdás után sem tágultam semmit, pont a gyógyszer miatt, és a tolófájásoknál végre megcsászároztak. A másodiknál sokáig rendes szülésre készültünk, aztán kiderült, hogy az is császár lesz. Nem érdekelt. Végül megindult, majd lepényleválás miatt életmentő műtét lett belőle. Ha harmadik lenne, egyértelmű a császár, semmi rossz érzés nincs bennem emiatt. Fel a fejjel!:)
De, tervezzük a kistesót, remélem úton van:) s ahogy írtad, most belémhasított...lehet, hogy ezért van..Igazából most jönnek fel pillanatképek, hogy hogyan is volt. Ha nem fektetnek le, nem megy el az erőm, húzza a babát a gravitáció, stb. de nem úgy alakult, több órát feküdtem, s a tolófájásoknál elment az erőm, oxigénhiányom volt, s zsibbadni kezdtem, nem bírtam már tolni, s akkor úgy döntöttek...előtte 10 órát vajúdtam..
S nem kéne ezen agyalni, tény, de nem tehetek róla...valószínű a következő baba hozta ezt most ki...
Köszi a válaszokat! Remélem nem lesz gond agyban:)))a második babűnál ...
Szia!
Én teljesen megértelek, nekem két programozott császárom volt. Emiatt nekem még olyan hülye gondolataim is vannak, hogy "van két gyerekem, de még azt se tudom milyen a szülési fájdalom, vagy a vajúdás"... Anyukám persze erre azt mondja, hogy örüljek neki! Na, azért bőven elég volt fájdalomból a császár utáni 24 óra, nem hiányzott, hogy még előtte is (igazán sajnálom azokat, akik így járnak, az iszonyú pocsék lehet).
Szóval fel a fejjel, előbb-utóbb megszabadulsz ettől a hülye érzéstől. Már én is se agyalok annyit...
gondolj arra hogy az a lényeg hogy mindketten jól vagytok
régen mikor még nem volt császár akkor vagy belehaltak mindketten, vagy fogóval született a baba és sokszor annyira megsérülhetett a feje közben hogy vagy meghalt vagy nyomorék lett.
nem vagy te ettől kevesebb a természetesen szülő anyukáknál, egyszerűen rengeteg dolognak kell szerencsésen alakulnia ahhoz hogy komplikációmentes szülés legyen, pl. jó ha az anya csípője széles, a baba feje kicsi, jól helyezkedik, a méhlepény nem túl elől fekszik, a köldökzsinór nem tekeredik a baba köré, a tágulás gyors, a vajúdás nem húzódik el túl hosszan, a fájások nem állnak le, a baba szívhangja nem esik ... tényleg ezek mind olyan dolgok amiket nem lehet befolyásolni.
Köszi a válaszokat!
Össze kell szdenem magamat!
:O)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!