Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Még csak most tervezünk...

Még csak most tervezünk gyereket, de már előre félek a szüléstől?

Figyelt kérdés

Kisbabát szeretnénk,de felek a szüléstől. A fájdalomtól,a tütől,attol h szétrepedek. Minap olvastam h egy nőnek szüleskor akkora repedese lett,h mütétek kellettek h vhogy helyre igazitsák a p.unciját.

Ilyenektől félek,h én leszek a millióból 1 akivel minden rossz megtőrténik. Normális érzesek ezek v akkor soha ne is legyen inkább gyerekem?

25/N

2014. aug. 1. 21:56
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:

Szia! Nincs mitöl félned, ott a szülőszobán már csak az számit majd neked, hogy kezedben tarthasd a babád :)

Persze, horrorsztorik vannak dögivel, énis tudnék mesélni. Szerintem fogadj majd szülésznőt, hidd el ez meg fog nyugtatni

2014. aug. 1. 22:03
 2/18 anonim ***** válasza:

A világ legtermészetesebb dolga!! De mégis annyira hihetetlen, hogy egy kicsi ember "onnan" jön ki!!

Igaz én már szültem de még most is fura! Egyébként a többi dolgot nézve (fájdalom,tű) nem kell félni! Amikor ott tartasz nem ezen fogsz kattogni hanem azon hogy mindent jól csinálj és mihamarabb láthasd a kicsit. :)

A szét repedős dolog pedig ne foglalkoztasson!! :) nem te leszel az a millióból egy!! Mert én is ettől féltem és nem én lettem! :D

2014. aug. 1. 22:03
 3/18 anonim ***** válasza:
Normális érzések én is ilyen vagyok a tütől is félek.. ha kórházba kell menni még ha csak látogatóba is fal fehér vagyok... de most hogy 38 hetes vagyok hamarosan szülök már nem érdekel annyira már nem félek igyekszem pozitívan gondolkodni magam és a babám érdekében. Azzal hogy ezen stresszelsz csak rosszab lesz... Szorongás miatt nehezen jöhet össze a baba utána a szülésnél is nehéz és fájdalmas lesz akadályoz majd. Szóval ne hagy eluralkodni magadon a szorongást ha kell beszélj dokival olyannal aki szült már. Nem kell rosszra gondolni és akkor nem vonzod be... ha csak ez tart vissza a baba vállalástól akkor lazíts hisz sokan szültek már és élnek vidáman. Kicsi az esélye hogy pont veled történne valami szóval tényleg csak pozitívan... 38hkm
2014. aug. 1. 22:05
 4/18 anonim ***** válasza:

Nálam jobban nem félhetsz. Én már a nőgyógyászom látványától is rosszul vagyok, annyira félek meg tőle is. A.szüléstől rettegtem. A nőgyógyászom, szülésznőm pszichológust javasolt már. Végül minden gond nélkül lezajlott a szülés. Nálam mondjuk egy gyermekkori trauma húzódott a háttérben.

Azt nem tudom mondani, hogy emiatt még nem állsz készen az anyaságra, mert én a következő szulestol is ugyanúgy rettegek, mégis jó anyának tartom magam.

2014. aug. 1. 22:07
 5/18 anonim ***** válasza:
Hasonlóan vagyok vele én is. Én voltam pszichológusnál is hasonló miatt. Számomra már egy gyerek látványa vagy a gyerekekről való beszélgetés is szinte fizikai fájdalmat okoz. Ilyenkor mindig akaratlanul is beleképzelem magam, hogy milyen érzés lehet szülni.:S Szerintem ez már elég beteg. Erről tudsz beszélni a pároddal? Eddig mivel próbáltátok meg ezt oldani? Nem gondolkodtatok, hogy fogadtok szülésznőt vagy dúlát? Lehet, hogy segítene.
2014. aug. 1. 22:18
 6/18 anonim ***** válasza:

11 hetes a lányom, én csokorba szedtem az összes horror szövődményt szülés közben, szanaszét repedtem, stb.

A 6. heti kontroll után (érzésre már a 4. hét környékén teljesen jól voltam, csak nem akartam kockáztatni) még aznap a szex is olyan volt, mint előtte. Semmim nem fájt, minden ugyanolyanra visszaállt.

Néha találkoztam egy darab cérnával fürdés közben, de tényleg semmit nem éreztem. Az alvázam is csak a szülést követő fél napban sajgott, utána már az sem. Duzzanat volt, de két hét alatt lement - abban a két hétben meg hidd el, nem az esztétikai résszel foglalkozol, örülsz, ha van fél órád aludni.

Viszont annak ellenére, hogy tényleg nagyon horrorfilmes szülésem volt, nem éreztem olyan durvának a fájdalmat. Volt már vesegörcsöm és begyulladt (ki is kellett húzni) fogam, na azok százszor rosszabbak voltak.

2014. aug. 1. 22:28
 7/18 A kérdező kommentje:

Nem beszeltünk ilyenről mert a gyogyszerről is meg csak most álltam le,olyan tavoli ez a dolog még.

Szülésznőt fogadni mennyibe kerül?

Félek h megváltozok majd ott lenn :S meg minden

2014. aug. 1. 23:11
 8/18 anonim ***** válasza:
Szülésznőnek nincs fix ára bár van aki kerek perec megmondja de mi 30ezer ftot szánunk rá + egy kis ajándékcsomag(kávé bonbon) abban lesz elrejtve a boriték... nyugi ne parázz ha a párod igazán szeret mindegy milyen leszel lent.. idővel minden visszaáll majd csak türelem.38hkm
2014. aug. 1. 23:17
 9/18 anonim ***** válasza:
40%
én ezért fogok kifizetni 120e-t és császárom lesz.
2014. aug. 1. 23:47
 10/18 anonim ***** válasza:
69%

Engem is le fognak pontozni, de én nem is az, hogy félek tőle, meg a fájdalomtól sem, azt leszarom. Én egyszerűen kizártnak tartom, hogy nekem az alfelemen bármi megváltozzon, toldozzák, foldozzák, kiforduljon, lógjon, végbélig varrják stb. Császárom lesz magánkórházban. Fájni fog, katétereznek majd, meg gerincen szúrnak, meg felvágnak stb. de nem érdekel. Az én picsäm nem arra van, hogy azon kinyomjak egy csomagot. Nekem az a gondolat szinte már természet-ellenes. Gyereket akarok és nem szülés élményt. A baba szempontjából pedig nem rosszabb, ha nemzetközi statisztikákat nézel meg, akkor sok tekintetben elenyészően de jobb értékeket ad ki a császár. Itt mindig azzal ijesztgetnek, hogy micsoda bajok lesznek a babával meg a mamával a császár miatt, de mindenki elfelejti, hogy kétféle császár van. És az max. a sürgősségire igaz, ahol már eleve valami baj miatt csinálják, nem pedig arra, amit szépen nyugodtan terveznek és optimális időben hajtanak végre.

Nagyon tisztelem azokat, akik természetesen szülnek, de én a magamrészéről el sem tudom képzelni.

2014. aug. 1. 23:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!