Oxitocin nélkül tényleg kevésbé fáj a szülés?
En nem kaptam oxitocint, egy szulesen vagyok tul, most lesz a masodik es kizart dolognak tartom, hogy attol jobban fajhatott volna, illetve erosebbek lehettek volna a fajasaim, mint amilyenek voltak.
Ugyanis valamilyen oknal fogva en egybol nagyon durva es suru fajasokkal kezdtem el vajudni, nem 10 es 5 perces rovidebbekkel, harom percesekkel kezdodott es hosszu is volt, eros is, nagyon fajt. Es hamar jottek a ket percesek. Az utolso oraban alig volt 10 mp szunet ket fajas kozott.
Nem igazan ertette a szulesz sem, hogyan lehettek ilyen gyorsak es erosek, de vegulis nem volt rossz. Fajt, ez igaz, de osszesen harom ora alatt letudtam a vajudast, ugy tagultam, ahogy a nagy konyvben meg van irva.
Nekem volt részem nélküle és vele is szülni. :)
Az oxitocinosnál a méh össze huzódás volt nagyon fájdalmas már szülés után .
A második hozzá szólónak nekem is ilyesmi volt az első szülésem ,nem voltak fájásaim hanem egy folytába fájt, de csak 3 óra volt mindennel együtt :D
Én oxitocinnal szültem, másfél óra vajúdással. A végén már nem tudtam magamról, és cefetül szét is szakadtam, a doki 1,5 órát varrt. Utána 2 hétig fel sem tudtam kelni. Ehhez képest mindenki azt mondta, hogy örüljek, hogy milyen gyors volt, nincs mit panaszkodni. Hát, jó, nekem nincs összehasonlítási alapom.
Egy barátnőm tegnap szülte a 2. gyerekét. Az elsőt 20 óra vajúdás után, a másodikat 1,5 óra alatt oxitocinnal. Ő azt mondta, hogy a 2. sokkal rosszabb volt, azt hitte tuti nem éli túl. Gondolj bele, azért 1 ujjnyiról 5 ujjnyira kitágulni 1,5 óra alatt, az elég intenzív, kicsit sem fokozatos. Ezért sokkal jobban is szakadsz.
Remélem én a másodikat meg tudom szülni oxitocin nélkül is. Egyébként ha túl sokat vajúdsz azért a végén már mindenkinek adnak, az igaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!