Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szerinted miért szül ennyi...

Szerinted miért szül ennyi sztár császárral?

Figyelt kérdés

Az utóbbi időben egy csomó sztár császárral szült: Hujber Feri Cintiája, Mádai Vivien, Fésűs Nelly, Harsányi Levente felesége és egy csomó mindenki most nem sorolom fel.

Mindig elolvasom a bababummos cikkeket a neten, és szinte mindenki egytől egyig császáros. Szerinted miért van ennyi császár?

2014. okt. 14. 13:22
1 2 3 4 5 6 7
 41/63 anonim ***** válasza:
87%

"ez, hogy 8 ból 1 tudott normálisan szülni, ez nagyon gáz arány.. komolyan ennyire életképtelenek a mai nők/babák? "

Nos, ha hagyják őket akkor lehet előbb-utóbb kijön az a gyerek, tán csak annál nem, aki téraránytalanság miatt sehogy se tudta volna kinyomni, mivel kikanalazni, meg kivákumozni se lehetett, bár azért azt hiszem abban egyetérthetünk, hogy ez véletlen sem életképtelenség. Manapság az a lényeg, hogy a baba egészséges legyen és az anyja se pusztuljon bele. Nyilván sok beavatkozás is, amivel gyorsítani igyekeznek, valamilyen szinten nehezebbé teszi, hogy problémamentesen lezajlott szülés legyen, és az orvosok is úgy vannak vele, hogy inkább császározzák, mint varázsoljanak vele még órákat, aztán meg esetleg nagy baj legyen. Ez nem életképtelenség. Ez elővigyázatosság. És én felháborítónak tartom, hogy életképtelennek stb. nevezed a nőket, azért, mert megcsászározták őket. Azért már ne haragudj, de kinek képzeled te magad?

2014. okt. 16. 13:43
 42/63 anonim ***** válasza:
22%

Ha acsaszaros szules lenne az emberiseg celja es megoldas a szules fajdalmara akkor az ember cipzarral ill tepozarral alakult volna ki.

A 2-3-4 napos vajudas soha nem hiszem el

Hivatalossan az aktiv vajudas 3 cm tagulastol es 5 perces fajasoktol szmaoljak. Tehat az az egy ket 3 nap joslofajasos idoszak nem szenvedes es meg korant sem szules.

Magyarorszagon meglepoen sok a csaszar nyugat eu hasonlitva ugyen mert???

mert eroszakosan vezetik a szuleseket inditanak ok nelkul stb stb.. problemat okoznak majd a csaszarral megmentenek.

2014. okt. 16. 13:47
 43/63 A kérdező kommentje:

sztem meg ez a túlságosan medikalizált szülés felfogás nem egészséges, azt merem mondani, hogy beteges... azért szüljünk császárral nehogy már baja legyen a gyereknek.. jééézusom.

én hiszek a természetben, a belső női erőmben, hogy tudok szülni és a babámban, hogy meg tud születni, sztem ez az egészséges felfogás. és az hogy csak akkor van császár, ha TÉNYLEG INDOKOLT.

nem hinném, hogy a kórházak statisztikája kamu lenne, a nők minimum 50 %a tud természetes szülni még ebben a modern orvostudományos világban is.

2014. okt. 16. 13:50
 44/63 anonim ***** válasza:
95%

Attól, hogy te hiszel a természet erőiben, attól más még nem.

Ne kezdj már egy új vitát. Nem vagyok életképtelen&a lányom sem. Állj le a sértegetéssel.

2014. okt. 16. 13:56
 45/63 anonim ***** válasza:
100%

"én hiszek a természetben, a belső női erőmben, hogy tudok szülni és a babámban, hogy meg tud születni, sztem ez az egészséges felfogás. és az hogy csak akkor van császár, ha TÉNYLEG INDOKOLT. "

Gondolom pesti vagy, és megfelelő kórházat tudsz választani. Hát elárulom, a nők nagy részének nincs ilyen szerencséje, van ami van, és ott úgy kezelik a te belső erődet, hogy sehogy, és a protokoll szerint járnak el, aztán megállapítják, hogy nem úgy halad a dolog, ahogy kéne, leesett a szívhang, császár.

Biztos a nagy pécsi babát is vigasztalja a síron túli világban az anyja belső ereje, mert nem császározták meg, így a baba meghalt.

Mindenkinek az egyéni döntése, hogy azt mondja, hogy hisz a női erejében, vagy biztosra megy és azt mondja, hogy 2014 van, űrkorszak, vegyék ki és biztos, hogy nem lesz neki baja. Ahogy az orvosnak is a döntése, hogy úgy látja, hogy LEHET baj, és el akarja kerülni egy család tragédiáját, vagy csak oxigénhiányos sérült babáját, meg egy műhiba pert és a folyamat közben úgy dönt, hogy nem fog menni, vagy menni fog, de sérült gyerek/anya lesz a végeredmény és inkább császároz.

2014. okt. 16. 13:58
 46/63 anonim ***** válasza:
51%

Mondd kérdező, van már gyereked?

Csak azért kérdezem, mert ha nincs,és egyszer lesz akkor úgy kb. a 10. szülinapja táján gondolkodj majd el a női erődön.. És őszintén válaszold meg a kérdést: magához a terhességhez és a szüléshez kellett nagyobb erő, vagy ahhoz, hogy felneveld a csemetédet, és sikerrel megbírkózz az anyasággal járó kihívásokkal?

Akkor már jó esetben nem arra leszel büszke, hogy erőd volt anno kinyomni, hanem talán arra, hogy (remélhetőleg) sikerült egy okos, értelmes, jól nevelt, érdeklődő, tanulékony kis embert faragni belőle.

2014. okt. 16. 14:10
 47/63 A kérdező kommentje:
Utolso igen van gyermekem, ugyan csak 1 eves de azt gondolom egyaltalan nem ez a kerdes amirol irsz..
2014. okt. 16. 14:36
 48/63 anonim ***** válasza:
93%
Volt két természetes szülésem és egy császárom. Nst eredmény nem lett jó a harmadiknál ezért indították. Majd leesett a szívhang ezért császár. Hát az érdekelt a legkevésbé, hogy éppen hogy jön ki belőlem csak egészséges legyen. Két gyereket meg tudtam szülni a harmadikat nem.. Na bumm. De legalább egészséges és ennél nincs fontosabb.
2014. okt. 16. 15:01
 49/63 anonim ***** válasza:
93%

"Két gyereket meg tudtam szülni a harmadikat nem.. "

Meg tudtad volna, más kérdés, hogy milyen állapotban kerül ki belőled. De egyeseknek a mód a fontos, nem az állapot.

2014. okt. 16. 15:04
 50/63 anonim ***** válasza:
42%
Légyszives, fejezdd be a provokálást. Egyszer értesz, aztán támadsz. Legyen elég.
2014. okt. 16. 15:06
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!