Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szerinted miért szül ennyi...

Szerinted miért szül ennyi sztár császárral?

Figyelt kérdés

Az utóbbi időben egy csomó sztár császárral szült: Hujber Feri Cintiája, Mádai Vivien, Fésűs Nelly, Harsányi Levente felesége és egy csomó mindenki most nem sorolom fel.

Mindig elolvasom a bababummos cikkeket a neten, és szinte mindenki egytől egyig császáros. Szerinted miért van ennyi császár?

2014. okt. 14. 13:22
1 2 3 4 5 6 7
 21/63 A kérdező kommentje:

Akinek nem tetszik ez a kérdés, miért ír ide? Utolsó! A Mádai Vivien saját maga írta le a szülését például nem újságcikkból van az info.

Arra nem gondoltok, hogy más is olvassa, nemcsak a kérdező pontozhat?

Szerintem biztosan magasabb az arány, nekem az ismerőseim többsége természetes szüléspárti és érdekes egy-két kivétellel mindenki tudott természetesen szülni.

Az anyaklub is, ahova járunk az anyukák mind stermészetes pártiak mind szülés, szoptatás, hordozás stb..

2014. okt. 14. 17:42
 22/63 anonim ***** válasza:
68%

Kérdezd meg tőlük. Komolyan.

Nem mindegy neked? Vagy ők vagy az orvosuk, vagy mindkettő így látta jónak. Ettől függetlenül, te még 15 gyereket is szülhetsz természetes úton, ebben senki sem fog megakadályozni, vagy befolyásolni. Mit számít neked, hogy vadidegen emberek hogyan szültek és miért? Egyáltalán, miért teljesen más emberektől kérdezed, miért nem tőlük? Szerinted itt bárki meg fogja mondani? Max. kreál valami elméletet, aminek akár semmi köze nincs is a valósághoz és akkor ezen csámcsoghatsz egy hétig, hogy egy anonim ember a neten azt gondolja, hogy?

2014. okt. 14. 18:16
 23/63 anonim ***** válasza:
94%

Atyaég! Ha tudtam volna, hogy megint erre megy ki a játék, hogy a természetes úton szült nők leszólják a császárosokat, valami másodrangú anyának titulálnak bennünket, akik nem bírják a fájdalmat...nem válaszoltam volna, mert nem érdemled meg!

Császárral hoztam világra a babámat, mert az orvosom ezt javasolta több okból és nem kérdőjeleztem meg a döntését. Szoptattam a gyermekemet, amíg igényelte és soha nem hordoztam semmiféle kendőben, hanem gerincvédő hordozóban, mert azt tartottam helyesnek. Minden nap hálát adok az égnek, hogy egészségesen megszületett CSÁSZÁRRAL (a 42. héten)minden este elmondom neki, hogy milyen fontos nekem és mennyire szeretem. Gyönyörű, okos, egészséges, jól nevelt gyermekem van, aki szépen beszél, énekel, rajzol, táncol 4,5 évesen és rengetegszer odajön hozzám, hogy Anya: "Csak azért jöttem, hogy megöleljelek és elmondjam: szeretlek"

Nem k.va mindegy, hogy született????????

2014. okt. 14. 18:28
 24/63 A kérdező kommentje:

Nem tudom ki beszélt itt rólatok, senki nem mondta, hogy caranya, aki császárral szül. Még a császárosok is szülhetnek normál úton, ez vbac szülés!

Sztem igen is van összefüggés a császár és a sztárok között.. a Rubint Rékától a Sarka Katáig a Hódi Pamelán át szinte egyik sem szülte meg természetesen a gyermekét.

Én sem gondolom, hogy a császár árt a babának, bár egyes tudósok szerint nagyon hasznos a szervezetnek, az immunrendszernek.. ki tudja.

Viszont ha egy kicsit tudományosabb szempontból is megnézzük, akkor olvassátok el ezeket a könyveket:

[link] fáma

Ina May Gaskin, aki nagyon híres dúla: A Farm bábáinak legfigyelemreméltóbb eredménye, hogy a szülések 98,6 %-a természetes módon, hüvelyi úton zajlik! Nem egészségtelenebbek ezek a gyerekek, mint a császárosok.

Én azt gondolom, hogy minden nőben ott a képesség, a sztárokban is és nekem ez furcsa, hogy ennyire magas a császárosok aránya köztük.

2014. okt. 14. 19:23
 25/63 anonim ***** válasza:
74%

Igen, minden nőben ott a képesség, de én meg azt nem értem, miért kell erőltetni ezt a természetes szülés dolgot, amikor adott a lehetőség, hogy egy kritikus helyzetben megkönnyítsük anya és baba feladatát. Természetes szülés párti vagyok, és a Rubint Réka-féle agymenéstől falnak megyek, amikor először hallottam a sztorit, el sem akartam hinni, hogy ilyen van, hogy egy anyának fontosabb az alakja, mint a gyereke egészsége. De azért ezt ne vegyük már egy kalap alá azzal, amikor tizenhúsz órája tart a szülés, amikor rátekeredik a köldökzsinór, amikor a gyerek 4 és fél kilóval vagy farfekvéssel születik. Igen, van, aki meg tudja szülni rátekeredett zsinórral, és van, aki nem, mert nemcsak a nők, nemcsak a babák, de még a köldökzsinórok sem egyformák! És a „hobbicsászárhoz” hasonlóan szerintem az is igen gusztustalan, amikor az orvos azzal henceg, hogy mekkora volt a legnagyobb gyerek, ami még kijött hüvelyi úton. Mert ilyen is van! És az a szomorú, hogy a doki a saját sikerének könyveli el, miközben nem ő ájult le a szülőágyról a fájdalomtól.

Nagy kár, hogy mint annyi minden másban, ebben is sokkal jellemzőbbek a szélsőségesen ide vagy oda húzó emberek, az arany középút helyett. Nálam mondjuk már az kiveri a biztosítékot, hogy sokan azért is lenéznek nőket, anyákat, mert epidurállal szültek, és az úgy már nem az igazi.

Nem gondolom, hogy akár anyának, akár babának szüksége van arra a tizenhúsz órás gyötrelemre, csak azért, mert az úgy természetes. Sajnos azt olyan sokan hajlamosak elfelejteni, hogy amikor még csak a természetes szülés létezett, a nők jelentős része bele is halt. Tény, hogy élettanilag jobb, ha a gyerek átpréseli magát a szülőcsatornán, de nem akkor, ha ez pokoli kínokkal jár mindkettejüknek. Ha adott a lehetőség, akkor indokolt esetben élni kell vele.

2014. okt. 14. 23:56
 26/63 anonim ***** válasza:
100%
Igazából én azt vettem észre, hogy csak az könyveli el teljesítménynek, sikertörténetnek a természetes szülést, ahol nem lett a babának, mamának semmi baja belőle. Össze tudnám a kedves természetes szülésért ennyire, közösségekben kardoskodó anyukákat hozni olyan anyukákkal, akiknek az orvosi hülyeség, anyai korlátoltság vagy egyéb okok miatt nem született egészségesen a gyermeke, mert erőltették a természetes szülést. A rátekeredett köldökzsinór okozta sérülésekről rengeteg szakirodalom van, érdemes lenne elolvasni, mielőtt valaki a mellét veri, hogy ezzel a gonddal is természetes úton szült. Mi lett volna, ha emiatt oxigénhiány lépett volna fel vagy agyvérzéssel születik a gyermek, mint a legjobb barátom 37 éve, csak akkor még nem volt lehetőség ilyen könnyen császárra. Kérdezd meg az ő anyukáját, hogy erőltetné e a természetes szülést, ha van más mód? Ha született volna emiatt egy sérült gyermeked, akkor most olyan közösségbe járnál, ahol másért kardoskodnak a kedves anyukák, de biztos nem a természetes szülésért.
2014. okt. 15. 07:47
 27/63 A kérdező kommentje:

Nem olvasgattam szakirodalmakat, csak a saját tapasztalatomból táplálkozom: egy természetes szülő ismerősömnél sem tudok ilyen komplikációkról, szerintem nem gyakoribb természetes szülésnél a komplikáció, mint császárosnál, sőőt. De ha belegondolunk ez logikus is, hiszen a császár életmentő műtét tulajdonképp (célját tekintve, más kérdés, hogy más másra "használja")

Én még nem hallottam olyat, hogy a szülő nő a fájdalmakba hal bele.. akkor már én is rég halott lennék :))) Régen azért halltak bele ennyien a szülésbe, mert nem volt higiénia sok helyen, meg az elvérzést sem tudták úgy orvosolni.

Én is az aranyközépút híve vagyok, például ha valakinek faros a babája, szerintem se szülje meg, régen meg kellett szülni.. A modern kor adta lehetőségei tolták el az értékrendet, úgy gondolom. Szerintem egy nő bízzon magában, az ösztöneiben, a szülésben való képességében. Válasszon hozzá természetes szüléspárti orvost!!! Sztem ez nagyon fontos, mert egy jó doki nem arra utazik, hogy császár után előbb hazamehet, hanem hogy jókor történjenek a nagyon szükséges beavatkozások (gátmetszés, burokrepesztés, oxi, császár stb). Szerintem ebben a témában nem az én gondolkodásom a szélsőség, hanem az otthonszülős emberek nézete.. lásd Geréb Ágnes.

2014. okt. 15. 08:40
 28/63 anonim ***** válasza:
90%

"egy természetes szülő ismerősömnél sem tudok ilyen komplikációkról..."

Attól még hogy nem tudsz, még létezik.

Na, pont ezért nem jártam semmilyen klubba, ott is csak az ömlengés megy, hogy mennyire szuper anyák vagytok, a másik meg érezze rosszul magát. A Cintia, a Vivien, a Nelly meg a mittudom én, kicsoda, ahogy mindenki: egészséges, komplikáció-mentes szülést akart, lehető legkevesebb fájdalommal. Túl sokszor pörögnek a termszetes szülés pártiak a császáros szülésen, mintha nem lenne mindegy, hogy ki, milyen módon szült, és már a szívedre ne vedd, de én sokkal több természetes szülésből eredő komplikációval találkoztam, mint a császár kapcsán. Szóval csak ismételni tudom magam: attól még létezik, és lehet, a körülötted lévő 20 szuperanyu könnyedén, gond nélkül megszült, más nem. Nem ment, vagy nem akarta a fájdalmat. Akinek van lehetősége, az császározat, és tegye is meg, ugyanis pl. egyik ismerősöm a 12 órás vajúdás után roppant össze, mert nem bírta a fájásokat, az azzal járó stresszt, amit a "szervezete" kapott akkor. Megérte neki, szerinted? Nem.

2014. okt. 15. 09:14
 29/63 A kérdező kommentje:

érdekes ismerőseid vannak.. elég merész sztorik ezek, összeroppanni szülés után, ez mit takar pontosan? én speciel a legboldogabb voltam, hogy végre kijött a gyerek és már nem fáj annyira nagyonnagyonnagyon..

nem pörög senki a császáros szülésen, de akinek volt sima szülése, annak furcsa, hogy miért indokolt ennyi esetben a császár.

az anyaklubbokba is "átlag" nők járnak, ezek a dolgok az anyák képességei, nem valami földöntúli dolgok..

nem szeretném, hogy ez a beszélgetés átmenne császár kontra természetesbe.. mert nem ez a kérdés, hahó!!!

2014. okt. 15. 09:24
 30/63 anonim ***** válasza:
88%
Én természetes szülést tapasztaltam36-órát kinlódtam."Kedves" orvosok a kitolásnál "jöttek rá",hogy nem bírom kinyomni.(ennyit a természeti adottságról!!!!!) Amikor ESZMÉLETLENŰL feküdtem, akkor ugrott térdelve a hasamra,és vette elő a vákumot.(nem lett volna idő császárra). Simán kaphatott volna többek között agyvérzést a babám! Szőrnyen dühít hogy azok a nők akik "könnyebben" szülnek, nem hiszik el hogy máshogy is lefolyhat egy szülés. Ja! 8-hétig nem tudtam egyedűl fel állni az ágyból! Az ágyba szartam be,mer nem birtam vissza tartani,és egy évig pisiltem be akaratlanúl.És ezek után levagyok nézve mert császárral szeretném világra hozni a másodikat....
2014. okt. 15. 09:30
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!