Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szerinted miért szül ennyi...

Szerinted miért szül ennyi sztár császárral?

Figyelt kérdés

Az utóbbi időben egy csomó sztár császárral szült: Hujber Feri Cintiája, Mádai Vivien, Fésűs Nelly, Harsányi Levente felesége és egy csomó mindenki most nem sorolom fel.

Mindig elolvasom a bababummos cikkeket a neten, és szinte mindenki egytől egyig császáros. Szerinted miért van ennyi császár?

2014. okt. 14. 13:22
1 2 3 4 5 6 7
 1/63 anonim ***** válasza:

Belső infóból tudom, hogy van olyan budapesti kórház ahol a kórházigazgató annyira odavan a statisztikákért, hogy ha nem ragaszkodik a szülő tűzzel-vassal a természetes szülésért akkor mindenkit megcsászároz, mert ott kevesebb a kockázat.

Szóval ez nem feltétlen celebfüggő. Bár sokan vannak akik félnek a normál szüléstől.

2014. okt. 14. 13:28
 2/63 anonim ***** válasza:
Ha olvastad akkor tudnod kéne. Hujberéknél az első is császáros volt, Nellynél farfekvéses volt a pici a másik 2 nem láttam még. Ez nem azt jelenti hogy ők akarták. Lehet komplikáció lépett fel és ezért kellett (lelassult szívhang, nem tágul az anyuka, téraránytalanság stb.) Én természetesen szeretnék szülni de ha a helyzet úgy kívánja akkor nem fogok hadakozni a császár ellen sem! A baba egészsége a legfontosabb!
2014. okt. 14. 13:32
 3/63 anonim ***** válasza:
36%

Általában programozott császárral szülnek, 8 hónapra. Ok: az utolsó egy hónapban szokott a legtöbb súlyt felszedni az átlag kismama. Nem akarnak elhízni. Ezt nem én találtam ki, hanem Rubint Réka mondta egyszer és nagyon kiakadtam rajta. Én jelenleg, 37 hetesen azon küzdök, hogy még egy hétig bent tudjam tartani a babát, mert az az egy hét is sokat számít.

Megjegyzem, hetek óta nem híztam, állandóan gyomorsav gyötör:-)

A szüléstől való félelem nem lehet ok, mert szerintem a császár egy elég megterhelő MŰTÉT, ami után nekem egy évig fájt a heg...

2014. okt. 14. 13:33
 4/63 A kérdező kommentje:

igen, biztos van, akiknél nyomós oka van, de azért mégis a 90%uk szinte császáros..

én azért könyörögtem, hogy ne legyen császár, mert át akartam élni a természetes szülés minden fájdalmát és élményét..

2014. okt. 14. 13:41
 5/63 anonim ***** válasza:

[link]

Ő se úgy néz ki, mint aki annyira akarta volna a császárt...

2014. okt. 14. 13:41
 6/63 A kérdező kommentje:

Elolvastam ezt a cikket..

Leszögezem nem vagyok orvos..

én 23 órát vajúdtam, abból 11 órát kórházban, én is hánytam ugyancsak egyszer, a köldökzsinór kétszer rá volt tekeredve a gyerekre, milliről millire haladtunk a doki szerint, több mint másfél órás kitolással, a végén már önkívületi állapotban voltam, mint aki nem is ezen a bolygón van.. :) a fiamnak végig tökéletes szívhangja volt ugyan, de mindezen nehezítő körülmények között fel sem merült a császár.. utólag pedig iszonyatosan hálás voltam az orvosnak, hogy nem császározott meg, ő pedig azt mondta erre, hogy tudta hogy meg fogom tudni szülni..

2014. okt. 14. 13:50
 7/63 anonim ***** válasza:
82%
Azt gondolom, többségében rossz példákat hoztál fel. Fésűs Nellynél a farfekvés indokolta, Tölgyesi-Khell Cynthia 13 órát, Mádai Vivien 19 órát szenvedett, mire megcsászározták őket. Ez nagyon nem a kívánságcsászár kategória szerintem. Az, hogy nálad nem merült fel a császár, szerencse, örülj neki. Nyilván náluk volt oka, és azt gondolom a baba és az anya egészsége sokkal fontosabb annál, mint hogy valaki verhesse a mellét egy ilyen oldalon, hogy ő természetesen szült. Mondom ezt úgy, hogy én is természetesen szültem meg a 3900 grammos fiamat, duplán rátekeredett köldökzsinórral, 3 órás kitolási szakasszal. És? Nem ez a lényeg.
2014. okt. 14. 14:02
 8/63 A kérdező kommentje:

1 percig nem vertem a mellem :)

csak mondjuk feltűnt nekem ez, hogy de érdekes mindenki császáros lassan..

ha épp ésszel végig gondolod, például a Mádai Vivien sem írt le olyan dolgot, ami miatt indokolt a császár.. hiszen nektek is és nekem is rá volt tekeredve a baba és azért a majdnem 4 kilós gyerekedet biztos nem 2 perc alatt nyomtad ki :) általában az anyákat tájékoztatják, hogy miért lett császár.. régen ezek a nők mind meg tudták szülni a babájukat, nem volt más.. epidurál meg császár.. és én is örülök hogy vannak ezek az ÉLETMENTŐ módszerek, DE! például a mádais esetben egyértelműen nem életmentő volt, hiszen a szívhang végig rendben volt..

mindegy, nem akartam itt egy-egy ember szülését elemezni, ámmblokk szerintem sok a császáros és ennek okára lettem volna kíváncsi :)

2014. okt. 14. 14:10
 9/63 anonim ***** válasza:

6-os vagyok. Mint írtam, nekem 3 órás volt a kitolásom, DE előtte a vajúdásom is csak 3 óra volt, tehát nem fáradtam ki és még így is nagyon kemény volt a kitolás.

"Ekkor nem volt már idő. Irány a műtő.". Nekem ez a mondat arra utal, hogy itt már gond lehetett a babával.

Mindegy, én azt gondolom továbbra is, hogy ők pont nem jó példák a kívánságcsászárra, ha Rubint Rékát hozod fel, akkor teljesen egyetértenék veled :)

2014. okt. 14. 14:19
 10/63 anonim ***** válasza:
75%
a napi provokatív kérdés kiírattatott.. Miért kell összeugrasztani a válaszolókat? Mindenki egyformán anya, részemről mindegy, hogy ki milyen módon adott életet a gyermekének. Nagyon unatkozhatsz. Eszedbe se jut, hogy más fájdalomtűrő küszöbe alacsony és inkábba császárt választja? Utána is fáj, de máshogy, össze nem lehet hasonlítani a kettőt, mert mindkét szülési nem máshogy fáj.
2014. okt. 14. 14:37
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!