Tegnap láttam egy tv csatornán, egy új magyar születésről szóló műsort. Ott a műsorvezető azt mondta, hogy a gátvarrás az nagyon fájdalmas művelet. Mi ebből az igazság?
Hát az első szülésnél nem hatott az érzéstelenitö és hát eléggé fájt. Másodikat meg sem éreztem. Szoval jo esetben nem fáj.
3 gyerekes anyuka
a szülés és a varrás tök másmilyen jellegű fájdalom...
a szülés nem is fájdalmas érzés, inkább olyan óriási erőhatás, olyan "bedaráló" érzés, nem fájdalom, hanem egy hatalmas erőfeszítés, el se lehet képzelni, és felidézni se lehet, csak mikor átéli az ember, akkor és addig van fogalma róla :)
ellenben a varrás (nekem gátvédelem volt, én hüvelynél repedtem icipicit, azt varrták) az fájdalom, de nem vészes. úgy képzeld el, mint mikor megszúrod valami hegyessel az ujjad, tűvel, biztosítótűvel, tűzőkapoccsal... csak ezt alul érzed. tehát egy rövidke éles fájdalom. a szülés okozta érzések mellett eltörpül. annyira nem jó, és jó is lenne más megoldás helyette, de aki túl van a vajúdáson és a szülésen, annak semmiség, de tényleg :) - ja, nekem érzéstelenítették. a szurit nem is éreztem, csak tudtam, hogy kapok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!