Hogyan zajlik a császármetszés? Bővebbn lent
35 hetes vagyok. Nagy valószínűséggel császározni fog az orvosom mert faros a babuci és első baba lesz.
Kíváncsi lennék a következőkre: császárkor is van beöntés?
A katétert az érzéstelenítés előtt vagy után helyezik fel?
Amikor adják az érzéstelenítőt az nagyon fáj?
Szia!
Ahol én szültem, ott nincs beöntés, sima szülésnél sem.
A katétert az érzéstelenítés előtt helyezték fel, hát nem volt kellemes. Megkérdeztem, hogy nem lehetne-e utána, de azt mondták màr így kell menjek a műtőbe. (Sima szülésnek indult, a szülőàgyon raktàk fel.)
Az érzéstelenítő beadása egyàltalan nem fàjt, pici szúrás volt (és megváltás a fájàsok után)
Arra nagyon figyelj, hogy a műtét után ne emeld fel a fejed amíg fel nem kelhetsz! Szobatársam felemelte, olyan fejfájása lett, hogy el is ájult, a babát sem tudta rendesen ellátni. Hogy azóta mi van vele nem tudom, de azt mondják van akinek sosem múlik el.
Remélem tudtam segíteni! Minden jót neked!
Hol fogsz szülni?
Én a Jánosban szültem, sürgősségi császár volt. Én nem vajúdtam. Beöntés nem volt, a katétert az érzéstelenítő után rakták fel, már a műtőben.
Nekem az elsőnél (4 éve) még volt beöntés, a másodiknál (2 éve) már nem. Nem kellemes, de túl lehet élni. :) Azért a pezsgőkúp már elterjedtebb úgy tudom. (sok helyen még az sincs)
A katétert mindkét alkalommal érzéstelenítés előtt tették fel. Nem kellemes, de ne félj tőle, csak egy pillanat az egész. Sóhajtasz egyet és már fenn is van! :)
Szia!
Az enyém se császárnak indult. Nem volt beöntés. Katétert érzéstelenítés előtt tették fel. Hát tényleg nem kellemes (nem hinném, hogy rosszabb, mint egy hüvelyi vizsgálat), de hamar megvan. Az érzéstelenítés valóban nem fájós. Császár után tényleg órákig, amíg csak feküdni szabad, nem szabad a fejed felemelni. De ha néha kicsit emeled csak meg önkéntelenül, már az is előidézhet fejfájást. Nekem is fájt és egyéb rémségek, de nem marad meg örökre, max. néhány napig tart.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!