Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szerintetek hogy jobb szulni...

Szerintetek hogy jobb szulni termeszetes uton vagy csaszarral?

Figyelt kérdés
Elsosorban a repedesek,gatseb ilyen okok miatt kerdezem. Jobb a csaszar? Most csak az egeszegugyi okok erdekelnek nem az hogy termeszetes uton milyen szuper szulni mert attol igazi anya es hasonlok. Akinek mindketto volt melyiket gondolja a jobbnak a regeneralodas szempontjabol?
2014. szept. 27. 10:51
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Én császáros voltam, ahogy kikelhettem az érzéstelenítő utàn semmi bajom nem volt, csak akkor fájt kicsit amikor fel kellett állnom. Császár előtt 12 órát vajúdtam, hát soha többetnem szeretnék, nagyon nem bírtam. Ha lenne következő és lehetne választani akkor a császárt választanàm.

Viszont a szabatársamnak is császára volt na ő nagyon szenvedett minden baja volt.

Sztem nem lehet megmondani h v ez v az a jobb. Nagyon függ az enyéntől és körülmènyektől.

2014. szept. 27. 15:43
 12/19 anonim ***** válasza:

Engem 1.5 éve császároztak. Mikor először kellett felállnom,maga volt a pokol..és még hetekig alig tudtam ellátni magam,a gyermekem..a bőröm pedig azóta is rálóg a vágásra.

Most ismét terhes vagyok és valószínűleg újra ez vár rám,mivel ikrek.

2014. szept. 27. 16:08
 13/19 anonim ***** válasza:
64%

4-es te beteg vagy!

"*ja és császárnál ahogy kiemelik a babát, ő hirtelen kapja a légnyomáskülönbséget ami szelemmi lassúságot okozhat, pl nehezebben tanul"

ekkora ordenáré baromságot régen hallottam....a lányom császáros és hihetetlen okos...már 2 nyelven beszél....sosem volt probléma vele...

2014. szept. 27. 19:29
 14/19 anonim ***** válasza:
0%

4-es vagyok

ott volt az, hogy "okozHAT"

te megúsztad, ha megúsztad

amúgy valami fellépő oxigénhiány kapcsán, szóval nem közvetlenül értendő amit írtam

2014. szept. 27. 22:08
 15/19 anonim ***** válasza:
83%
A 4est nyilván légnyomáskülönbség érte :D
2014. szept. 27. 22:42
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

utolso ott a pont!:D

4-es...az a Keszon betegség amiről te beszélsz és az a mélytengeri búvároknál van...oké h vizben van a gyerek de nem mindegy hogy 2 liter vizben a hasamban vagy egy oceánban 200 méter mélyen...:)

nem egy csaszaros ismerősöm van és egyik gyerekét sem érte "légnyomáskülönbség":)

oxigenhiányos csecsemőt egy sima nehéz szülés után sajnos már nem egyet láttam...:( PIC-en dolgoztam...

35 hkm

2014. szept. 28. 08:26
 17/19 anonim válasza:
51%

Szülésznőnek tanulok.

Igazság szerint egy hasi műtétnek mindig nagyobb a kockázata, ráadásul altatásban végzik és az sem veszélytelen. Mi azt szoktuk mondani, hogy megfelelő gátvédelem mellett a természetes úton való szülés előnyösebb.

De tény, hogy igenis van olyan eset, amikor a baba érdekében sokkal biztonságosabb és célszerűbb a császár, pl. ha a baba esetleg túl nagy és elakadna a szülőcsatornában, vagy ha valami olyan komplikáció lép fel, aminél fontos az, hogy minél előbb kint legyen.

Ha egészségügyi okokból érdekel a válasz, akkor a császár egyértelműen "veszélyesebb", mert az mégis csak egy hasi műtét, nagyobb a fertőzés kockázata, és a szervezetet is jobban megterheli. De a mai orvostudomány mellett ettől sem kell tartani, sok nő szül császárral és megbízható, rutinos sebészek dolgoznak az osztályokon, tehát nem dől össze a világ akkor sem, ha erre kerül a sor. :)

2014. okt. 1. 07:33
 18/19 anonim ***** válasza:
Szerintem nagyon ritkán végeznek már altatásban császármetszést. Nekem cukrom, epepangásom és magas vérnyomásom lett a terhesség végére, én örülök, hogy abban a korban élünk amikor műtéti úton is világra hozhatok egy gyermeket. Régen talán meghaltam/meghaltunk volna. De ez sokmindenre igaz a mai világban.
2014. okt. 1. 14:02
 19/19 anonim ***** válasza:
Szerintem egy komplikáció mentes hüvelyi szülés sokkal jobb, mint a császár. de elvieg nem kívánságműsor, hogy ki hogyan szül. Én nyolc órás vajúdás után végül császárral szültem (a nyakán volt a köldökzsinór a gyereknek). Nem volt komplikáció, hamar felépültem, a lányom egészséges, értelmes okos gyerek. A tejem is beindult a negyedik napon, lett is elég(máig kapja a lányom, aki most 18 hónapos). De a ha még egyszer sor kerülne rá, én inkább természetes úton szülnék.
2014. okt. 2. 11:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!