Császár vagy természetes szülés?
Ez nem választás kérdése.
Ha muszáj, csak akkor van császár. (ez egy komoly műtét egyébként, csak mivel nem olyan ritka és nem igazán halnak bele, ezért nem hangzik olyan rémisztően és sokan választanák ezt, mint kényelmesebb megoldást, de hidd el a babának is jobb, hogy részese lehet saját megszületésének. Neked is jonn, hogy látod őt kibújni és oda tehetik a hasadra, érezheted őt stb... )
Ez teljesen érthető.
van, akiknek nem is fáj igazán, lehet, hogy te is így leszel.
Amúgy meg kíbírja az ember, hiszen nincs más választása.
Bár hüvelyi szülésnél is lehet érzéstelenítést kérni, bár én ezt is ellenzem.
Hidd el, jobban jársz ha simán szülsz. Én is rettegtem a fájdalomtól, de most szorítok, h a második sima legyen. Elsőnél láz miatt császároztak, valahol megkönnyebbültem, hogy "megúsztam" (semmi fájásom nem volt, még a vizem sem folyt el, 38,9 lett a lázam délutánra, alig tudták lenyomni, a vérnyomásom az egekben, a baba szívhangja meg rosszabbodott, dokim nem kockáztatott, műtött). Aha, csakhogy nem számoltam azzal, hogy ez egy hasi műtét. Amikor reggel felkeltettek, hogy na akkor fürdés, azt hittem, h viccelnek. Alig tudtam mozogni, iszonyúan fájt. Még a 6 hetes kontrollra is óvatosan lépkedve mentem. És mielőtt vki azt hinné, hogy elhagytam magam, elmondom azt is, hogy a babám a korára került, ami normál tempóban kb 3 perc, nekem kb 5-10 volt. Háromóránként mentem szoptatni, mire visszaértem majdnem indulhattam is újra. Szóval nem azért fájt ilyen sokáig, mert lusta voltam, kényelmes és elhagytam magam.
Szóval szerintem sima szülés! Ott ha minden jól megy csak azt a "pár" órát kell kibírnod és utána gyorsan helyrejössz, császárnál meg...
Több helyen olvastam, hogy a statisztikák szerint Magyarországon nagyon sok a császár, és sokszor indokolatlanul. Na, nem tudom, hogy hol, de nálunk minden orvos fel van háborodva, ha megemlíted. Nem te döntöd el, az tuti.
Nekem 5 kg-s babát jósolt a doki. Az 1. 4,2 volt, sima szülés, azt hittem nem élem túl, 2 hétig nem tudtam felkelni. Na, ez most gondolom még rosszabb lesz, de a doki hallani sem akart arról, hogy csupán a méretei miatt megcsászározzon.
Persze azt hallottam, hogy vannak olyan orvosok, akik vastagabb borítékért megcsinálják.
Szia!
valóban nem a kismama dönti el,Csak indokolt esetben van császár.Bár gyondolom vannak orvosok,akik kérésre is megcsinálják.
Én is a természetes szülést választanám.Az első babánál nagyon gyors, és mondhatom, hogy könnyű volt a szülés, gátvédelemmel.Szülés után két órával, amikor felkeltem simán tudtam mozogni, ülni. A második baba is gyors volt, viszont az indítás miatt iszonyatosan fájt, sűrűek voltak a fájások és szinte nem is volt köztük szünet, itt vágtak is. Pár napig nem tudtam ülni, de ez sem baj:)
A hugomat császározták, fájásgyengeség miatt:alig bírt felkellni az ágyból,a picit alig bírta felvenni, odakellett neki adni a 6 hetes konrollra is csak úgy tudott menni, ha valaki volt mellette, Ő sem hagyta el magát, de nagyon nehezen jött rendbe.nagyon ramatyul volt:(Bár volt egy szobatársa, akin meg sem látszott , hogy császáros volt. Nem tudom mitől függ)
Ha választani lehetne, sima szülés, igaz, hogy fáj, de utánna hamar rendbejössz. A császárnál nagyon sokáig tart a felépülés.
Ne félj a fájdalomtól.Arra gondolj, hogy gyönyörű , egészséges babád lesz a "végén".
Boldog babavárást:) Könnyű, gyors szülést kívánok Nektek:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!