Császár vagy természetes úton való szülés?
Nekem nagyon nehéz volt a kitolási szakasz, ahol már nem lehetett császár, és ki-be csúszkált a kislányom a végén azt mondtam a következöt csak császárral. Amúgy a sebem sem fájt utánna nagyon és maga a vajúdás sem volt rossz, de a kitolásnál az az elkeseredetség pánik hogy nem tud kijönni a gyerek.
Azt mondom, hogy aki nem tud természtesen szülni az egy cseppet se bánkodjon semmiröl nem marad le, max nem lesz oxigénhiányos gyereke (habár nálunk nem lett). Aki viszont tudja és akarja az szüljön természetesen.
Természetes szülés egyértelműen. Így született a gyermekem, ha lesz még, továbbra is így szeretnék szülni. Annak ellenére, hogy szülés közben meg akartam halni, pozitív élményként maradt meg.
A császár akárhogy szépítjük, egy nagy hasi műtét, számos kockázata van, a szülés meg természetese folyamat, a regenerálódás is könnyebb utána.
Azt hiszem, egy jó orvost választva lehet a természetes úton szülni, hiszen ha jó az orvosod, és ott van melletted, kontrollálnak folyamatosan, és úgyis intézkedik, ha valami miatt mégis a császárt válik szükségessé. Talán az életkor is befolyásolhatja ezt, hiszen fiatalon az ember szervezete általában sokkal rugalmasabb, a szülés utáni "visszarendeződés" is gyorsabb.
Én aránylag fiatalon szültem(25 és 29 évesen), természetes úton, de néha hallok olyan eseteket a rádióban, hogy azt mondom magamban, bizony ma már nem biztos, hogy mernék természetes úton szülni.
Mindenesetre a JÓ orvoson van szerintem a hangsúly, és akkor nyugodt szívvel lehet, sőt kell is rá hagyatkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!