Gátvédelmes tapasztalatok érdekelnének?
3. babánkat várjuk engem vágtak is szakadtam is egyik sem volt olyan borzasztó ,de kíváncsi lennék a gátvédelem tulajdonképpen mit is jelent!
Én kérhetem ezt?
Köszönöm szépen
egy 35 hetes kismama
Tényleg te mikorra vagy kiírva?
Én okt 21 re!!!Boldog további babavárást utolsó voltam
Szülés előtt én is gátvádelem párti voltam. Előtte több szakembert megkérdeztem, és igazából azt mondták, hogy jobb ha vágnak, mint repedsz. Egy neves gyógytornász kifejezetten ellenzi a gátvédelmet, mert szerinte nagyon megterhelő a méhtartó szalagoknak, amikor már tolófájásaid vannak és nem nyomhatsz. A gátvédelem során/után kialakulhatnak olyan következmények pl. aranyér, méhrepedés ami gátmetszéssel talán elkerülhető. A tiszta vágás után jobban gyógyul a heg, mint repedéskor.
Ennek ellenére, gátvédelemmel akartam szüli,mertén is féltem a vágástól, varrástól. A szülőszobán viszont már én kértem, hogy most már vágjanak, mert nem bírom. A szülésznő biztatott, hogy, csak félórát bírjak még ki, és menni fog, de nekem az a 30 perc már nem ment volna, így meglett a gátmetszés. Annyira megkönnyebbültem, hogy végre nyomhatok, hogy nem is éreztem nagy fájdalmat vágáskor, után.
A heg csak addig volt nagyon kellemetlen, amíg bennem voltak a varratok, nem nagyon tudtam ülni, de aki reped, az meg pláne nem. Nagyon hamar és szépen gyógyult. 1 hét után már nem nagyon fájt. A 6 hetes kontrollon a doki azt mondta, ha nem tudná, hogy vágott, nem tudná megmondani, olyan szépen eltűnt a heg. 8 hét után kicsit még éreztem együttlétekkor, de aztán elmúlt.
Egyáltalán nem bántam meg, vannak barátnőim, akik megbánták, hogy ragaszkodtak a gátvédelemhez, mert nagyon megnehezítette a szülés végét, és lassabb volt a felépülés. Van olyan barátnőm, akinek sikerült a gátvédelem, tehát nem repedt,de sokkal tovább fájt neki az alhasa, és a gát tájéka, mint nekem. Szerintem ember függő, kinek sikerül. Készülj úgy, hogy megpróbálod, (de a gátvédelem nem fájdalommentes, mint ahogy sokan elképzelik), helyzet hozhatja úgy, hogy vágni kell. Hidd el, ha végül lesz gátmetszés, nem lesz olyan vészes és félelmetes. Pedig ugyanígy féltem, mint te.
13-as: Én 09.27. -jövőhét szombatra!:)
Köszönöm a válaszokat. remélem semmi gáz nem lesz,ha nem sikerül, akkor hát nem sikerül a gátvédelem, vágni fognak, csak túlélem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!