Kérhetem a szülés beinditását a betöltött 40. héten?
Elvileg nem. De egy próbát megér.
Én a másodiknál voltam így. Rendes dokim volt, nem maszekba jártam hozzá. Pont a betöltött 40 héten mentem nst-re, és mondtam neki hogy már nagyon nehéz és szeretném ha megindítaná. Azt mondta menjek be másnap uh-ra, mert ő lesz. Másnap reggel mentem uh-ra, utána megvizsgált, burokmasszazst csinált, és azt mondta hogy egész éjjel ő az ügyeletes a szülőszobán, már a kisebb fájásoknál menjek nyugodtan és burkot repeszt. Mire hazaértem már voltak apró fájások. Délután 2 fele bementem, este megszületett a lányom :)
Szóval nekem sikerült megindíttatni 40+1 hetesen :)
Nem nagyon szoktak ok nélkül időnap előtt indítgatni, persze van az az orvos is.
Mert hogy sokkal jobb neked is, a babának is és a szervezetednek is, ha minden a természet útján zajlik és nem avatkoznak be mesterségesen.
A másik meg az, hogy oké, hogy utolsó menzesz szerint, vagyis papír szerint 40 hetes leszel. De ha nem tudod a pontos fogantatásod napját, akkor simán előfordul, hogy még nem vagy 40 hetes, mert mondjuk pár nappal később fogant a baba és azért nem szültél még meg, mert nincs itt az idő. Akkor meg minek időnap előtt beavatkozni? Semmi értelme.
Most már ott vagy a végén, megértem, hogy örülnél, ha végre túl lennél a dolgokon, meg kint lenne már a pici, de hidd el, hogy jobb, ha minden a maga útján megy.:)
Könnyű szülést és jó egészséget nektek!:)
Szerintem ez nem őnzösèg,előbb leirtam mi a helyzet.Persze mindenkinek meg lehet a sajàt véleménye.De én akkor is úgy gondolom ha màr betőltöttük a 40hetet akkor màr semmi gond nem lehet.Nagyobbik gyerekemet inditottàk ès az égvilàgon semmivel se viselte meg jobban mint a kisebbiket aki magàtól indult.
Ha meg bármit befolyásolna is akkor azorvosok se inditanának annyi szülést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!