Szerintetek tudom természetes úton siettetni a a szülés megindulását? Nem túlhordás esetén, hanem a 36. betöltött hét után.
A dokik szerint nagyon nagy babám van, 3 és fél kiló felettre saccolják most, egészséges, fejlett. Én zárt vagyok, de a méhnyakam rövidült már egy picit (mint az előző babánál, de ő pici volt és 39 hetesen jött világra 2 és fél kilóval) görcseim nemigen vannak, pedig 3 hete nem szedek már magnéziumot. ellenben vizesedek mint egy lufi olyan vagyok, szétszakad a derekam, 25 kiló pluszt cipelek, itthon gályázok pihenés helyett (a 3 évesem exra aktív és velem van egész nap, segítségem nincs), aludni 5 hete nem tudok, kb 3-4 órákat naponta és iszonyú fáradt vagyok, egész nap iszom hogy kicsit kevésbé dagadjak be, ennélfogva 5 percenként pisilek, a hasam nem hajlandó repedni, hanem a bőröm folyamatosan feszít és megőrülök a csak a ruha hozzáér, eredetileg 58-as derekamból lett 115 centis haskörfogatom...
nem akarok én rosszat a babának, de a doki szerint jöhet már ha akar, szerintem meg pláne...mit lehet tenni hogy elinduljon kifelé így szép finoman? szexen kívül...
hogy lassan ? szerintem sehogy csak olyasmi van hogy
bábakoktél,
tonik
füszeres kaja evés
lépcsőzés /mozgás
de ezek is csak akkor hatnak ha már érett a baba.
szerintem ne parázz ilyesmin ha nagy lesz a babád akkor császároznak majd tudom ez nem vígasz... kérj segítséget!!
Tudom, hogy nehéz, de ha a baba jól érzi magát bent, az azt jelenti, hogy még nem érkezett el az ő ideje.
(Tudtad, pl. hogy nagy általánosságban nehezebben kezdenek szopni a pár héttel hamarabb született babák?)
Ha tudsz, kérj már most segítséget nagyszülőktől, hogy többet tudj pihenni.
Az, hogy mit jósolnak súlyra, nem sokat számít. Az első babámnál 3600 g-ot mondtak, de 3300-az született, a másodiknál 3300-at mondtak, de 3940-el született, a harmadiknál és a negyediknél nagyon nagy babát mondott mindenki, de 3400 és 3300-al születtek. Mindannyian természetes módon és nem volt nehezebb a nagyobb babát megszülni.
Tudom, hogy most nagyon nehéz, de legyél türelmes, már nincs sok hátra. Ha az első babád is kicsit korábban jött, akkor esélyes, hogy most is így lesz. Kitartás.
Ja és én hármat túlhordtam, szóval tudom mit érzel.
köszi, aranyosak vagytok!
hát segítségem nem lesz, sajnos ez a helyzet, esténként a párom, de ennyi. Szerintem megpróbálok sokat sétálni meg picit terhestornázgatni esténként, az nem árthat...bár ekkora súlytöbblettel az se lesz egyszerű :) A vicc az hogy ugyanolyan vagyok mint előtte, az arcom kivételével ami lufi, meg az ujjaim virslik, és a bokám elefántláb, de pl fenékre, combra, csípőre, karra sehova nem híztam, a hasam pedig akkora hogy előre ránt :)
Szia
Teljesen megértelek. Nekem 22 hónap van a lányaim között, segítségem nem volt, apuka reggel 6kor ment, és este 7 előtt nem ért haza. Én tavaly januárban szültem.
Nekem is a 36. héten már 3,5 kilós babát mértek (az első 4350 gramm volt - sima szüléssel). Én is mondtam, hogy mikor leszünk már túl rajta, hiszen egy 2 éves ráadásul még cipelteti is magát :-D
A 40. héten feküdtem be túlhordással, mondtam a dokinak vegyük már ki. És ekkor mondta azt, ami mai napig a fülembe cseng:
Anyuka, mikor a második babát vállalta, ezt is vállalta. Ha a baba jól érzi magát odabent, akkor még maradhat. Ő nem tehet arról, hogy van már egy testvére, aki miatt maga sürgetné ezt a picit!
41. héten spontán indult szüléssel 1,5 óra alatt természetes úton megszületett 4980 grammal és 58 centivel :-D
Utólag nem bántam meg, hiszen nagyon jó szülésem volt. A szervezetemnek volt ideje felkészülni. ( a csípőm 32 centit szélesedett az utolsó két hétben és szülés után 1 hát alatt vissza is húzódott) Szerintem a csípőmnek kellett ez a tágulási szakasz, hogy a baba kiférjen.
Amúgy a 36. héttől málnalevél teát, amíg otthon voltam minden másnap szexeltünk, napi 2-3 órát sétáltam, és 39. héten még a bábakoktél is leerőltettem a torkomon, de csak egy szörnyű hasmenés lett az eredménye. Próbáltam a melegvizes kádat, a CTG-re a 3. emeletre lépcsőn jártam, hátha. Tehát ha a baba megérett rá, akkor magától is kifog jönni :-D
Ja és ami lemaradt, amitől a testvéreim kiakadtak:
Meghívtam az egész rokonságot (25 fő) karácsonyra, 5 fogásos menüt főztem, bejglit-sütit sütöttem, hátha ha nagyon megerőltetem magam akkor mehetek szülni. Mondtam is a nővéreimnek, hogy mindenki jöhet velem szülőszobára, de még onnantól kezdve 3 hetet kihúztunk.
Én 7hete szültem, a doki szerint csak 4nappal a terminus után, szerintem 1,5héttel.
Elsőre azt mondták lesz 2kg meg 50cm a kicsi, mindene arányos egészséges, de már most diétázik...
3420 és 55cm lett végül a manóka. Jó volt neki bent.
Kitartást, hamarosan.
Nekem a 37. hétre született a babám, 4250gral!!!!!
egyik napról a másikra kinyílt a méhszájam, óráról órára 2-3, majd 4 ujjnyi lett.
Én sokat sétáltam, tudtam, hogy hatalmas a baba, elszámolva sincs.
Természetesen született pár óra alatt a babáám.
szerintem a természet tudja a dolgát és megindul a szülés, amikor kell.
Sétálj, málnalevél tea, esetleg gyakrabban vizsgáltasd meg magadat.
Könnyű szülést kívánok neked!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!