Adjak a babámnak cumit vagy ne? Félek hogy rászokik és nehéz lessz elhagyni?! A vizt vagy teát mibe adjam, cumisüveg vagy pohár a jobb?
Majd meglátod,h milyen lesz a gyerek.
én nem vettem előre,de mikor láttam,h a lányom a nap 24 órájában képes lenne szopizni,akkor vettem egyet,és bevált.Vizet teát pedig kiskanálból adom.
Én is nagyon tiltakoztam a cumi ellen,de mivel a babóm akkor már 3 napja ordított kapott egyet.
El van vele mint a befőtt és leszoktatni sem neház,állítólag.
4 hetes kis fiú anyukája
Én adtam cumit a kislányomnak, de kb 2-3 hós koráig kellett neki aztán az ujját szopta. Hiába akartam hogy akkor inkább cumi, ha az ujja jobb hát kapja azt. Igaz főképpen alváshoz használta csak. Most 17 hónapos és még mindig szopja az ujját, de inkább csak alváshoz, esetleg ha fusztráltnak, szomorúnak érzi magát akkor. Én is úgy vagyok vele mint az egyik anyuka írta, hogy ha ez kell neki, hát ez kell. Ha erővel próbálom leszoktatni csakazért se fog sikerülni. Ha majd nem kell neki elhagyja. Szerintem a cumival is így van. Igaz azt könnyebb elvenni majd, az ujját nem tudom levágni. :) De ha gyereknek az a jobb. Ez van. Tehát szerintem adhatsz neki nyugodtan cumit, elsősorban fogszabályzósat.
Ha szoptatsz akkor azt szokták mondani hogy inni sem kell adni mellé, csak ilyen nagy melegben. Azt is pohárból javasolják, vagy kiskanállal. Próbáld ki, hogy nektek melyik megy jobban. Ha egyik se szerintem mehet a cumisüveg, de icipici lukkal, hogy azt is szívni kelljen, mint a cicit. Bár van aki nem javasolja mert neki megzavarta a babát, más meg azt mondja hogy semmi változás nem lett, ugyanúgy szopizik a kicsi. Ezt neked kell próbálgatnod, kitapasztalnod nektek mi a jó.
Szerintem nem mindenkinél függ össze ez a cumi vagy ujj dolog a fog növekedésével. Szerintem ez egyéni és ritka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!