Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tea vagy víz? Mit iszik a...

Tea vagy víz? Mit iszik a babád? És miből, cumisüveg, csőrös pohár, sima pohár?

Figyelt kérdés
Mennyi idős a babád?Mi nyolc hósak vagyunk, és szopizik, de nem nagyon fogad el sok plussz folyadákot, pedig kínálom mindenből, mindenhogy.
2010. máj. 5. 12:02
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Az én kislányom 15 hós lesz! Tápszeres baba volt, de a plusz folyadék elfogadásával mi is bajban voltunk. 8 hós koráig (amíg kijött az első foga) csőrös pohárból ivott, aztán meg sima pohárból. Nálunk semmit mást nem fogadott el, csak a vizet... Mondjuk ez azóta sem változott, de nem is bánom!
2010. máj. 5. 12:07
 2/16 anonim ***** válasza:
Szia! Az én fiam is nyolc hónapos,én kiskorától mindig vizzel kináltam,nem akarok ugy járni mint a lányommal,hogy 5 éves korára sikerült leszoktatnom arról,hogy édes löttyöket igyon cumisüvegből. Változó hogy fiam miből iszik,van amikor cumisüvegből,de van hogy csőrös pohárból. Ő 3 hete nem szopik,de már 4 hós kora óta hozzátáplálom és nekem elfogadja a folyadékot. Ha megyünk valahová akkor szoktam neki bébi italt fele-fele arányban(tehát fele víz) tölteni az üvegébe,hogy ha esetleg valahol rátörne a nyügi akkor szivesebben "elcumkázik". Neked valószinű azért nem iszik még túl sokat mivel szopizik és neki szomjúság ellen tökéletesen megfelel az anyatej is.
2010. máj. 5. 12:08
 3/16 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.Igen, még napközben is szopizik, gondolom ha szomja lenne, inna.Csak rokonok néha mondják hogy "miért nem teát adok?"Mintha ez lenne a világ legtermészetesebb dolga:-)Én is vizzel oltom a szomjam, miért baj ha a gyerekemnek is ezt akarom adni, jobb mint a tea, meg üdítők.Kólát, meg ilyesmiket pedig eszem ágában sem lesz adni majd neki, magam sem élek velük.

De amúgy már kínáltam teával, de azt sem itta jobban.

2010. máj. 5. 12:13
 4/16 anonim ***** válasza:
Kislányom 8 és fél hós, amióta hazahoztuk a kórházból azóta iszik vizet vagy teát (édeskömény tea cukor nélkül). Cumisüvegből és pohárból is iszik! Szoktam neki adni bébiitalokat is de nem nagyon szereti őket!
2010. máj. 5. 12:14
 5/16 anonim ***** válasza:
Kisfiam 7 hónapos, kezdettől tápszeres is. Szerencsém van vele, mert a vizet is megissza, illetve lájtosabb granulátumos teát szoktam csinálni neki (egy kiskanálnyit teszek 150 ml vízbe), gyümölcslevet még egyáltalán nem adtam neki. Cumisüvegből megissza egy nap alatt étkezések után/között az egészet, de ha olyan kedve van, és szomjasabb, akkor pluszban még egy ilyen adag felét is. Még nincs foga, addig maradok a cumisüvegnél. Egyébként próbáltam már pohárból is itatni, és nagyon ügyes volt, de ezzel jobban boldogulunk, általában maga fogja az üveget a fogantyújánál. Csőrös itatónk is van, de azt még nem akarom adni neki, mert abból dől az innivaló.
2010. máj. 5. 12:17
 6/16 anonim ***** válasza:
Szia!16hónapos,még cicizik,csak vizet fogad el.A cumis üveggel is úgy jártunk ahogy a cumival,nem kellett neki,úgy hogy maradt a sima pohár.Ha utazunk,már szépen iszik az ásványvizes palackból is.
2010. máj. 5. 12:18
 7/16 anonim ***** válasza:
0%

16 hós kislányom van, még szopik is, de amellett 95%-ban vizet iszik, pohárból. Tud inni vizespalackból is. Sose volt csőrös pohara se cumisüveg. 6 hsó korától tanítottuk neki a poharazást, kb. 1 éves kora óta cseppmentesen tud inni belőle. de a fő folyadékforrás szintén 1 éves koráig az anyatej volt. A nagy nyári melegekben sem adtam neki plusz vizet, inkább gyakrabban szoptattam.

szerintem butaság és felelőtlenség cukros üdítőket, teákat adni a gyerekeknek. semmi szükségük rá. ott van példának a féjem unokahúga vagy az én unokaöcsém: mindkettőnek tönkrement jópár tejfoga az állandó teaivástól cumisüvegből. nagyon csúnya volt elől a foguk, mintha rohadna vagy ilyesmi. :(

vagy amikor este 7-kor kólával itatják a 14 hós gyereket cumisüvegből. mindenki azt csinál a ygerekével, amit akar, ez nyilván így van, de azért az ilyen dolgok kiverik nálma abiztosítékot. szegény gyerek! a szüleire van bízva, ők a felelősek érte, ők meg ezt teszik vele, ő meg még az egésznekni cs tudatában...

2010. máj. 5. 12:34
 8/16 A kérdező kommentje:
Kedves Utolsó!Teljesen egyet értek az érveiddel, elveiddel.A gyenge natur tea még csak-csak, nade kóla és társai,attól kiver a víz teljesen.Remélem elfogadja a vizet majd.Amúgy van elég pisis pelus, onnan gondolom hogy elég neki a folyadék.
2010. máj. 5. 12:46
 9/16 anonim ***** válasza:
Szia! 14 hónapos a lányom és tápszeres az elejétől fogva, nálunk nem volt baj a plusz folyadékbevitellel, de hát ugye a tápszer után jobban szomjas mint a tejci után. Ha szomjas lenne szerintem is elfogadná, viszont lehet hogy a tej után nem ízlik neki a semmi ízű víz :) Én teát is adok a lányomnak és vizet is, megissza mindkettőt, kezdetektől így szoktattam. Most hogy melegebbek vannak inkább több vizet adok neki, de a teát is megissza.
2010. máj. 5. 12:48
 10/16 anonim ***** válasza:
15 hónapos. Este még cicizik. És kizárólag vizet iszik nap közben. Próbáltam neki (nem is tudom, hogy miért) adni baba gyümölcsleveket, kubut, de egyik sem kellett neki. Nem, mintha bánnám. Míg napjában többször cicizett, ő is kevesebbet ivott. Most is változó. Varázsitatóból iszik itthon, csőrös poharat viszünk útra.
2010. máj. 5. 12:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!