Van kedvetek nosztalgiázni?
Szia,
Nálunk az első nap első akadája a hazaút volt. A párom elfelejtett cipőt hozni nekem. És nagyon pocsék idő volt, eső, szél, így papucsban battyogtam a kocsihoz. Mikor hazaértem, olyan felfordulás fogadott, hogy öröm volt nézni. Rendet akart tenni a párom, ami olyan jól sikerült, hogy a szobáig sem lehetett eljutni:)
3napos babával, kimerülten nekiállhattam rodeózni:)
Délután beesett a védőnő, gyors babaápolási gyorstalpaló. És mikor azt hittem végre pihi lesz, és a babával lehetünk, beállítottak a vendégek, hogy jajjjj Bababababbababa.
Utálom a kórházat, de megfordult a fejemben, hogy visszamegyek pihenni.
Az első bénázás, az a fürdetés volt, kicsit hidegebb lett a víz, mint azt szerettük volna, baj nem lett, babó azóta edződött:)
Nekem volt "segítségem", anyósom, hát néha robbanni tudtam volna tőle, mikor jött segíteni.
Szia, nálam lehetett volna segítség, mert anyukámék és anyósom is közel laktak, de inkább mondtam, hogy amig tudjuk szeretnénk egyedül megpróbálni, és ha kell természetesen kérünk segítséget. Ők nagyon jó fejek voltak, mellettünk álltak, de nem idegesítettek minket, hagytak érvényesülni. :-) Nagyon hálás vagyok nekik mindmáig.
Egy jó tanács, ha megszülsz- ezt én is úgy "kaptam", de bevállt- így szívesen adom tovább!
"bízz az anyai ösztöneidben!" elég közhelyes meg minden, de így lesz. Te fogod tudni, hogy mi kell a babának. Ne idegeskedj majd- kérj tanácsot egy-két embertől, akiben megbízol, pl barátnő, aki nemrég szült. Nálunk én pl anyut kérdeztem erről arról, de mindig mondta, hogy óóóó 30éve ez máshogy volt- szóval nem akart okoskodni,és főleg ránkerőltetni semmit. :-)
Nálunk első éjjel még a nagy franciaágyban aludta a baba- illetve két hétig, azóta meg a kiságyban. mivel 180-as a franciaágy- így nem izgultam, hogy ráfekeszek- ez jó volt. Éjjel - mintha mindig is tudta volna hogy így kell csinálni, 4óránként ébred és kért enni- így én tudtam aludni, és viszonylag kipihenni magamat. A fürdetést az első naptól apa csinálja-nagyon szereti. Sokat segített, abszolút elboldogul a gyerekkel, szó nélkül pelenkáz, etet, fürdet, néha úgy érzem én vagyok a felesleges! :-)
Jön a kistesó, ugyhogy most jó, hogy ilyen rutinos, mert már nem sok kedvem van mozogni sem! :-)
könnyű szülést, és nagyon jó babázást kivánok!
nagyon jó ANYÁnak lenni! bízz magadban!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!