Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért van az, h vki 24,36,42...

Miért van az, h vki 24,36,42 órát vajúdik? Miért hagyják? Ilyeneket olvasok itt sokszor és ma is láttam az egyik válaszoló 42 órát vajúdott.

Figyelt kérdés
Ezt hagyni "kell"? És pl a 42-ből 30 órán keresztül erős fájdalmai vannak? :O
2014. aug. 11. 22:22
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Én 53órát vajúdtam, reggel éreztem az első fájást,és onnantól 3-5percenként jöttek egyre erősödtek, de kibírhatóak voltak, viszont annyira nem gyengék,hogy tudjak aludni tőlük,így két éjjel csak sétálgattam a folyosón, harmadik nap reggel tudtak burkot repeszteni, és kaptam még infúziót is, onnantól nagyon erős fájásaim voltak,ezután még eltelt 6 óra mire megszületett a babám. Azért hagytak vajúdni,mert minden értékem és eredményem jó volt,nekem is és a babának is.
2014. aug. 12. 13:15
 12/13 anonim ***** válasza:

Miért kellene beavatkozni, ha nincs semmi baj és szépen halad a folyamat, csak éppen lassan? Minden szervezetnek megvan a maga üteme, van anyuka aki fél óra alatt elintézi az egészet, másnak 2 napig tart.

A második gyerekkel 38 órát vajúdtam, ebből csak az utolsó hármat töltöttem a kórházban. Azaz a dokik nem is tudtak róla, hogy mióta tart.

Szép fokozatosan sűrűsödtek és erősödtek a fájásaim, 10-9-8-7 percesek után a második éjszakára álltak be 5-percesekre, azzal vajúdtam végig reggelig. Minek rohantunk volna be hamarabb?

2014. aug. 13. 16:10
 13/13 anonim ***** válasza:
A vajúdás csak a tágulási szakot jelenti, azaz onnantól kezdődik, hogy a méhszáj elkezd tágulni.
2014. aug. 13. 18:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!