Anno volt egy szülésindításom, beteg lett a baba, kaptam tágító injekciót, most újra babát várok, minden rendben. Akkor most szülésnél ilyeneket nem kapok majd ugye? És mi van ha nem tágulok normálisan?
Félre értettél szerintem,előző terhességemnél 20.héten észre vették,hogy beteg a baba,be kellett feküdnöm és meg kellett szülnöm,kaptam tágító injekciót(a kínok kínja volt az a néhány perc,de nem tágultam,majd kaptam infuzion keresztül is valamit,de az sem volt az igazi,végül este egy tágító tabletta és ez hozta meg a kívánt hatást.
Arra lettem volna kíváncsi,hogy mostani szülésemnél majd kapok-e ilyen tágító injekciót,vagy ilyen esetben amikor rendesen kifejlődött a baba és meg a akar születni és a folyamatok is beindultak adnak-e,vagy ilyenkor amit te írtál az van(a zselére gondolok és az oxitoxcinra például.)
Bocsi,lehet,hogy én is hülyén kérdeztem:-)))
Mi egyébként az a zselé?Azt hogy adják be?Fáj?
Ha nem tágulsz, most is kapsz.
Én az első fiamnál nem tágultam, kaptam zselét-amikor felteszik nem fáj--nekem nem hozott eredményt, 16 órát vajúdtam. Az utolsó 5 órában kézzel tágított a doki-fájások közben. Az kínok kínja volt.
A második szülésemnél, 2 ujjnyival mentem be-de nagyon lassan tágultam. Kaptam oxitocint. Soha többet nem kérnék---1 órán át egymást érték a fájások... És nem kelhettem fel, fekve elég gáz volt.
Első vagyok ismét..sajnálom ami a babóval történt és veled:(..
mindenkire más hatással vannak ezek a szerek..nekem például nem voltak fájásaim hiába reggel tízkor kaptam meg a zselét és az oxit..csak éjjel 11-kor éreztem, hogy fájásaim vannak addig meg aludtam szinte végig:) közbe meg tágultam..tehát ez is egyén függő..a zselét a hüvelybe benyomják, nem fáj egyáltalán..
Na várj,várj!
Annál a terhességednél azért ment ilyen nehezen a tágulás,mert ugye félidős terhesen még éretlen a méhszáj,méhnyak.Azt a babát mesterségesen kellett kivenni úgymond.
Egészen más a helyzet egy egészséges terhesség terminushoz közel!Ilyenkor már a szervezet magától kezdi a méhnyak rövidítítését és a méhszáj érlelését.
Szóval semmi baj nem lesz a tágulásoddal hidd el.
Nem benned volt a hiba,hanem mert a szervezeted akkor abban a terhességben még nem kezdett el dolgozni az ügyön.
Remélem érthetően írtam le:))
35 hetes km
Szia!
Én a 1. héten átestem egy indított szülésen, de én csak infúziót (Nalador) kaptam. Hát 14 órán át semmi hatása nem volt, csak a víz folyt el a 15.órában. Doki elég sűrűn vizsgált, kézzel rátágított, mert én nem tágultam. Végül a 20.órában kiszedték belőlem, mert se fájás, se tágulás. Kézzel kitágított teljesen, és kihúzta a babát:( nekem ez volt a pokol
Azóta 2szer szültem, mindkét fiút túlhordtam. Az első magától jött, semmi fájás, stb, ő az első vizsgálathoz képest 45perc alatt megszületett.
A 2. tablettával lett indítva a 42.héten.Semmi mást nem kaptam.
Köszi a válaszokat!
35 hetes kismama,igen érthetően írtad,köszönöm.Persze tudom,hogy amikor meg akar születni a baba és a testem is felkészült erre az más mint amikor "rákényszerítik".Csak ettől az injekciótól iszonyúan parázok,na meg persze a kézzel tágítás is pokol lehet ahogyan írtátok,komolya ezektől jobban be vagyok tojva mint a szüléstől.Sőt lehet,hogy kinevettek,de az egészben már a kitolást várom nagyon,de tényleg nagyon.lehet,hogy azért mert tudom,hogy utána megkönnyebbülés jön és boldogság,nem tudom,de az sem érdekel ha az fáj.De ezek a matatások meg injekció még a gondolat is borzaszt.
Köszi még egyszer.:-)))
utolsó vagyok... most látom, hiányosan írtam...
A 21. héten volt indításom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!