Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért van az, h vki 24,36,42...

Miért van az, h vki 24,36,42 órát vajúdik? Miért hagyják? Ilyeneket olvasok itt sokszor és ma is láttam az egyik válaszoló 42 órát vajúdott.

Figyelt kérdés
Ezt hagyni "kell"? És pl a 42-ből 30 órán keresztül erős fájdalmai vannak? :O
2014. aug. 11. 22:22
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
26%
Mert ilYen a természet.
2014. aug. 11. 22:38
 2/13 anonim ***** válasza:
74%
Szerintem 42 óráig nem hagynak vajúdni. El tudom képzelni, hogy aki ezt írja, az nem onnan számolja a vajúdást, ahonnan az orvosok:D
2014. aug. 11. 22:42
 3/13 anonim ***** válasza:

Nyilván azért, mert még az értékek jók és az orvos úgy ítéli meg, hogy rendes szülés még benne van a pakliban. Sztem a 36 és 42 óra nagyon durva!

De pl. én egyik este elkezdtem fájni, elég erős fájások voltak, mert már görnyedtem, de nem vált rendszeressé. Így végigszenvedtem egy éjszakát, de még néha bealudtam két fájás között. Másnap reggel hatkot mentem a korházba, mert enyhén elkezdtem vérezni is, viszont akkor meg fájás nem volt. D.e 11-től folytatódott az ami elöző este, és másnap éjjel lett meg a baba 1:30-kor. Ha valaki kérdezi, azt szoktam mondani, hogy 13 óra volt a szülés, mert csak 11-től számolom. De ha beleszámítanám az elöző esét, akkor az enyémre is rá lehetne fogni, hogy 42 óra volt. Nem tudni, ki-honnan számolja. Mellesleg a nagyon fájdalmas rész az este 6-tól volt, onnan mondanám, hogy élesbe ment a dolog.

2014. aug. 11. 22:43
 4/13 anonim ***** válasza:
nekem 17 ora volt, 12 ora telt el 2 percesekkel, én akkor már alig voltam észen a fájdalomtol..szerintem 30, 42 orát sehol se hagynak :) azt el se tudom képzelni, hogy honnan van számolva.. (bár én egyböl sürü fájásokkal kezdtem, én nem tudtam szunyákolni közben, ráadásul folyamatosa hasmenésem lett és végig hánytam)
2014. aug. 11. 23:22
 5/13 anonim ***** válasza:
48%
Aki 42 órát ír,biztos,hogy másként számolja,mint ahogy a dokik.Akinél megreped a magzatburok nem hagyják/hagyhatják 24 óránál tovább vajúdni a fertőzésveszély miatt.Én szerencsés vagyok,mindhárom szülésem elég gyors volt(az első fájástól a baba megszületéséig az 1. 4 óra,a 2. 3 óra, a 3. 2 óra)
2014. aug. 12. 00:29
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Egyesult Allamokban szultem, este 9-kor jottem ra, hogy redszeresek a fajasaim - akkor voltak 5 percesek. Egesz nap fajtam reggeltol...este 9-kor dontottem ugy, hogy vajudok. Vasarnap du. 5.42-kor szuletett meg a kisfiam. Lehet szamolni....baratok kozott is 44 ora. Amibol 5 orat toltottem az epidural baratsagos deliriumaban. Szoval van, hogy ilyen manapsag megtortenik.

Hagytak szenvedni, eszmeletvesztes, felrebeszeles- mert orakon keresztul mar nem volt szunet a fajdalomtol az agyam egyszeruen kikapcsolt es nem ereztem tobbe, hogy faj. Valoszinu ha hisztiztem volna es uvoltve konyorgok akkor elobb visznek a mutobe de miutan felebredtem pentek reggel es nem aludtam egy szemhunyasnyit sem ahogy enni sem ettem kozel 60 oran keresztul, mar nem volt energiam semmire.

Magamon kivul meg 2 ismerosom van akivel ezt vegigjatszottak. Termeszetesen csak egy szulte meg a babajat.

Oszinten a ferjem azt hitte ott maradunk mind a ketten.

2014. aug. 12. 00:34
 7/13 anonim ***** válasza:
Ahol én szültem ott 12 òra vajùdás után ha nem látnak sok reményt akkor automatikusan császároznak. Én szerencsére pont belefértem :-)
2014. aug. 12. 01:58
 8/13 anonim ***** válasza:
32%

Kedves 6-os!

Legyen a történetek tanulság azoknak, akik csak szídják a magyar egészségügyet. Ilyet itthon szerintem nemhagynának. Eszméletvesztés után, pláne!!

2014. aug. 12. 07:31
 9/13 anonim ***** válasza:

Nekem október 25-én reggel még volt egy ultrahangom. A 38. héten. A doki látta a hasamon, hogy 10 perces összehúzódásaim vannak. Délben màr hasmenésem volt. Estig már erősödtek, de 5-10 perc között voltak. Este 7-kor visszamentünk, de hazaküldtek, hogy még csak boltosul a burok csak szűk egyujjnyi. Ugyanaz a doki volt! Este 11-től bedurvultak a ddolgok. Hajnali 4- kor indultunk vissza, még mindig csak két ujjnyi volt a tàgulás, de burkot repesztettek. 26-án reggel 8 óra 19-kor született meg a kisfiam. Szóval megvolt a 24 óra, simán senkit nem érdekelt.

A második hasonlóan 25 óra volt, màr csak az utolsó màsfél órára mentem be, mett ugye az első 12 órában 10 perces fájások mellett semmit nem tàgultam egyiknél sem és ezeket jóslónak nézték.

2014. aug. 12. 07:37
 10/13 anonim ***** válasza:
Nemetorszagban hagynak vajudni. Sot, annyira a termeszetre bizzak a dolgokat, hogy a koraszulest sem tartjak vissza. En 36 orat vajudtam, de csodalatos volt, mert nagyon sokat torodtek velem a korhazban.
2014. aug. 12. 09:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!