Szülés utáni depresszió? Szerintetek ez tényleg létezik?
Nekem mikor megszületett a gyerekem, akkor olyan örömet éreztem, hogy eszembe se jutott, hogy van ilyen. Időm se lett volna rá.
És azt gondolom, hegy ez is csak egyfajta hiszti és két nagy pofonnal meg lehetne oldani ezeket a gondokat.
Szerintetek?
Fura, hogy egyáltalán ilyen kérdéseket feltesznek... Nem olvastam el ezt a sok választ,bocsi.No mindegy, igenis van.Nekem is volt. ÉS NEM HISZTI!
Komolyan, pont egy olyan mondja ezt akinek nem is volt ilyen? Hogy tudnál TE így véleményt alkotni erről a dologról. Ja, és pont ez a jellemző az emberek 80%-ára, hogy olyanról mondanak véleményt amiről fi**uk nincs, és még meg is akarják oldani azt, HÁT EZ HIHETETLEN. Szerintem inkább babázz, mint ilyeneken gondolkozz. :-))
Én nem vagyok egy hisztérika, de egyszer kórházba kerültem 3napra, és ott volt mellettem egy depressziós beteg. Mindketten anyajegyeltávolításon voltunk- nem ilyen idegi bajok miatt. :-) Én ekkor láttam mi is az a depresszió, és sajnos nagyon ilyesztő és borzalmas állapot. Én nem gondoltam volna, hogy egy ember hogy tud sírva nevetni, beszélgetés közben elsírni magát- Hidd el, hogy nem hiszti. Ez a szerencsétlen nő napi két marék gyógyszert szedett és még így is olyan állapotban volt - én nagyon sajnáltam- látszott rajta, hogy milyen rossz neki.
Szülés után egyébként én kb 3hétig egyfolytában sírtam, csak úgy ültem az ágyon, ettem vagy akármi, és elkezdett folyni a könnyem- Én így dolgoztam fel, hogy anya lettem, hogy micsoda felelősség is egy gyerek, amellett, hogy nagy csoda és imádnivaló is.
Szóval nem szidni akarlak vagy bántani- de úgy tűnik a kérdésedből, hogy te még nem találkoztál igazán depresszióval küzködő emberrel, és nem is tudod megérteni azt, hogy milyen rossz ez az állapot. A szülés utáni depresszió szerinem ritka, de biztos, hogy nagyon nagyon sok anyuka küzd meg úgy az érzéseivel, ahogy én is.
Te szerencsés vagy, hogy mindezt megúsztad.
:-)
Teljesen normális a kérdés, nem tudom, hogy mire ugrottak a válaszadók. Nincs hasonló tapasztalatod, és azt gondolod, hogy veled nem fordulhat ilyesmi elő.
(Nem értem, hogy a mások sértegetése mire jó.)
Egyes esetekben hiszti, más esetekben igen is létezik szülés utáni depresszió. Nagyon sokat számít, hogy a szülés után az anyukának van-e női támasza (legyen az akár egy anyuka, akár a védőnő, vagy egy barátnő), és hogy milyenek a körülményei. (Ez alatt az esetleges párkapcsolati, anyagi, egészségi problémákat értem.)
Kívánom, hogy neked ne kelljen átélned.
De ha esetleg az utadba kerül valaki, aki szülést követő depresszióban szenved, legyen erőd megértőnek és nyitottnak lenni az ő problémája iránt.
Ezért vagyunk emberek, nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!