Létezik olyan h a szülés utáni depresszió szülés után 8-10 hónappal jelentkezik?
Akár én is írhattam volna ezt a kérdést és a kommentet...
Én 9,5 hónapja szültem, ugyanezeket érzem. Szerintem ez már nem szülés utáni depi; inkább sima "mezei" depi, aminek hátterében a fentmaradt kilók, az önbizalom teljes hiánya, a mászó, álló gyerekkel rámzúduló hatalmas felelősség, stb. áll. Kihat a házasságomra is, persze nem pozitívan.
Én még szoptatok.
Egyelőre nem látom, hogy mikor lehet jobb a lelki állapotom, de bízom benne, hogy lassacskán minden visszaáll a régi kerékvágásba.
A gyereket amúgy imádom, örömmel látom el;boldog vagyok ebben a tekintetben.
Ha jól tudom, ezek hiánya jellemzi a szülés utáni depressziót!
Igen, tényleg jellemző, hogy a gyerekkel kevésbé szívesen bánnak sz.utáni depresszió esetén, bár vannak egészen más tünetek is. Azért kérdeztem csak a szoptatást, mivel annak a depressziónak hormonális háttere van, és a szopi azonnali abbahagyása az egyik gyógymódja.
De érezhettek amiatt is így, ha keveset vagytok felnőtt társaságban, és ilyenkor könnyű befordulni.
Szerintem a szülés utáni depresszió kezeletlen maradt és az okok is fennmaradtak és már átmegy a GYES depibe, mert az okok még mindig fenn állnak.
Nekem 2 éves korára tetőzött a kezeletlen depi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!